PAVKOVIĆ: O GENERALSKOM ZBORU I ROJS IMA LOŠE MIŠLJENJE

PAVKOVIĆ: O GENERALSKOM ZBORU I ROJS IMA LOŠE MIŠLJENJE

25. listopada, 2022.

 

Piše: Mladen Pavković

Ljubo Ćesić Rojs, umirovljeni general i zamjenik predsjednika  Hrvatskog generalskog zbora (HGZ), svako malo sa svojim izjavama ili intervjuima „uveseljava narod“. Tako je ovih dana u jednom dnevnom listu objavljen razgovor s ovim generalom, inače jednim od potpisnika  sramnog pisma podrške bivšim osuđenim Udbašima Perkoviću i Mustaču, s naslovom „Ja sam treći sin Franje Tuđmana“.

U tom dugačkom i naširokom razgovoru jedno od zanimljivijih pitanje bilo je: „U kakvim je odnosima s generalima iz zbora“, odnosno „kako izgleda njegova top lista, s kim ide na diplomatsku kavu, a s kim na janjetinu“? Ljubo, iskren, kakav već jeste, dao je zanimljiv odgovor prije svega o svojim kolegama iz Hrvatskog generalskog zbora. Rekao je:

„Ja sam dobar sa svima. Nedavno sam rekao  kako od svih tih dobrih prijatelja nema možda  na jednu ruku nabrojiti pravih iskrenih prijatelja. Svi bi vas (čujte sad ovo!) izdali na prvoj krivini. Ja sam toga svjestan…“.

A što se tiče njegovih ipak iskrenih prijatelja, kazao je da mu je general Gotovina broj jedan, a potom da najviše uvažava generale Čermaka i Ademija!

Dakle, kakav je to Hrvatski generalski zbor o čijim članovima i zamjenik predsjednika (!) ima tako loše mišljenje, u kojem nema ni pet iskrenih prijatelja i u kojem bi ga „svi izdali na prvoj krivini“?

Nu, ne trebamo se tome čudom čudi jer taj isti „zbor“ nedavno je popljuvao i pobljuvao generala Rahima Ademija, koji ih je nakon toga napustio, pa se Rojs vjerojatno s pravom boji da će možebitno  relativno brzo ti isti i njega „izdati na prvoj krivini“!

Stoga bi bilo najbolje da se zamjenik predsjednika HGZ-a drži one narodne – S kim si, takav si, jer ako uistinu tako misli o svojim kolegama neka se ne okružuje s „lošim ljudima“.

Čitanje imena poginulih u Vukovaru

Prigodom sjećanja na žrtve u velikosrpskoj agresiji na Grad Vukovar, 18.studenoga, još se ni jednom nažalost nisu pročitala imena nevino stradalih hrvatskih branitelja i civila.

U većini drugih gradova i mjesta – čitaju se, tim prije jer su ljudi od imena branili i obranili Republiku Hrvatsku. Naime, problem je u tome što očito u ovom Gradu-junaka ni nakon više od 30 godina  nema (?) točnih podataka o stradalim Hrvatima.

Ali, kako bilo da bilo, imena barem svih onih za koje se zna, a  koji su pali u obrani Domovine, barem toga dana trebaju i moraju odzvanjati Vukovarom, ali i šire.

Sirene i crkvena zvona

Stoga, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) ponovno predlaže, prije svega Gradu Vukovaru, da se imena stradalih čitaju na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, gdje počiva najviše ubijenih i umrlih hrvatskih branitelja i civila, nakon što nepregledna kolona sjećanja dođe na ovo sveto mjesto – da se ne zaborave. Također smatramo da bi prvi imena trebali početi čitati predsjednik Republike, predsjednik Hrvatskog sabora, Vlade, a potom članovi obitelji poginulih i nestalih,  te hrvatski branitelji i učenici škola iz cijele Hrvatske, koji će se 18. studenoga u velikom broju doći pokloniti nevinim žrtvama. To je najmanje što možemo učiniti za ljude čija su imena utkana u stvaranje slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države.

No, to nije sve. Toga dana kad u 10 sati krene kolona sjećanja iz vukovarske bolnice „dr. Juraj Njavro“  u svim većim gradovima Hrvatske trebale bi se oglasiti sirene i crkvena zvona i svi bi trebali zastati barem na dvije minute – za nevine žrtve velikosrpske agresije Vukovara i Škabrnje! T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code