KRSNIK: ČETIRI POSTO SRBA IMA VEĆI UTJECAJ U POLITICI NEGO NEKADA U JUGOSLAVIJI

KRSNIK: ČETIRI POSTO SRBA IMA VEĆI UTJECAJ U POLITICI NEGO NEKADA U JUGOSLAVIJI

2. svibnja, 2022.

 

Piše: Vjekoslav Krsnik

Kao što se očekivalo izbor dosadašnje zastupnice SDSS-a Anje Šimprage za novu potpredsjednicu Vlade koji položaj je dosad obavljao Boris Milošević izazvao više reakcija u javnosti. Prije svega instaliranje Anje Šimprage na dužnost potpredsjednice Vlade zadužene za društvene djelatnosti i ljudska prava još je jedan dokaz sluganskog položaja premijera Andreja Plenkovića prema čelniku Srpskog narodnog vijeća i saborskom zastupniku te vođi svojevrsne “pete kolone” Miloradu Pupovcu.

Pupovčeva mantra      

Izrazito upitnu lojalnost prema hrvatskoj državi u kojoj je dobila visoku dužnosničku poziciju Anja Šimpraga je nakon što ju je predsjednik Suverenista Marijan Pavliček isprovocirao pitanjem smatra li vojnoredarstvenu akciju “Oluja” legitimnom operacijom Hrvatske vojske. Ona je ponovila staru Pupovčevu mantru da “Oluja” za Srbe i Hrvate ne može predstavljati isto čime je prekršila prisegu koju je dala još kao zastupnica u Hrvatskome saboru kao zamjena za Borisa Miloševića. Za podsjetnik ta prisega glasi: “Prisežem svojom čašću da ću dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru obnašati savjesno i odgovorno i da ću se u svom radu držati Ustava i zakona i poštovati pravni poredak te da ću se zauzimati za svekoliki napredak Republike Hrvatske.” Odmah se postavlja ključno pitanje je li Anja Šimpraga časna politička osoba, jer negirajući “Oluju” kao  “pravednu i legitimnu, obrambenu i osloboditeljsku” negira Ustav, zakone i pravni poredak hrvatske države kojoj je temelj Domovinski rat s “Olujom” kao završnim udarcem fašističkoj velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku.

Problematično imenovanje članice SNV-a čak na dužnost potpredsjednice Vlade ponukalo je i druge političke osobe da reagiraju, pa je tako nezavisna zastupnica Karolina Vidović Krišto uoči njezinog imenovanja podsjetila  premijera Plenkovića da je “toliko Hrvata srpske nacionalnosti branilo Hrvatsku, vi je niste branili, a sada predlažete osobu koja veliča Ratka Mladića, a negira Oluju”. Reagirali su pored ostalih predsjednik Nacionalnog vijeća Srba u Hrvatskoj Nenad Vlahović te vukovarski branitelj srpske nacionalnosti i zatočenik srbijanskih logora Predrag Mišić koji su također doveli u pitanje politički integritet Anje Šimprage. Vukovarski branitelj Tomislav Josić s pravom se u jednom televizijskom intervjuu upitao kako se moglo dogoditi da  umjesto  progonjene vukovarske “djevojčice u plavom kaputiću” Željke Jurić Mitrović u Vladu ulazi “djevojčica s traktora” čija je obitelj sudjelovala u agresiji n Hrvatsku.

Nova Pupovčeva uzdanica koja je nedavno u Hrvatskome saboru srcedrapateljski govorila o svojem iskustvu kao djevojčice kad je sa svojom obitelji traktorom pobjegla iz Hrvatske da bi se vratila 1999. godine, dobila je znakovitu potporu dva istaknuta čelnika SDP-a Peđe Grbina i Arsena Bauka. Predsjednik SDP-a Peđa Grbin je za legitimno i legalno pitanje postavljeno u povodu ovog imenovanja Andreju Plenkoviću optužio zastupnicu Karolinu Vidović Krišto da krši Ustav, iako ga je upravo on kršio osporavajući zastupnici ustavno pravo da iznese svoje mišljenje. I čak joj za to mišljenje kazao da se srami.

Forsirana većina

Kad se postavlja pitanje je li apsurdno da mali broj hrvatskih Srba odnosno 12 posto od ukupnog broja Srpske nacionalne manjine ima toliki utjecaj na Plenkovićev HDZ odnosno na njegovu forsiranu većinu u Saboru ne treba zanemariti ni prešutnu, pa i javnu potporu koju izboru Anje Šimprage daje oporbeni SDP. Ne radi se samo o Peđi Grbinu. Predsjednik saborskog kluba SDP-a Arsen Bauk išao je ovom prilikom i dalje od HDZ-a. Reagirajući na izjavu Marijana Pavličeka da Anja Šimpraga drži da Hrvati i Srbi ne gledaju isto na “Oluju”:  izjavio je sljedeće “Ne vidim da je to što je rekla, kada gledamo cjelokupni hrvatski i srpski narod, daleko od istine. Sigurno je da pogled s različite strane na taj povijesni događaj nije jednak. Ono što je ustavna obveza svih koji prisegnu na Ustav i zakone je da ih poštuju”. Ovdje je Arsen Bauk najmanje dvaput osporio Ustav Republike Hrvatske.

Kao prvo, utvrdio je da u Hrvatskoj postoji “Srpski narod”. Činjenica je međutim  da je “Srpski narod” prestao postojati u hrvatskoj državi onog trenutka kad je Hrvatska kao priznata država međunarodne zajednic usvojila novi Ustav i uspostavila demokratski poredak koji nikad nije vladao za vrijeme komunizma. U komunističkoj Jugoslaviji “Srpski narod” postojao je ustavnopravno u tadašnjoj SR Hrvatskoj, jer su jugohrvatski komunisti dozvolili Srbima u Hrvatskoj da, iako ih je bilo samo 12 posto, u vladajućim strukturama od politike do kulture imaju mnogo veći utjecaj. Paradoksalno je da danas kad je u Hrvatskoj ostalo samo 4 posto pripadnika Srpske nacionalne manjine jedan manji dio te manjine pod vodstvom vođe njihove “pete kolone” na čelu s Miloradom Pupovcem ima čak razmjerno  veći utjecaj na hrvatsku politiku nego što ga je imao za vrijeme komunističke Jugoslavije. Toga bi trebao biti svjestan svaki zastupnik HDZ-a koji je glasovao u Saboru za Anju Šimpragu. O Arsenu Bauku je uzaludno govoriti jer je on kao i većina preostalih esdepeovaca još uvijek ušančen u jugohrvatski komunistički mentalitet pa tako u 12 posto Pupovčevih sabotera hrvatske države vidi “Srpski narod” u Hrvatskoj. Nitko na tu Baukovu diverziju nije reagirao, kao što nitko nije reagiro ni na Baukovu povredu Ustava, jer ako je prisegnuo na Ustav kao što je to učinila i Anja

Šimpraga, onda se on mora poštovati. Po Ustavu i zakonu kad je u pitanju Domovinski rat temeljna pozicija treba biti da je on bio . “pravedan i legitiman, obrambeni i osloboditeljski”, a u Saboru ne bi smio sjediti nitko tko smatra poput Arsena Bauka ili potpredsjednice Vlade Anje Šimprage da taj rat nije bio “pravedan, legitiman, obrambeni i osloboditeljski”. Negiranje takvog karaktera Domovinskog rata jednostavno rečeno spada u akt subverzije. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO MARXISTA
  #1 FRANO MARXISTA 3 svibnja, 2022, 01:31

  KRSNIK I NJEGOVE DAVORIJE ,U DESETERCU NA JEDNU ŽICU.
  NAŠ KRSNIK SE OPET PREDICIRA SA SVOJIM KATOLIČLUKOM ,PA BAULJA PO DINARSKIM,TALIBANSKIM BESPUČIMA I RASPUČIMA..MORAM MU PORUČITI DA JE U VELIKOJ ZABLUDI KADA MISLI DA ĆE NAM OPET PRODAVATI SVOJE KRIŽARSKO RODOZUBLJE . ON UVJEK PIŠE O ONOME O ČEMU NAJMANJE ZNA ILI MISLI DA MI NE ZNAMO PA DA NAS POUČI, OVAJ ZATUCANI KATOLIČKI TELAL.
  MORAM MU PORUČITI DA SE OSTAVI ONIH KRIŽARSKIH TAMBURANJA O NEKOJ AGRESDIJI NA HRVATSKU. MORAM SE U TU SVRHU POSLUŽITI JEDNOM METAFOROM JOŠ IZ OSMANLIJSKIH VREMANE KOJA BI UPRAVO BILA ANALOGNA ODGOVORU NJEGOVOJ PORUCI:STANDER MALO OD DOBOJA MUJO I MI KONJE ZA TRKU IMAMO=.!!!!I EVO MU ODGOVORA O AGRESIJI NA HRVATSKU
  MORA SE JEDANPUT POVJESNO I POLITIČKI ,NIJE PRERANO,IMA ZA TAKVU OCIJENU VJERODOSTOJNIH ARGUMENATA ,DA SE POKAŽE SVA BIJEDA JUGOSLAVENSKIH DOGAĐANJA ,A POSEBNO VOJNI KONFLIKT SRBIJUA –HRAVATSAK .
  MORA SE POČETI OD TOGA DA JE RATNI SUKOB PROIZVEDEN SAMO VOLJOM MALE GRUPE NACIŠOVINISTA, A NJIH SU PREDVODILI DVOJICA DUHOVNO NEDORASLIH I DRUŠTVENO POLITIČKI NEOBRAZOVANIH ,A POLITIČKI NEUGLEDNIH I NEPRIZANTIH TALIBANA,TUĐMAN-MILOŠEVIĆ.
  ČITAV KONFLIKT JE ORGANIZIRAN NA VJERSKOJ NETRPELJIVOSTI ,ZAŠTO SU NAJODGOVORNIJE SRPSKA PRAVOSLAVNA,SVETOSAVSKA DOKTRINA NA JEDNOJ STRANI I NA DRUGOJ STRANI ,HRVATSKOJ, KATOLIČKA CRKVA ,NARAVNO POTPOMOGNUTA ZAPADNIM NAJEKSTREMINJIM KATOLIČKIM KRUGOVIMA.
  DAKLE,OPET SE NA NEKI NAČIN PONAVLJA REPRIZA 1941 GODINE ,KADA SU NA OBE STRANE CAREVALE KRŠĆANSKO- KATOLIČKE RASKOLNIČKE PREDRASUDE.
  OBJE VOJSKE SU VEĆ U RANIM POČECIMA BILE OPREMLJENE KRSTAŠKO-KRIŽARSKIM OBILJEŽJIMA,OKO VRATA PATRICE, NA HRVATSKOJ STRANI ŠTO JE DOVOLJAN ZNAK TKO DUHOVNO STOJI IZA TE VOJSKE,A NA SRPSKOJ ,OBILJEŽJE ČETNIČKIM BRADAMA I OKO VRATA KRST DO POJASA.DAKLE ,EKSTREMNO PRAVOSLAVLJE ,S BRADAMA I KAMAMA.
  PRIJE POČETKA VUKOVARSKE POBUNE ,DVOJICA ĐILKOŠA SE SATAJU I ISKLJUČIVO TAJNO RAZGOVARAJU,DA BI SE ZA 2 MJESECA VUKOVAR NAŠAO U ISTOJ SITUACIJI ,SA ISTOM DOKTRINOM IZ 1941 GODINE ,KRVAVI OBRAČUN NA VJERSKOJ OSNOVI.
  ZNAMO KAKO SE ODIGRALA TA VUKOVARSKA GOLGOTA, STRAŠNI ZLOČINI KOJI ĆE OSTATI KAO POUKA SVIM NADOLAZEĆIM GENERACIJAMA.
  ČINJENICA JE DA SE TAJ SUKOB DOGOVORIO I DOGOVORNO VODIO CIJELOG NJEGOVOG TRAJANJA.
  MILOŠEVIĆ I TUĐMAN SU SE ,KAKO PIŠE FERAL,SASTAJALI ČETIRDEST I NEKOLIKO PUTA, A IZMEĐU TOGA SU SA OBJE STRANE , PERMANENTNO KONTAKTIRALI OVLAŠTENI EMISARI.POSLIJE VUKOVARA ,KOJI JE DO DANAS OSTAO NEDOREČEN, DVOJICA TALIBANSKIH VOJVODA INTENZIVNO KONTAKTIRAJU I DOGOVARAJU ,SADA, PODJELU BOSNE.
  PODJELA BOSNE JE BILA OČIGLEDNA, SKORO JAVNO OBZNANJENO. POSTOJE PISANI DUKUMENTI A PRAKSA JE POKAZALA FORMIRANJEM HVO U HERCEGOVIN. I TAMO SE REPRIZIRALA 1941 GODINA. POTOMCI STEPIČEVIH ANTROPOIDNIH TALIBANA ORGANIZIRAJU KONCENTRACIONE LOGORE PO UZORU SVOJH PREDAKA IZ TOGA VREMENA.
  ZA SVE OVO POSTOJE DOKUMENTI ,A GLEDALI SMO MNOGE DOGAĐAJE I NA TELEVIZIJI. OSIM TOGA U HAGU SE SUDI ŠESTORICI VINOVNIKA TIH ZALA I PREMA NEPOTVRĐANIM INFORMACIJAMA ,HAŠKI SUD TRAŽI VISOKE KAZNE ZA TE TALIBANE I USKORO SE MOGU OČEKIVATI I OČITOVANJE SUDSKOG VIJEĆA O STVARNIM VISINAMA KZNI POJEDINCIMA.
  ZA SVE TE NARODNE NEDAĆE I ZLOČINE KOJI SU MASOVNI I JOŠ DO DANAS NEOTKRIVENI ,NE ZBOG NEMOGUČNOSTI DA IH SE OTKRIJE, NEGO ZBOG NAMJERNOG ZATAŠKAVANJA ,PIŠU NEVLADINE ORGANIZACIJE.
  A KATOLIČKA CRKVA SE ,U ČITAVOM OVOM KOLOPLETU, NE SPOMINJE, A TREBALO BI JAVNO OBZNANITI NJENU VRLO MOČNU I SMIŠLJENU ULOG KAO I NJIHOVIH PRETHODNIKA IZ 1941 GODINE.
  JOŠ UVJEK SE FRANJO TUĐMAN SPOMINJE KAO PRVI PREDSJEDNIK ,KAO DA JE POVJEST POČLELA SA NJIME I NJEGOVIM KRIŽARSKIM TALIBANIMA.
  OSIM ŠTO JE NA OVIM PROSTORIMA POČINIO RATNI ZLOČIN NON PLUS ULTRA ,I NARODNU RADNIČKU IMOVINU JE KONFISCIRAO I PODJELIO SVOJIM NAJBLIŽIM PODANICIMA ,POD NJEGOVIM KRIŽARSKO –KATOLIČKIM NACIFAŠIZMOM JE ISTREBLJENA JEDNA NACIONALNA ZAJEDNICA , ČIJI PROCENT U UKUPNOM BROJU STANOVNIKA HRVATSKE NIJE BIO MALI. REZULTAT ZNAMO.
  A GOJKO ŠUŠAK ,DINARSKO EPSKI TALIBAN,NESRETNE SVIJESTI,JOŠ UVJEK SE KOČOPERI SA TALIBANSKIM PRIZNANJIMA ZA SVOJE ZLOČINE,POSJEDUJUĆI NAJLJEPŠU ULICU OVOG GRADA KOJEG JE DUHOVNO I MATERIJANO OSTETIO I OSRAMOTIO.
  I ŠTA SE DEŠEVA?, NAŠ KRSNIK SE PEREDSTAVIO OVOM KNJIGOM –PAMFLETOM,PASQUILNOG SADRŽAJA I SUŠTINE,U INSTUCIJU NIRBERŠKOG ILI HAŠKOG SUSDA KADA ON SAM SA SVOJIM UMNIM PRAVNIČKIM OGRANIČENIM ZNANJEM ILI BOLJ REĆI NEZNANJEM , PROSUĐUJE I OSUĐUJE, TIČUĆI SE SVEOBUHVATNIH ZBIVANJA ,OVOG KRVOLOČNOG KRŠĆANSKOG OBRAČUNA NA BALKANU , ČIJE KLICE ANTGONIZMA KLIJU JOŠ IZ RASKOLNIČKIH VREMENA, A RUŠENJEM BERLINSKOG ZIDA AKTIVIRANE HEGEMONISTIČKIM I EKSPANZIONISTIČKIM AMBICIJAMA ZAPADNOG KRŠĆANASTVA KOJE JE DUHOVNI INSPIRATOR I SLUGA KLASNO-KAPITALISTIČKO-PLJAČAKŠKOG SUSTAVA ODNOSA NA CIJELOJ ZAPADNOJ HEMISFERI, DA SE BALAKNSKIM RUŠENJEM SOCIJALISTIČKIH DRUŠTVENIH ODNOSA OTVORI PUT ONOJ HITLEROVBOJ NAREDBI IZ 1941 GOPDINE SVOJIM GENERALIMA, = VORWARTS KOMMEN ,NACH OSTEN= DA ON DADE SMJERINICE PREDSJEDNIKU DRŽAVE DA ODMAH ONAKO ,KATOLILČKO,TRIBALNO.-TALIBASKI TA SVA ZBIVANAJ PRETVORI ,PO KRSNIKOVIM JADNO-SPOZNAJNIM DOSTIGNUĆIMA U NEKI HRAVTSKI-DRŽAVNI BIČ KOJIM TREBA VITLATI PREMA BEOGRADU DOK SE NE ISPUNE SVE KRVOLOČNO-JEDNOSTARTNE KATOLIČKE AMBICIJE OSVETE,DA SE SRBI PRISILE NA PRIZNANJE AGRESIJE , ZLOČINA I GUBITNIKA RATA KOJEG SU ZAPOČELI, JER ZAPADNA KATOLIČAK STRANA NIKDA NIJE U ZABLUDI I PREMA TOME NE MOŽE BITI GUBITNIK NI KRIVAC.
  PA PORUČUJEM ,POŠTOVANOM,NEUKOM PRAVNIKU ,KRSNIKU ,DA SE OSTAVI POLITIZIRANJA, A NAJMANJE U SLUŽBI DOGHMATSKO-PRAVNIČKE SKOLČASTIKE , KOJA NIJE NIKADA ONA STRANA OBUĆENIH PRAVNIKA DA JE SPOSOBNA MISLITI, JER PRAVNICI NE ZNAJU ,A NITI SU UČILI MISLTI NEGO SKOLATIČKI PRIMJENJIVATI PRAVNE DOGME PRETVORENE U PARAGRAFE RADI POSREDOVANAJ U IZMIRENJU ANATGONISTIČKIH SUKOBA KLASE POSJEDNIKA. PA VAM JE NAJBOLJE,POŠTOVANI GOSPODINE KRSNIK, DA KRENETE NA VJERNAUK KOD FRA-KOŠIĆA, STOŽERNOG NAREDNIKA SISAČKE EPARHIJE.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code