MIOMIR ŽUŽUL S BIANCOM MATKOVIĆ U WASHINGTONU

MIOMIR ŽUŽUL S BIANCOM MATKOVIĆ U WASHINGTONU

14. studenoga, 2013.

zuzul px

Šalju Sanaderu novac za odvjetnike i lobiraju za predsjednika Josipovića 

Napisao: Juraj Milković/ Washington DC

Neki stari-novi dugoprstići pletu nove mreže za novo vrijeme ili novu “pravednost”. Politika nikad ne može bez gospodarstvenika i obrnuto, barem je tako bilo u Hrvata od stvaranja svoje države pa će tu interesnu spregu biti teško uništiti.

 Sjetimo se kako Mesić nikako da bude priveden i ispitan a upravo je bivši predsjednik prvi od političara u našoj zemlji započeo prljavu rabotu preko privatizacije kad je pokušao kupiti Tvornicu cementa Našice ili preuzete čekove za humanitarnu pomoć od iseljenika u Australiji “izgubio” po putu do kuće. Mesić je mnoge savjetovao a izgleda da je od njega puno naučio i  dr. Ivo Josipović koji prije izborne utrke za drugi mandat na Pantovčaku priprema ekipu za još jednu pobjedu.

PREDSJEDNIK OKUPLJA MAGLAŠE

On će kao Mesić okupiti oko sebe desno i lijevo, takozvane ustaše i partizane, Sanaderove bivše ulizice i sitne lopove, sve one u SDP-u koji ne mogu krasti jer im ne dopušta Linić i Milanović i novinare koji imaju neku “grešku u životu” pa ih je lako ucijeniti, vrbovati ili uvjeriti da njihova homoseksualnost, nepismenost ili komunističko-socijalistička nostalgija za bivšom državom i Titom nije ništa nenormalno ili nezdravo nego nova Pravednost te njihovo vrijeme tek dolazi.

Tako  nadojeni  novom snagom oni se ne boje u javnosti zastupati Predsjednika koji je “spreman na sve” da bi još pet godina “svirao” na Pantovčaku.

I kao što je radio Mesić tako je i Josipović počeo k sebi pozivati na “kavu s  predsjednikom” bivše i sadašnje “maglaše” poput Miomira Žužula, američkog i hrvatskog državljanina koji se prikazuje vrhunskim lobistom, političkim savjetnikom i poslovnim genijalcem. Nanjušivši što treba Josipoviću on mu je predložio da će u HDZ-u lobirati da ne kandidiraju Kolindu Grabar-Kitarović za predsjedničku kandidatkinju na idućim predsjedničkim izborima. No, to nije dovoljno pa je Žužul predložio da oslabi i Tomislava Karamarka, predsjednika HDZ-a tako što će među iseljenicima u Americi i svojim vezama u američkoj politici promovirati dr.Milana Kujundžića, predsjednika Hrvatske zore.

Obećao je i donacije u predsjedničkoj kampanji ako Josipović nagovori neke tvrtke da posluju s Žužulovom prijateljskom tvrtkom u Washingtonu, lobistima Patton Boggs. Zbog toga je ministar Vrdoljak izabrao Patton Bogs za savjetnika u sukobu s Mol-om, a žestoko se lobira da istu tvrtku angažiraju i druge hrvatske tvrtke. Povijest se ponavlja jer kad je Žužul bio ministar vanjskih poslova HEP, Pliva i druge državne tvrtke su na njegov nagovor uplačivale svaka po 10 000 dolara mjesečno za “lobiranje” u Americi a da nitko nije znao o kakvom se lobiranju radi. Žužul kao glavni argument za angažiranje Patton Boggs navodi da ih je on angažirao da bi  spasili Gotovinu i Markača u Hagu iako svi poznavatelji dobro znaju da je njihova uloga u tom sudskom procesu nije bila ona o kojoj Žužul govori te da su od Hrvatske Vlade primali mjesečno 60 000 dolara koje je Kosorica bespogovorno isplačivala a Žužul uzimao postotak u Washingtonu.

Sad je na redu i restrukturiranje i prodaja HEP-a i niz drugoga, gdje će opet trebati angažirati savjetnike za prodaju u formi “zvučnih” američkih tvrtki a posrednik će naravno biti Žužul u čemu će mu pomoći Josipović kako bi nakon naplaćenog posla dobio donacije za svoju kampanju. Žužul koji od devedesetih ugodno živi na račun Hrvatske i nikad ništa korisnoga nije napravio ako nije imao postotak i interes za sebe, za sada se izvukao od kaznenog progona i nije dokazivao podrijetlo imovine ali i tome se bliži trenutak.

Znajući da njegovo ime u Hrvatskoj “pali lampice” u posao je uvukao Biancu Matković, miljenicu Ive Sanadera koja mu je navodno ostala odana, pa sada “Crna guja” kako su je od milja nazivali u HDZ-u u Washingtonu “operira” s Žužulom kojeg je navodno nekad mrzila. I sve to preko njene privatne firme Morium d.o.o.

Jučer su viđeni kako šetaju po Washingtonu, Žužul, Matković i Ivan Mišetić, dugogodišnji direktor Croatia Airlines. Zanimljivo društvo, zar ne?

 SINOVI STUDIRAJU NA HERVARDU

Žužul je spretan u zaplotnjaštvu, prodavanju magle i teoriji “zavadi pa vladaj” ali izgleda da se ovaj put potpuno zapleo u vlastitu mrežu. S jedne strane mora “rušiti” Kolindu Grabar Kitarović koja jedina može pobijediti Josipovića a da bi njega zadovoljio onda mora lobirati za Kujundžića jer je od njegovih prijatelja i za to dobio “motivirajuću svotu novca” te treba dio  dostaviti preko Biance Matković za odvjetnike Ive Sanadera da ovaj ne bi propjevao sve što zna o rastrošnom Imočaninu, a treba se dodvoriti i Karamarku najavljujući da će dovesti investitore “tek kad on pobijedi” i na kraju treba nešto i zaraditi da bi se “prehranila” obitelj u Washingtonu i financiralo studiranje sinova na Harvardu.  Pa to ni Superman ne može ostvariti…..

Bianca Matković tvrdi da ništa nije znala o crnim fondovima HDZ-a, nije nikad čula za Fimi media, njen suprug nije nikad ništa dobio od njene stranke a zaboravila je prijaviti kako su njegove tvrtke poslovale.  Ivan Mišetić također naglo sve zaboravio, kako se ulizivao Sanaderu, poklanjao avinske karte i s prijateljem Žužulom radio “neke druge poslove” Bajić zna koje!

Što je moglo povezati nekadašnje neprijatelje Bianku i Žužula nego novac i odanost Ivi Sanaderu? To je shvatio i Josipović pa je bacio mamac svima kako bi on jedini isplivao na površinu a kad je pobijedio odanim je prijateljima govorio da će upravo Žužul prvi kojeg će se potruditi poslati u zatvor jer je “opeljušio” Hrvatsku zajedno s  američkim odvjetnikom  David Rifkinom koji je domoljubu Miomiru kupio kuću u Washingtonu nakon što je od Hrvatske primio 21 milijun dolara za tužbu za genocid protiv Srbije i obranu  Tihomira Blaškića i “sup poena” za Gojka Šuška u Haagu.

 Što čeka Bajić? Milanovićev mig? Da, jedino Milanovića nije uspio “zaluditi” Žužul, on se takvih hoštaplera užasava i rekao je suradnicima kad zove iz Washingtona jer i to je radio, da slučajno ne spajaju na njegov mobitel. Za premijera je pitanje moralne i intelektualne higijene ne susresti se i ne razgovarati s takvim ljudima. Neka konačno i nešto pametno  od Milanovića!

8 komentara

Uskoči u raspravu
 1. WATERMAN
  #1 WATERMAN 5 prosinca, 2013, 13:06

  Ovaj uvaženi član akademske zajednice je vlasnik 50% hotelskog kompleksa Supetrus na Braču, drugo dvoje su nekadašnji članovi NO Jadrankamena na Braču i uprave Atlasa iz Dubrovnika.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. selo Mišetići
  #2 selo Mišetići 19 studenoga, 2013, 19:25

  Dragi Miro Stoliću, kasno je za demokraciju izraslu na kamenu. Tužno je za konstatirati ali Žužul i Kujundžić naprosto izgledaju kao jednojajčani blizanci.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Yale
  #3 Yale 15 studenoga, 2013, 18:14

  Ako niste znali, Bianca je necakinja od najboljeg Perkovicevog revolverasa – Zdravka Mustaca…

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Real estate
  #4 Real estate 15 studenoga, 2013, 10:14

  [quote name=”D.C.”]Ma ne, dogovaraju termin za molitveni doručak kod Obame s preporukom Josipovića i Vojkovića i oprosnicom od Bajića.[/quote]

  Jok, išli po dijelove za avione Dash.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Real estate
  #5 Real estate 15 studenoga, 2013, 10:04

  Kamenjar Žuži navodno u Washingtonu ima poveću kuću opremljenu s pokradenim stvarima iz naše ambasade i to : tepisi, namještaj, slike, lonci i rajngle. Detaljan popis ima već 15 godina DORH i ništa ne radi po tome. Mora da te silne umjetnine u USA čuva neki polarni medo kao i u slučaju Vidošević..

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. D.C.
  #6 D.C. 15 studenoga, 2013, 09:34

  Ma ne, dogovaraju termin za molitveni doručak kod Obame s preporukom Josipovića i Vojkovića i oprosnicom od Bajića.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code