RADE NE ZAJEBAVAJ SE S VUKOVAROM

RADE NE ZAJEBAVAJ SE S VUKOVAROM

7. travnja, 2014.

 

 

2263721-000SNC Rade Serbedzija 001 Custom

Vukovar i Brijuni nisu isto

 

Napisao: Mladen Pavković

Nakon što je uvrijedio žrtve Vukovara, među ostalim i time što je u vrijeme Domovinskoga rata snimio i nekakav srpski propagandni film, kojeg tada, kad se ginulo, nije mogao snimiti bez odobrenja ratnog zločinca Slobodana Miloševića, Rade Šerbedžija je još jednom uvrijedio i oklevetao istaknute branitelje Vukovara, nazvavši ih “nekim likovima iz tzv. Stožera za obranu hrvatskog Vukovara” (beogradski Kurir, 5. travnja 2014.), a riječ je o ljudima, junacima, koji su dali krv da bi se “Lepi Rade” jednoga dana “pobjedonosno” mogao vratiti u “svoju” Hrvatsku. I to nikamo drugo nego na – Brijune, gdje već godinama “ljetuje” i zabavlja se na račun onih koji su stvorili hrvatsku državu u vrijeme dok je on bio “tamo daleko”.

RADE NA BRIJUNIMA  DOK BRANITELJI KOPAJU PO SMEĆU

Tko je ustvari taj Šerbedžija da mu se u ovoj državi, koju su stvorili baš ti koje on sada kleveće i marginalizira, da mu se baš ništa ne može prigovoriti, da ga se ne smije ni pitati: Rade, gdje si bio i što si radio u vrijeme hrvatskog Domovinskoga rata, jesi li tada snimao filmove ili propagandne poruke za okupiranu Hrvatsku ili čeznuo za Jugoslavijom? Taj i takav Šerbedžija, da je htio, mogao je u vrijeme rata, kao i veliki broj njegovih kolega, ostati u Hrvatskoj i dati barem jedan kamenčić u cilju obrane, ali ne, on je otišao, kao da se to njega nimalo ne tiče. Samim time što je snimio srpski film dok se ginulo, što je šutio i što nije davao ni moralnu podršku napaćenom Vukovaru i napaćenom hrvatskom narodu, kad je trebalo, mora shvatiti da su hrvatski branitelji i žrtve srpske agresije ogorčeni na takve koji tek nakon 23 godine od početka agresije žele “preko noći” biti i veliki domoljubi. Ne, ne ide to tako, dragi Rade. Eto, vidiš i  mi se također pitamo: tko su ti “likovi” koji su tebi, tom čudom glumcu omogućili “spektakularni” povratak u Hrvatsku, koji su ti omogućili da imaš svoj obiteljski teatar na Brijunima (sic!), dok druga hrvatska kazališta nemaju ni za plaće, i štošta drugo, a da sve te navodne tvoje ogromne troškove plaća hrvatska država? (Što nisi tražio pomoć od Srbije?)  Zašto nikada taj i takav Šerbedžija nije organizirao neku humanitarnu akciju za Vukovarce, zašto se nije ugledao u Angelinu Jolly, koja putuje svijetom, ali i pomaže, dok on očito, kako govore i pišu, navodno samo “grabi”, prima visoke honorare, i ovdje mu je bolje nego u Americi. Kaže da ga “napadaju u zemlji u kojoj je rođen”, ali napadaju i druge, pa čak i hrvatske branitelje, pa što?

Šerbedžija je, nema tome dugo, otišao u Sarajevo braniti tamo neke ljude, a nije otišao recimo u Vukovar ili Zagreb na neke manifestacije u kojima su protestirali hrvatski branitelji, na kojima su tražili samo svoja prava? Nismo ga vidjeli ni prigodom dočeka nevinih generala kad su se vratili iz Haaga, nismo ga nigdje vidjeli ni u “zadnjim redovima” kad se branila u vrijeme ili nakon rata hrvatska država. A danas je “zvijezda”!  

Neka tuži, neka tuži sve nas koji smo dali neki svoj doprinos u obrani hrvatske Domovine, (uz punu podršku srpskih medija), koji mu zamjeramo što već odavno nije pozvao i druge svjetske ličnosti da dođu u Vukovar i vide što su Srbi učniili od ovoga grada, ali neka ne glumi “uvrijeđenog kapetana JNA”, kao u srpskom “Dezerteru”, neka se prekrije preko glave, jer bi ga i njegova djeca mogla pitati: Tata, što si radio u ratu? On nikako ne shvaća da Hrvatska više nije u Jugoslaviji, da te države više nema, ali je jako dobro shvatio kako na vrijeme treba otići, a poslije se, kad sve završi, vratiti i u njoj živjeti kao da je Josip Broz.

NE PLJUJ PO JUNACIMA DOMOVINSKOG RATA

Rade, ti si zadnji čovjek koji možeš “pljuvati” po Junacima Domovinskog rata, poglavito onima iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, ti nemaš pravo, dok se ne ispričaš hrvatskom narodu, dijeliti lekcije o “nacionalizmu”, ti možeš samo i isključivo zahvaliti prije svega Vukovarcima, ali i drugima koji su ginuli i za tebe i tvoje, što ćeš i ovog ljeta uživati na Brijunima, dok će u to isto vrijeme, u znoju svoga lica, dio branitelja i dalje kopati po kantama za smeće. Tko tebi, velikom Šerbedžiji, može zabraniti da dođeš u Vukovar, kad ti nisu mogli zabraniti ni da dođeš na Brijune? Pa, teže je danas doći na Brijune, nego u Vukovar, “lijepi naš Rade”!

Na Brijunima svoje obiteljske teatre mogu imati samo takvi kakav si ti!

Srami se, ako srama imaš!

I tuži nas što smo ti sve to omogućili, a poglavito oni koji su dali svoje živote!T

 

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. nepokoreni
  #1 nepokoreni 16 travnja, 2014, 13:17

  dragi moji mozemo mi komentirati kakogod hocemo, ali najzasluzniji za nastanak hrvatske drzave su potpuno marginalizirani, a ova Hrvatima neprijateljska, parazitska gamad uziva na hrvatskoj muci i znoju, ruga nam se i smije u lice jer smo POSTALI TOTALNO INERTNI DUHOVNO I FIZICKI i jedino sto je preostalo gristi se od muke i jada jer nema nikoga tko bi te emocije ispravno usmjerio i postavio stvari na pravo mjesto. Hrvatska je puna lidercica koji uspjesno svoje pohlepnicke privatne interescice prodaju pod hrvatske javne interese. Koliko Hrvatima jos stoljeca treba das bi shvatili onu latinsku da je “Povijest uciteljica zivota”. Nazalost Hrvati slice na pacju skolu!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. gustirna
  #2 gustirna 13 travnja, 2014, 20:37

  cujem da su mu saveznici iz domovinskog rata namjenili povecu lovu iz nasih đepova za bre-junsko kazaliste.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Maneštra
  #3 Maneštra 13 travnja, 2014, 03:01

  Iznenađenje u javnosti izazvalo je višestruko povećanje subvencija privatnom festivalu Ulysses Theatre tj. ljetnom brijunskom teatru. Enormna svota koju mu dodjeljuje Ministarstvo kulture RH – obznanjena je upravo u vrijeme kada se u tisku podsjeća na “ratni put” toga glumca. U svoje trinaesto ljeto šarolika ekipa festivala kojega sami nazivaju poželjnim umjetničkim doživljajem i čija je siva eminencija već jedanaest godina Duško Ljuština, dobit će od države 800.000 kuna, što je u odnosu na prošlu godinu trostruko povećanje. Taj drski potez ne pada na dušu Vijeću za dramsku umjetnost, nego osobno ministrici Z.Violić koja je iznos odobrila nakon trijeznoga razmišljanja i vjerojatno pod pritiskom svoje političke družbe.Brijunski hohštapleri će ove godine imati samo jednu premijeru,te nekoliko repriza. Za autorske honorare planiraju potrošiti gotovo milijun kuna, a za prijevoz pola milijuna. Od zaslužnoga Šerbedžije “jače” su samo Dubrovačke ljetne igre…

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. kitumipushi
  #4 kitumipushi 8 travnja, 2014, 16:44

  ajde cigo cergu, medveda i kotlokrpski alat i pravo medju svoju ciganliju u srbiju tamo ces biti sretan svoj sa svojima.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code