PAVKOVIĆ: MILANOVIĆA I PLENKOVIĆA NIJE BILO ’91. PA NE TREBAJU DOĆI NI SADA

PAVKOVIĆ: MILANOVIĆA I PLENKOVIĆA NIJE BILO ’91. PA NE TREBAJU DOĆI NI SADA

29. travnja, 2021.

 

Piše: Mladen Pavković

Ovoga je stvarno dosta.

Uoči svakog obilježavanja značajnih događaja iz hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata neprestano slušamo i čitamo neprimjerena „prepucavanja“ – tko će doći, tko ne će, kakve se majice mogu, a kakve ne mogu nositi, a sada i hoće li Hrvatska vojska biti ili ne će nazočna, primjerice, na obilježavanju Vojno-redarstvene operacije Bljesak u Okučanima, koja će se održati 1. svibnja.

Lani je, podsjetimo, predsjednik Republike RH napustio ovu svečanost, jer mu se nisu dopadali neki hrvatski branitelji koji su nosili majice HOS-a, s kojima su i ratovali tijekom srpske i ine agresije.

Vojska kao na šanku

Sada se, prema svemu sudeći .“rat“ među najvišim hrvatskim političkim dužnosnicima nastavio. Naime, predsjednik RH Zoran Milanović uz ostalo je rekao da razmišlja da na ovo obilježavanje, kao Vrhovni zapovjednik Oružanih snaga, ne pozove predstavnike Hrvatske, pobjedničke vojske (!), pa će umjesto njih (da se malo našalimo) počast odavati „pioniri s Titovim kapama i šalovima!“

Milanović se ne slaže da tamo vojnici  „od jutra do sutra“ stoje satima, da „dežuraju kao na šanku“, jer razjedinjeni  političari ponovno će doći polagati vijence svatko sam, sa svojom delegacijom, kada i kako mu se prohtje.

Čemu onda služi program, odnosno satnica. Ako se kaže da je polaganja vijenaca i odavanje počasti, recimo u 10 sati, onda je u 10, pa tko hoće i može neka dođe, a tko ne – proći će i bez njega!

I sad, umjesto da se danima i tjednima prije ove obljetnice sjećamo tijeka vojne operacije, da se sjećamo, pišemo i govorimo o veličanstvenoj pobjedi Hrvatske vojske, na čelu s prvim hrvatskim Predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom (kojeg se prigodom ovakvih i sličnih obljetnica tek uzgred spomene), da se daje „na sva zvona“ da je u manje od trideset dva sata oslobođeno 500 četvornih kilometara dotad okupiranog zapadnoslavonskog teritorija, da je tom prigodom poginulo ili smrtno stradalo više od 50 pripadnika Hrvatske vojske i policije (162 su ranjena), da su tada, tijekom akcije, Srbi srušili  zrakoplov hrvatskog junaka Rudolfa Perešina itd. i tome slično, mi slušamo i čitamo – kad će tko doći, hoće li ili ne će biti Hrvatske vojske…!

Naša borba

Stoga, dragi političari, ako hoćete dođite na obilježavanje Bljeska, a ako ne, ostavite nas da se u miru, dostojanstveno i u tišini prisjetimo teških, ali i lijepih dana naše borbe za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu.

Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića, ali i druge (svaka čast iznimkama) i ovako 1991., ali ni do kraja Domovinskoga rata nije, bilo „nigdje“! T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code