OTAC SRBIN, A MUŽ OTPJEVAO GOTOVINU

OTAC SRBIN, A MUŽ OTPJEVAO GOTOVINU

31. listopada, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Kim En Škoro za 30 godina koliko je u braku sa pevačem i predsedničkim kandidatom Miroslavom Škorom nikad nije govorila za medije. Kako je kasnije objasnila, njen suprug je gradio estradnu karijeru, pa nije bilo potrebe da ona priča o njegovim muzičkim uspesima, političkom aktivizmu i poslovima.

Miroslav Škoro je poznat po nacionalističkim stavovima i pesmama. Poznato je da je ovaj pevač kum Marka Perkovića Tompsona, a često su zajedno izvodili pesme na nastupima. Na jednom od Škorinih koncerata, Tompson je zajedno s njim otpevao pesmu “Sude mi”, koja je posvećena generalu Antu Gotovini.

Škorina supruga je, s druge strane, rođena u SAD-u, u Makizportu kod Pitsburga, gde je kao odlična studentkinja završila pravni fakultet na privatnom katoličkom univerzitetu koji je među najboljim u SAD-u i gde je kao advokat započela karijeru.

Na neka pitanja odgovara poprilično diplomatski, što je očekivano zbog kampanje u kojoj je njen suprug. Na primer, na pitanje da li je demokrata ili republikanac, odgovoriće da je u Hrvatskoj republikanac, a u SAD demokrata. Utisak je da se tako odlučila zbog Trampa. Da li je bila demokrata i u vreme kada je Obama vodio SAD, bilo je pitanje na koje se samo nasmejala.

Dinamo ili Hajduk? Kaže da najviše voli kada ta dva kluba odigraju nerešeno. Kada je pitaju šta treba da se radi sa migrantima, odgovara da je njena porodica bila emigrantska, kako je zahvalna što su je primili u SAD, ali i da se o migrantima treba vrlo jasno odrediti i uvesti pravila kako ne bi došlo do haosa.
Samo su joj dva pitanja bila sporna. Prema njenom mišljenju, ta pitanja su bila nepristojna. Jedno je bilo o veri. Drugo o poreklu njene porodice.

– To su pitanja zbog kojih se u meni budi američki duh. Postajem Amerikanka. U SAD-u nema pitanja o veri, o rodu, o nacionalnosti. Ta pitanja su nepristojna. Za mene je najvažnije je li neko pošten, da li je neko čovek, da li je marljiv, plaća li svoje radnike, pomaže li drugima. Tako ja gledam na ljude. A ne da li je neko ove ili one vere, je li ove ili one narodnosti – rekla je Kim En Škoro u intervjuu za Jutarnji list.

– I ako baš želite, praktična sam katolička vernica – dodaje.

Kim Ann Škoro rođena je 1964. godine u radničkoj porodici. Njena porodica je već tada imala ugostiteljski objekat, Emil’s restoran koji se uz posluživanje hrane bavio i keteringom. Sam restoran nazvan je po njenom ocu Emilu Luzaiču.

Emil Luzaič, otac Kim En, rođen je u SAD-u, njegova majka bila je Hrvatica, a njegov otac je bio Srbin iz Hrvatske, pravoslavne veroispovesti. Kada je njen otac preminuo 2009. godine, pokopan je u crkvi Svetog Nikole, srpskoj pravoslavnoj crkvi u Monroevilu, nedaleko od Pitsburga.

IZVOR: www.novosti.rs T

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Ano-1.
  #1 Ano-1. 3 prosinca, 2019, 17:46

  Zašto uopće čitati gore iznijete “bljezgarije”,jer je dotična-buduća “prva dama” sve iznijela u pisanim medijima u RH,ali da li itko zna bilo kakove podatke o recimo “prvoj dami” bivšoj,Tatjani Josipović,dakle nikad i nigdje ništa,a ista usput zajedno sa svojim “drugom” DRMA Pravnim fakoultetom u ZG-u,itd, o Milki također= ništa ,,,,,

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 13 studenoga, 2019, 10:49

  Pa i tito je imao jovanku tada za prvu damu ,pa i vranina carevala je u beogradu,sačekajte malo i škorina će isto tako, nedadu se one pripitomiti, zar nevidite čudesa,pa i kolindu triba štapima odbijati da ne trči agresoru vučiću u beograd , pa tu su još jovica i stevica koji ih podučavaju, pa i mile napolac po djedovima ličke i sinjske krvi sa jedne strane šahovnica ,a sa druge petokraka, u, pa tu su još plenki i bozanić,pardon oni su zaduženi za doćek agresora vučića na kaptol, svi su oni trčali od 1918 do danas u beograd ,a danas i još više ne samo vučiću, nego i dodigu koji je “presednik republike srbske”, koja je stvorena na zločinu i genocidu miloševića, plavšićke, ratka mladića, karadžića, srbske vojske,koja je u Vukovaru pivala:”miloševiću šalji nam salate bit će mesa klat ćemo Hrvate”! e, e, nekandidiraju se oni samo da budi prisidnici, nego da posjete svoga satrapa bravara, jednog od deset najveći zločinaca svita i okolice!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. osječanko,
  #3 osječanko, 11 studenoga, 2019, 15:24

  Ovomu tekstu-seksu ne treba nikakva komentara,sprdačina

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. JASNA
  #4 JASNA 8 studenoga, 2019, 12:56

  Imati na jednom hrvatskom portalu rubriku gdje se prenose tekstovi na srpskom u originalu pokazuje koliko su Hrvati jadni i koliko im fali samosvjesti za koju se Tuđman toliko borio. Ima li takav pandan u Srbiji ? Kako je detuđmanizacija uspješno provedena , u tom smjeru ide i novi kurikul , neće biti cudno ako odustanemo i od hrvatskog jezika u potpunosti., a ne samo djelomično kao sada, korištenjem istočnih izraza umjesto hrvatskih. Tome upravo doprinosi i ovakvo jezično povezivanje i bratimljenje.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Klarens
  #5 Klarens 31 listopada, 2019, 19:36

  Tropapkari, jado, jadovina
  ===========================
  Chovjek grkokatolik
  ===========================
  Korijeni mu malo amo, malo tamo
  ===========================
  Nije “pokopan” tamo, tamo je bila
  ===========================
  Misa zadushnica
  ===========================
  Chlanak su pisali komunistichki
  ===========================
  Diletanti KOSa JNA
  ===========================
  LUSTRACIJA
  ===========================
  ISTINA
  ===========================
  PRAVICA
  ===========================
  Predugo je bila kmica

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno
   Anonimno 1 studenoga, 2019, 15:49

   Nemojte tako, čouk je “velika” rvatina,eno toliko velika ki svi drugi kod melirada,”nostra” kolinade, plenkijade, odnosno takozvani domoljuba sdss, hdz-a ,hns-a,i stranke kad zatriba hdz-ju u njihovoj potribi sdp-a, ma on ti je nešto poput mesića,okreće kabanicu kak mu paše, “kažu” dvi tisućite je bija naj žešći,a sad je skrenuo poput mesića “udesno”,e,e, vratia se među svoje crvene “papige”. grko katolički zetovi su pravi pravcati “verenici”.E čiju krunicu nose sv. Frane Asiškoga,ili valterovu,nebi vam znao reći,morate pitati njega?

   Odgovorite na ovaj komentar

<