AGONIJA: Srpska bruka nikad veća

AGONIJA: Srpska bruka nikad veća

31. kolovoza, 2013.

srpski-fudbal-agonija-liga-evrope-partian-vojvodina-1377899463-359251

Nas nema, ali zato Moldavci, Kazahstanci, Slovenci, Šveđani i ostali kojima smo se doskoro smejali imaju svoje predstavnike u Ligi Evrope

I Luksemburg će biti bolji od nas!
Srbija ponovo nema predstavnika u Ligi Evrope, što ne izgleda toliko katastrofalno dok se ne uzme u obzir da su među 48 ekipa u ovom takmičenju i one mnogo slabije plasirane od naše na rang-listi UEFA, ali i klubovi iz Kazahstana, Moldavije, Slovenije, Hrvatske, Bugarske!Zvezda je bez većih problema eliminisana još u 3. kolu od Černomoreca, koji je do ove sezone samo jednom u istoriji uspeo da izbaci nekog rivala na evrosceni. Posle blamaže crveno-belih i prvih mečeva baraža, navijači u Srbiji očekivali su da će Partizan i Vojvodina sačuvati obraz našim fudbalerima. Međutim, Novosađani i crno-beli lako su počišćeni iz Evrope.Za razliku od naših, mesto u Ligi Evrope obezbedila su čak dva hrvatska kluba. Iako im je liga jednako jadna kao naša, a klubovi, sa izuzetkom Dinama, gotovo da ne znaju šta je pobeda u Evropi, to nije smetalo Rijeci da izbaci finalistu Kupa kupova i Kupa UEFA, nemački Štutgart. Takođe, dva predstavnika imaju Izraelci, Švajcarci, Kiprani, države čije smo ekipe do pre samo jedne decenije lako izbacivali iz kvalifikacija.Ipak, da smo jadni i da smo dotakli samo dno, potvrdila je činjenica da su plasman u LE obezbedili kazahstanski Karagandi, moldavski Šerif, bugarski Ludogorec, norveški Tromse i slovenački Maribor, kao i ekipe bez bez ijednog poena na UEFA listi – portugalski Estoril, danski Esbjerg i rumunski Panduri.
 
Padamo na UEFA listiFudbaleri Vojvodine spasli su srpski fudbal još veće katastrofe. Naime, Novosađani su za Srbiju osvojili šest poena, „večiti“ samo po dva, a Jagodinci nula, pa smo ove sezone zaradili 2,5 bodova.Međutim, od sledećeg leta neće se računati sezona 2008/09, u kojoj je Srbija uzela tri boda, pa ćemo biti pola poena u minusu. Otežavajuća je okolnost i što sledeće sezone branimo opet tri boda, a od desetak liga u okolini naše na listi UEFA brane manje od toga.

5 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code