OSUĐIVATI KOMUNISTIČKI TOTALITARIZAM JE OBRANA USTAŠA

OSUĐIVATI KOMUNISTIČKI TOTALITARIZAM JE OBRANA USTAŠA

7. travnja, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

 

Tzv. antifašisti, kojih svake godine ima sve više (sic!), ni danas ne priznaju da je i u vrijeme njihove vladavine bilo zločina, a od drugih očekuju da i dalje na to samo klimaju glavom. Tko se u vrijeme komunizma nije slagao s politikom „Tita i partije“ vrlo je brzo završio „onkraj brave“ (zar ne Manoliću, Fumiću, Nobilo, Prodanoviću…?), a što se danas događa pojedinim recimo nobilima koji svako malo obavljaju nuždu po hrvatskim povijesnim i inim vrijednostima?

Napisao: Mladen Pavković

Žalosni, notorni i kontraverzni odvjetnik Anto Nobilo, poznati komunistički državni odvjetnik, koji se hvalio da je 1989. i protiv dr. Franje Tuđmana digao i prekršajnu prijavu, svako malo, za razliku od brojnih svojih kolega, dobije veliki i nezasluženi prostor u medijima te na taj način pravi sebi (besplatnu) propagandu, što je iznimno upitno kad je ova profesija u pitanju.

Ali, očito je da i pojedinim medijima trebaju (besplatni) odvjetnici, pa se pojedincima i na taj način odužuju, što nije ništa drugo nego prikrivena reklama.

U jednim dnevnim novinama (6.4.2019.) ponovno su mu posvetili čak tri stranice i nekoliko fotografija na kojima izgleda kao nekada „Gadafi u svom šatoru“.

Zločini i ideologija

I tako, raspričao se Nobilo o svemu i svačemu, pa i o Jasenovcu i Bleiburgu. „Partizanski sin“ uz ostalo je priznao da su u Drugom svjetskom ratu „zločini i zločinci postojali i na strani antifašista“, ali, (čujte sad ovo!), „to su bili ekscesi“!

Otkada su i u kojem kaznenom pravu ratni zločini – ekscesi?

Nakon toga, ovaj narcisoidni i kontraverzni odvjetnik navodi dalje:

No zločini koje su počinili fašisti i pripadnici ustaškog pokreta nisu bili eksces već su bili ugrađeni u ideologiju.(…) Ustaše su bili zločinci, dok su antifašisti u svojoj suštini dobri dečki koji su (čujte sad ovo!) u ekscesnim situacijama bili zločinci. Ta se priča o dobrim i lošim momcima može primijeniti i na Domovinski rat. Srbija je preko svojih satelita Hrvatskoj htjela uzeti teritorij i pripojiti ga velikoj Srbiji. U toj priči su Srbi bili agresori i Hrvati su imali svako pravo da se brane na svom teritoriju“.

Dakle, ako je napadnuta Amerika ili Rusija oni se imaju pravo braniti na svojem teritoriju, pa zašto se onda ne drže tog pravila, već se brane od Afganistana, Sirije, pa do Izraela?

Kad se primjerice, dragi i čuveni odvjetniče, Amerika, i od koga, branila u Americi?

A da taj žalosni „branitelj“ (što je radio i gdje je bio u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata?), priča blago rečeno „s.anja“, odnosno da se i njemu svako malo pričinjavaju „ustaše“ dovoljno je citirati slijedeće: „Kada Crkva, predsjednica ili Plenković izjavljuju da su protiv svih totalitarnih sustava, oni to govore jer ne mogu više braniti ustaše u EU, pa se sve relativizira i izjednačuje“, itd. i tako redom.

Znači, po ovom „ugledniku“ ako netko osudi i druge totalitarne sustave na to „nema pravo“ jer „brani ustaše“!? (Gdje je taj dobio diplomu?)

Komunistički tužitelji

Činjenica je da je jedan dobar dio današnjih odvjetnika, poput Nobila, u vrijeme komunizma, obavljao „stranačke“ dužnosti, da su bili komunistički suci, advokati, tužitelji, pa i udbaši. Nakon 1990-te „otkazali“ su ta svoja tada unosna zvanja i preko noći postali „ugledni „hrvatski“ odvjetnici“ ili pak savjetnici u državnim i inim tvrtkama, vjerujući da su svi sve zaboravili.

Tzv. antifašisti, kojih svake godine ima sve više (sic!), ni danas ne priznaju da je i u vrijeme njihove vladavine bilo zločina, a od drugih očekuju da i dalje na to samo klimaju glavom. Tko se u vrijeme komunizma nije slagao s politikom „Tita i partije“ vrlo je brzo završio „onkraj brave“ (zar ne Manoliću, Fumiću, Nobilo, Prodanoviću…?), a što se danas događa pojedinim recimo nobilima koji svako malo obavljaju nuždu po hrvatskim povijesnim i inim vrijednostima?

Zločina je bilo i bit će u svakom ratu. Međutim, pitanje je, kao u našem slučaju, je li bi ih bilo da Srbija i njezini sateliti nisu prvi krenuli u agresiju na Republiku Hrvatsku?

Dakle, ipak nismo svi odgovorni!

Neki su i „odgovorniji“!

Nu, o ovom čovjeku za sva vremena i za sve sustave, Milan Horvat je na jednom portalu napisao da se mogu napisati romani, ali da ga je navodno najbolje opisala njegova bivša supruga: „Prebio me je tako da su mi napukle nosne kosti, na gornjoj je usni bio podljev, a na leđima sam s obje strane imala ogrebotine“.

Eto, to vam je Ante Nobilo- zaključio je Horvat. T

7 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 9 travnja, 2019, 01:36

  PAVKOVIĆ
   
  DAKLE,OPET SE JAVLJAJU SABLASTI ZLOČINAČKOG KRŠĆANSTVA DA NAM DIJELE LEKCIJE NAKON ŠTO SU 17OO GODINA RAZVALJIVALI SVE LJUDSKO A ŠTO JE DRUKČIJE OD MITSKIH UTVARA UTEMELENIH U ZLOČINAČKOM DUHU KATOLIČASTVA. I TKO NAM SE JAVLJA? ,ORGANIZCIJA UDUŽENIH KRIŽARA ,PO KARAKTERRU NJIHOVOG DJELOVANJA U VJERSKO GRAĐANSKOM RATU SE MOGU MIRNE DUŠE SVRSTATI UZ BOK SREDNJOVJEKOVNIH KRIŽARA ČIJI JE DUH KRŠĆANSTVA OSTAVIO IZA SEBE NAJRUŽNIJE RAZDOBLJE LJUDSKE POVIJEST. I SADA NAM SE JVLJA MALI KRIŽARČIĆ,PUN ATAVISTIČKIH PREDRASUDA SVOJIH PREDAKA.MALI KRIŽAR,NESRETNE SVIJESTI,REKAO BI HEGEL,VRATIO BI CIVILIZACIJSKU SVIJEST DANAŠNJE VEĆINE ,U TOROVE SVETE MATER CRKVE, PODIJELIO PATRICE OKO VRATA ,SRBOSJEKE ZA POJASEVE I PONOVNO ČISTIO PROSTORE KOJE NISU USPJELI NJEGOVI PRECI,STEPINČEVI ANTROPOIDNI KRIŽARI.

  OČITO SMO POSTALI I PREVIŠE TOLERANTNI NA SVA ZLA KOJE NAM JE KRŠĆANSTVO PRIREDILO PREDVOĐENO KATOLIČANSTVOM: ROBOVSKE DRUŠTVENE ODNOSE,PLJAČKU ,SIROMAŠTVO SVIJETSKIH RAZMJERA,PONIŽENOST DANAŠNJEG ČOVJEKA KOJA SE NIKADA DO SADA NIJE TAKO OSIONO MOGLA SPOZNATI. DANAS BAŠTINIMO NAJOTVORENIJU PLJAČKU SVIJETA ČIJI SU VINOVNICI I PREDVODNICI INDOKTRINIRANI KATOLICI. PA TKO TO TAMO PRIZIVA TAJ ZLOČINAČKI DUH,DUH KRVI, PLJAČKE I PONIŽENJA.

  SAMO NAM JE JOŠ TREBAO SAOPČITI OVAJ MALI KOPRIVNIČKI KRIŽARČIĆ DA ĆE ,U SLUČAJU JOŠ JEDNE NEPOSLUŠNOSTI OVE VLADE ,PO UZORU NA SVOJE PRETKE, ORGANIZIRATI NOVU DANICU U KOPRIVNICI DA BI OČISTOIO HRVATSKU OD KOMUNISTA.MAŠALA ..H..R..V..A..T..I..N..O..!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Black Jack
  #2 Black Jack 7 travnja, 2019, 17:50

  Ustavom Republike Hrvatske je zabranjeno svako novo stvaranje Šugoslovije.
  Stoga je vrijeme da se SOA pozabavi sa štovateljima Bravara iz kumroveca!
  Očito jest šta ta Šugoslavenska gamad želi:
  Nas Hrvate opet porobljavati a ako to ne uspije onda strpati u hudine jame!

  Antifašisti su hladnokrvne ubojice u ime Šugoslovije!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Black Jack
  #3 Black Jack 7 travnja, 2019, 17:42

  Da su ti antifašisti nakon 1945 stvorili neovisnu antifašističku hrvatsku onda bi se moglo prihvatiti njihova borba ali ovako ipak ispada da su ubijali hrvate samo da bi Šugoslovija opet živjela!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Black Jack
  #4 Black Jack 7 travnja, 2019, 17:38

  Hrvatski antifašizam je služio četnicima da vrate hrvatsku opet u Šugosloviju!
  Arhivi dokazuju da je Tito to obečao englezima i srpskom kralju ali nije mogao radi rusa pa je umjesto nove kraljevine nastala socijalistička Šugoslovija!

  Tako je od rusa i engleza dobivao novaca i oružje.
  Razlog je bio šta je italija kapitulirala i bojao se da će Hrvati se predati također Amerikancima, što bi za sva vremena odvuklo Hrvatsku i srbijanske močvare i što mu njegova Jovanka nebi nikada oprostila!

  1 i 2 Šugoslovija:
  Dvije strane iste posrane medalje u kojoj Hrvat i hrvatski Jadran služe da beogradu, tj. ljenim srbijancima pune proračun!

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Black Jack
  #5 Black Jack 7 travnja, 2019, 17:26

  Treba konačno osuditi komunajre kako to EU traži!
  Provesti lustraciju i podignuti spomen sa popisom Žrtava komunizma!

  Da su to antifašisti nikada nebi dozvolili dvojezičnost fašizma u Istri ili Četnički jezik.

  Službeni pecati u doba kraljevine su bili na ćirilici.
  Žandari su progonili Hrvate i njihovi Četnici su palili cijela sela po hrvatskoj u okolici Lovinca!

  Taj srbocetnicki progon u doba kraljevi e sugoslovije je bio razlog sta je hrvatski narod ustao.
  Volja naroda da se oslobodi od srpskoga ropstva!

  Njemacki nacisti i Talijanski fašisti su četnike naoružavali dok su partizancine naoružavali rusi i englezi.
  I tko sada od tih odroda nama Hrvatima Želi soliti pamet!?

  Da su hrvatski antifašisti zaista bili antifašisti nikada nebi dlzvolili stvaranje komunističke sugoslovije u kojom je hrvatski narod opet rob koji puni proračun Beogradu i Srbiji!

  Znaci hrvatski antifašisti su budale!!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Mujo Bašinac
  #6 Mujo Bašinac 7 travnja, 2019, 13:20

  Ova nespodoba da nam dijeli lekcije,a cijeli život mu se sastoji od prevara i laži.Pfui,pfui.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Lepi seljo lepo gori
  #7 Lepi seljo lepo gori 7 travnja, 2019, 07:39

  Antifažizam je posljedna stanica prije vješala.To jako dobro zna Vražiji odvjetnik kao i ostala govna iz tog okruženja.Završiš fakultet ne pročitaš nijednu knjigu,protjeraš vlasnika stana na Goli otok i useliš u njegov stan doživotno,pobiješ sve koji ne misle kao ti i još držiš predavanje o moralu.Nisu nama neprijatelji ni četnici ,ni bošnjaci već antifašisti koje treba po sili zakona izbaciti iz javnog života pa će oni sami tražiti drvo za vješanje.

  Odgovorite na ovaj komentar

<