OSUDA NAPADA NA DRUŠTVO PRIJATELJA HAJDUKA U ZAGREBU

OSUDA NAPADA NA DRUŠTVO PRIJATELJA HAJDUKA U ZAGREBU

19. veljače, 2017.

 


Nakon vijesti o napadu na Društvo prijatelja Hajduka u njihovom domu na Trešnjevci, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uz najoštriju osudu divljaštva poziva sve, institucije i društvo u cjelini da se ovakvoj praksi stane na kraj.

Ovaj mučki, kukavički čin vandalizma, u kojem se nasiljem pod krinkom nekakvih iracionalnih razloga i ciljeva, gaze osnovne vrijednosti svakog uljuđenog društva, kojim se narušava naš, u usporedbi s drugima, visok stupanj osjećaja sigurnosti izaziva gnušanje i prijezir.

To apsolutno nema nikakve veze s navijanjem i sportom. Radi se o huliganizmu i nasilju koje nema ni kluba ni grada ni nacije, i za koje nema opravdanja.

Iza njih ne stoji ništa osim želje da se naudi drugima, pojedincu, grupi, zajednici, društvu u cjelini.

Zagreb je drugačiji, tolerantan i otvoren prema svima, spreman dobrodošlicom prihvatiti sve koji dijele opće ljudske vrijednosti.

Zato pozivam nadležne institucije da stanu na kraj onima koji slobodu i toleranciju koriste za destrukciju, koji se kukavički skrivaju iza navijanja i ljubavi prema klubu i sportu.

Na nama je da širimo toleranciju i stvaramo ozračje u kojem za ekscese ovakve vrste nema razumijevanja, u kojem nema ni naših ni njihovih huligana, bez obzira od kuda dolazili i pod kojom krinkom djelovali.

Za nasilje nema tolerancije, a naša zemlja ne smije biti ničiji talac. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code