RUDEŽ I ŠARIĆ S MORNAROM NAJAVLJUJU EUROPSKI TJEDAN SPORTA

RUDEŽ I ŠARIĆ S MORNAROM NAJAVLJUJU EUROPSKI TJEDAN SPORTA

28. kolovoza, 2015.

dario Šarić, Vedran Mornar, Damjan Rudež

NBA košarkaš Damjan Rudež i njegov reprezentativni kolega Dario Šarić našli su se u nesvakidašnjoj situaciji. Na parketu Arene Zagreb, na suprotnoj igračkoj strani, našao im se glavom i bradom ministar sporta Vedran Mornar. Hrvatski reprezentativci, unatoč napornim pripremama za Eurobasket, pronašli su vremena kako bi igrajući košarku s ministrom pozvali Hrvatsku na aktivniji život te prvi Europski tjedan sporta i njegov središnji događaj, koji će se na zagrebačkom jezeru Bundek održati u subotu, 12. rujna, od 10 – 22 sata.
Košarkaške zvijezde Damjan i Dario s Ministrom su zaigrali košarku te se ugodno iznenadili kada je Ministar pogodio 3 koša od četiri bacanja.
«Iako nisam u formi, bilo je zadovoljstvo zaigrati košarku s našim reprezentativcima koje ćemo bodriti i na njihovom putu na Eurobasketu!» – izjavio je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar i dodao: «Po prvi puta u Europskoj uniji i Hrvatskoj održavamo Europski tjedan sporta. Dođite na Bundek i isprobajte jedan od sportova. Za vas smo pripremili brojne besplatne aktivnosti!»
Hrvatska po prvi puta obilježava Europski tjedan sporta, a središnji događaj na zagrebačkom jezeru Bundek u subotu, 12. rujna, od 10 do 22 sata nudi besplatne sportske sadržaje koji će vas oduševiti. Vrhunski pilates trening Fokus Point proslavljene trenerice Asje Petersen, nogometna i košarkaška igrališta, biciklistička staza i utrka građana u organizaciji škole trčanja, adrenalisnki sportovi, Dharma Yoga Sandre Pintarić, umjetna stijena za penjanje i atraktivna prezentacija plivanja s jednom perajom u jezeru, u čemu će se moći okušati svi, samo su neki od sadržaja koji će biti dostupni svim posjetiteljima Bundeka na središnjem događaju prvog Europskog tjedna sporta.
Cjelodnevni događaj besplatan je za sve posjetitelje. Sedam tematskih jedinica obuhvaćaju brojne sadržaje; od dječjih aktivnosti, adrenalinskih sportova, ženskog kutka, pa sve do netradicionalnih sportova. Posjetitelji će se iz prve ruke moći upoznati s brojnim sportskim hrvatskim savezima, klubovima ali i Kineziološkim fakultetom iz Zagreba. Moći će obaviti dijagnostiku i razne zdravstvene preglede u Kutku zdravlja te dobiti savjete nutricionista vezano uz zdravu prehranu, ali i otkriti mnoge druge zanimljive sadržaje. Jedan od velikih događaja 12. rujna je je i ovogodišnje finale projekta Pokreni se, koje će se održati na Europskom trgu u 19 sati.
U okviru europske obitelji, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske najavljuje prvi Europski tjedan sporta, koji će se održati od 7. do 13. rujna 2015. godine. Cilj je potaknuti Europljane na tjelesnu aktivnost (#BeActive) tijekom Europskog tjedna sporta te ih motivirati da ostanu aktivni tijekom cijele godine. Europski tjedan sporta namijenjen je građanima svih dobnih skupina bez obzira na tjelesnu pripremljenost. Više informacija o samom događaju, kao i prijave za sudjelovanje možete pronaći na službenoj web stranici: www.europski-tjedan-sporta.hr T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code