IZASLANSTVO EUROPSKE SVEUČILIŠNE SPORTSKE ASOCIJACIJE U ZAGREBU

IZASLANSTVO EUROPSKE SVEUČILIŠNE SPORTSKE ASOCIJACIJE U ZAGREBU

19. travnja, 2013.

ESSM

Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević primila je jutros tročlano izaslanstvo Europske sveučilišne sportske asocijacije koje je predvodio predsjednik Adam Roczek, a koji borave u četverodnevnom evaluacijskom posjetu Zagrebu u povodu zajedničke kandidature Zagreba i Rijeke za domaćinstvo Europskih sveučilišnih igara 2016. U društvu s gostima iz EUSA-e, bili su i čelni ljudi Hrvatskog akademskog sportskog saveza.

Zaželjevši gostima dobrodošlicu u Zagreb i ugodan boravak u gradu sporta i etabliranih svjetskih sportskih manifestacija, zamjenica Pavičić Vukičević naglasila je da je Zagreb spreman za svaki sportski izazov, te među ostalim, podsjetila da je 1987. bio domaćinom vrlo uspješne Univerzijade .

Na sastanku u gradskoj upravi potvrđena je spremnost i motivacija glavnoga grada Hrvatske da još jednom organizira ovako veliku i značajnu sportsku priredbu koja će donijeti novi pozitivni impuls, ne samo u sportskom nego i u društvenom smislu.

Podsjetimo, u suradnji s resornim ministarstvo, te potencijalnim domaćinima Zagrebom i Rijekom s pripadajućim sveučilištima, kandidaturu dvaju gradova za organizaciju Europskih sveučilišnih igara 2016. pokrenuo je Hrvatski akademski sportski savez.

Uz zamjenicu gradonačelnika Jelenu Pavičić Vukičević, u ime Grada sastanku je prisustvovala pomoćnica pročelnika za obrazovanje, kulturu i šport, proslavljena hrvatska atletičarka Đurđa Fočić Šourek, a uz predsjednika EUSA-e, bio je glavni tajnik Matjaž Pečovnik i član IO-a Česlovas Garballauskas, te predstavnici Hrvatskog akademskog sportskog saveza: predsjednik Zrinko Čustonja, potpredsjednik Haris Pavletić, glavni tajnik Ronald Štrumberger, predsjednik Nadzornog odbora Marko Žunić i članica IO-a Sanja Ćurković.

Fotografija:www.zagreb.hr T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code