NAVIJANJE U 32. KOLU

NAVIJANJE U 32. KOLU

12. svibnja, 2015.

1 HNL

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” promatrači HHO-a pratili su utakmice 33. kola Prve HNL, te su na temelju direktnog uvida i prikupljenih podataka zabilježili sljedeća događanja:

NK ZAGREB – GNK DINAMO 1 : 1

Utakmica 33. kola Prve HNL odigrana u subotu 9. svibnja 2015. u 17.00 na stadionu Kranjčevićeva.

Susret u Kranjčevićevoj pratilo je oko 2.500 gledatelja, a među njima se isticala grupa od 250 BBB (skupina koja sebe naziva navijačima GNK Dinama), te 20-ak pripadnika BBB Fan cluba. „Bijeli anđeli“, navijači NK Zagreba nisu primjećeni.

BBB u 9.-oj započinju s gromkim skandiranjem „Mamiću Cigane, odlazi iz svetinje“, a to ponavljaju i u 11., 42., 43. minuti kao i neposredno po završetku utakmice. Svemu tome, a posebno sredinom drugog poluvremena pjevuše uvredljive pjesmuljke na račun Zdravka Mamića, da bi u 84. minuti poentirali završnom porukom „…volimo Mamića bez glave“. U sedamdesetoj minuti BBB ističu veliki transparent s natpisom „Dvadeset godina prešućivanja komunističkih zločina. U čast žrtava križnog puta“, da bi potom uslijedilo skandiranje „Mi Hrvati“ u 71. minuti, a potom višekratno skandiranje „Ubij, ubij Srbina“. Neposredno potom BBB u 75. minuti ubacuju deset baklji preko ograde i na nogometni teren, a u 76. minuti bacaju jednu baklju.

HNK RIJEKA – NK LOKOMOTIVA 5 : 0

Utakmica 33. kola Prve HNL odigrana 10. svibnja 2015. u 19.00 sati na stadionu Kantrida.

Na Kantridi se okupilo oko 3.500 gledatelja od kojih 600-700 pripadnika Armade (navijačka skupina HNK Rijeke), dok gostujućih navijača nije bilo. Susret je protekao bez većih ispada, a neprimjerena skandiranja, poput „Jebo vas Mamić“, zabilježili smo u 38. i 39. minuti, a u 43.-oj Kantridom odjekuje „Purgerske pičke“

Pri kraju utakmice Armada pali razna pirotehnička sredstva, pa bilježimo dvije baklje u 70. minuti, pa jednu u 72-oj, zatim u 82. minuti dvije, u 83.-oj četri baklje, a još dvije upaljene su u 85. minuti.

HNK HAJDUK – NK OSIJEK 3 : 2

Utakmica 33. kola Prve HNL odigrana u subotu 9. svibnja 2015. u 19.00 h, u Splitu, na stadionu Poljud

Pred oko 4000 gledatelja, od čega oko 800 pripadnika Torcide (navijačke skupina HNK Hajduk) i nekoliko desetaka pripadnika Kohorte (navijačke skupina NK Osijek) odigrana je utakmica na kojoj su zabilježeni slijedeći navijački izgredi:

  • u 7. minuti pripadnici Torcide pjevaju: „Nas život je kockanje, kurve i tučnjave, alkohol droga i to je sve, ja te volim Hajduče!

  • u 21. minuti pripadnici Torcide aktiviraju jednu dimnu kutiju

  • u 18. minuti pripadnici Torcide skandiraju „osiječke pičke“ i „jebo vas Mamić“

  • u 40. minuti pripadnici Torcide aktiviraju jednu baklju, u 42. još jednu baklju i dimnu kutiju, dok u 45. i 46. minuti aktiviraju po jedan topovski udar

  • u 46. minuti pripadnici Torcide skandiraju „osiječke pičke“ i aktiviraju jednu dimnu kutiju

  • u 55. minuti pripadnici Torcide aktiviraju pet baklji, od čega jednu bacaju na atletsku stazu, na što ostatak gledatelja reagira zvižducima

  • u 55. i 72. minuti pripadnici Torcide aktiviraju još po jednu baklju

  • u 55. i 72. minuti pripadnici Torcide višekratno skandiraju „osiječke pičke“ i „jebo vas Mamić“

  • u 80. minuti pripadnici Torcide skandiraju: „HNS pederi, nogomet ste sjebali!“

  • u 93. minuti pripadnici Torcide skandiraju „osiječke pičke“

za Hrvatski helsinški odbor

Ivan Zvonimir Čičak

predsjednikT

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code