NAJNOVIJE NA PORTALU

OMNIBUS U GALERIJI KARAS

OMNIBUS U GALERIJI KARAS

18. veljače, 2015.

pozivnica

„ Omnibus Asiatique“ naziv je izložbe fotografija kojoj su četiri vrsna fotografa autori: Hrvoje Serdar, Igor Šeler, Saša Pjanić i Siniša Uštulica.  Izložba je otvorena u utorak, 17. veljače 2015. u Galeriji Karas u Zagrebu (u Praškoj 4). Riječ je o retrospektivi radova članova Udruge Omnibus koje su snimali tijekom niza godina provedenih na proputovanjima po Azijskom kontinentu.

Tetrafobija (od grčkog τετράς – tetras, “četiri” and φόβος – phobos, “strah”) sa strahom uvjetovano izbjegavanje broja 4. Ovo praznovjerje vrlo je uobičajeno u državama istočne i jugoistočne Azije: Kine, Tajvana, Malezije, Japana, Koreje i Vijetnama. Ipak na svim tamošnjim jezicima riječi koje rabe za broj 4 i smrt zvuče identično ili vrlo slično. Zato jer ne želite nikako nekome dati četiri nečega a postoji čak i izreka „ništa se ne radi u četvero…“

Ipak ne obazirući se na lokalna praznovjerja ne ustrašiva nam fotografska četvorka skrivena iza imena Omnibus donosi bajkovite prizore iz Vijetnama, Kambodže, Tajlanda i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Uvelike zato je Hrvoje Serdar, Igor Šeler, Saša Pjanić i Siniša Uštulica tvore kvartet kojemu ovo nije prvi zajednički putopisni fotografski poduhvat. Već smo u nekoliko navrata imali priliku i privilegiju osvjedočiti dijeljenju fotografskog plijena s kojim se ekspedicija vratila s udaljenijih ili bližih lutanja. Kadkad tako u potragu za novim fotografijama odlaze zajedno, a kad-kad samo u društvu svojih fotoaparata.

Izložba je otvorena u narednih deset dana.
Ivan Raos T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code