FESTIVAL KOSOVSKOG FILMA

FESTIVAL KOSOVSKOG FILMA

7. veljače, 2016.

12694992_10154059740352847_369564078247133833_o

Prvi festival Kosovskog filma u Hrvatskoj održat će se od 23.-24.veljače 2016. u Zagrebu i Poreču. Ljiljana Koci, predsjednica Društva albanskih umjetnika Hrvatske- Dea, u suradnji sa direktorom KosovaFilm  Gani Mehmetajem te uz pokroviteljstvo Veleposlanstva Republike Kosovo u RH po prvi put predstvalja široj hrvatskoj javnosti dostignuća Kosovske kinematografije. Festival otvara Nj.E. veleposlanica Republike Kosovo u Shkendije Geci-Sherifi povodom 8. obljetnice  proglašenja Dana neovisnosti Kosova.
Svečano otvorenje Prvog Festivala Kosovskog filma u  RH  je 23.veljače u CineStaru Zagreb, Branimir Centar  u 19 sati. Otvorenju će prisustvovati visoki diplomatski dužnosici i cijenjena odabrana publika  koja prati i podupire rad multinacionalnog  Društva albanskih umjetnika Hrvatske-Dea uz  projekciju dva filma „Babai“ i „Kukumi“.
Drugi  dan Festivala nastavlja se 24.veljače u Poreču u Kino dvorani POU. Titlovi filmova su na engleskom jeziku. Gosti Festivala iz Republike Kosova su filmski producent i direktor KosovaFilm Gani Mehmetaj i Ilir Gocaj režiser i scenarist. Organizatoru Društvu albanskih umjetnika Hrvatske Dea  u realizaciji Prvog Festivala Kosovskog filma u Hrvatskoj pomogli su : Vijeće albanske nacionalne manjine Grada Zagreba, Zajednica Albanaca Grada Poreča i Zajednica Albanaca Istarske Županije.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code