DOLENČIĆ REŽIRA NOVU RADAKOVIĆEVU KOMEDIJU

DOLENČIĆ REŽIRA NOVU RADAKOVIĆEVU KOMEDIJU

14. listopada, 2011.

GRAX_RGG-543x253

Borivoj Radaković je završio novu komediju po narudžbi  Satiričkog kazališta Kerempuh. Komedija se zove “Šteta naroda“ i u kazalištu koje ju je naručilo premijerno će je postaviti na scenu Krešimir Dolenčić.

„Šteta naroda“  nastala je u proteklih nekoliko mjeseci i to je peta  komedija Boroivoja Radakovića. Na sceni kazališta iz Ilice, tada još Jazavca, 1994.  bila je premijera prve  Radakovićeve komedije  „Dobro došli u plavi pakao“ u režiji pokojnog Petera Večeka. Uslijedile su „Miss nebodera za miss svijeta“ 1997. „Kaj sad“  2002. , „Amateri“ su  krajem 2010. uprizoreni na sceni  KNAPA-a na Peščenici. Sve predstave je režirao pokojnio Petar Veček i „Šteta naroda će biti prva komedija koju prvo neće režirati pokojni redatelj.

Potsjećamo Petar Veček je prošle godine preminuo od bolesti srca uoči same primjere „Amatera“. Ove godine na Danima satire  „Amateri“  su nagrađeni nagradom za najbolji orginalni tekst. A na „Marulovim danima“ za „Brezu“ Slavka Kolara Borivoj Radaković je dobio nagradu za najbolju adaptaciju.

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code