OKUPLJANJE HRVATA KOD MILJENKA PRSKALA U NJEMAČKOJ

OKUPLJANJE HRVATA KOD MILJENKA PRSKALA U NJEMAČKOJ

24. studenoga, 2016.

Dan prije kolege novinari nazdravljali Bulicu

 

Nakon brojnih novinara više hrvatskih redakcija i tv kuća koji su proteklih dana posjetili poznati internacionalni zabavni “Midas Limes Forum” u Grosskrotzenburgu, nadomak Frankfurta, i Širokobriježanina Miljenka Prskala, našeg uspješnog poslovnog čovjeka, u goste mu je stigao i novi ministar Hrvatske vlade Goran Marić, zadužen za državnu imovinu, u društvu supruge i Mate Bulića kralja dijaspore, te njegove supruge Zdravke. U tri riječi moglo bi se reći :”Hercegovci na okupu u bijelom svijetu”! Marić iz Gruda, Prskalo sa Širokog, a Mate iz Ćitluka.

U ugodnom druženju domaćin i gosti razgovarali su o mnogim segmentima hrvatske društvene scene, politike, medija, našeg iseljeništva i normalno rodne im Hercegovine, koja je pri ovakvim susretima nezaobilazna tema i uvijek na srcu, jer rodna gruda se nikada ne zaboravlja. Bar tako često i pjeva poznati Mate Bulić, koji rado i ovdje u Njemačkoj zna skupiti prijatelje, baš kao što to kaže i ona njegova poznata pjesma: “Ajde Mate skupi prijatelje”.

Ministar Marić i ovom je prigodom pozvao iseljenike da se vraćaju u Hrvatsku i investiraju u naše gospodarstvo, što neprestano zagovara i popularni pjevač Mate Bulić, koji je već godinama najbolji ambasador iseljene i domovinske Hrvatske. Promicatelj je brojnih programa, humanitarnih akcija, medijske promocije i koncerata, koji povezuju mlade u dijsapori sa “Lijepom našom”. A na mladima sve ostaje ta veza koja će u budućnosti biti i te kako važna.

Naš je novi ministar krasan, pošten čovjek i ovom prigodom poželio sam mu sve najbolje na novoj dužnosti koju će, vjeruju svi koji ga godinama dobro poznaju, obnašati zaista odgovorno i na dobrobit naše domovine. Koliko vidim među našim ljudima ovdje vani Marić uživa njihovu potporu, što je pohvalno sa obzirom da je hrvatska politika do sada naveliko razočarala naše iseljenike, a posebice investitore,“ kazao nam je Miljenko Prskalo, koji je u domovini i član Hrvatskog etičkog nacionalnog sudišta, te ovdje u Njemačkoj već tridesetak godina organizira brojne hrvatske svečanosti na kojima je ugostio mnoge poznate i priznate Hrvate. I ove godine u svojemu internacionalnom kulturnom centru priređuje veliki novogodišnji party, gdje nastupaju domaći glazbenici, ovaj put band “Kiše jesenje” iz Širokog Brijega.

IZVOR: Zoran Paškov/ www.croatia-presse.de T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Čegevara
  #1 Čegevara 31 prosinca, 2016, 02:05

  Nema Marić, bivši nogometni sudac, što raditi u svom resoru koji vodi pa obilazi Europu. Za pohvaliti .

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Da
  #2 Da 31 prosinca, 2016, 02:03

  Joj da. Baš krasno

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anita
  #3 Anita 24 studenoga, 2016, 17:19

  Ma krasno! Milina je citati o zivotu, radu i zajednickom druzenju nasih ljudi u inozemstvu. Lijepo je kada dodju i nasi politicari iz Domovine, jer samo zajednickim snagama i planovima mozemo puno vise uciniti za dobrobit drage nam Domovine Hrvatske i Herceg-Bosne!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code