OKRUGLI STOL O ŠKABRNJI

OKRUGLI STOL O ŠKABRNJI

19. listopada, 2021.

 

U srijedu, 20, listopada 2021., u dvorani Specijalne policije iz Domovinskog rata RH u Zagrebu,  (Trg žrtava fašizma 1), s početkom u 11 sati, pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja RH i Općine Škabrnja, a u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91.(UHBDR91.), održat će se Okrugli stol – „Škabrnja, 18. studenoga 1991,“.

Na skupu će govoriti: Marko Miljanić, ratni zapovjednik obrane Škabrnja, prof. dr. sc. Josip Jurčević, prof. dr. sc. Andrija Hebrang, načelnik Općine Škabrnja Ivan Škara, hrvatski branitelji iz Škabrnja: Ante Milković, Danka Dražina, Zoran Gurlica  i drugi. Moderator će biti Mladen Pavković.

Ovo je samo još jedno bolno sjećanje, ali i ponos na sve što su u vrijeme hrvatskog Domovinskog rata doživjeli i prošli mještani Škabrnje, ali i cijeni hrvatske slobode, tim prije što je naša dužnost čuvati istinu od onih koji bi je prekrajali, odnosno mijenjali uloge žrtava i krvnika.

Bit će to  prigoda da se pozovu i građani  Hrvatske, gdje god bili, da 18.11. ponovno dođu u ovo malo mjesto nedaleko Zadra, gdje su zločinačke postrojbe JNA, ali i tzv. srpski dragovoljci-četnici  učinili strašne zločine, (samo u jednom danu ubijeno je i masakrirano 43 hrvatskih civila!) za koje još nitko do danas nije odgovarao.

Žrtve u Škabrnji zavrijedile su da ih slavimo, s poštovanjem i divljenjem -da se ne zaborave.

Ulaz je slobodan, u skladu s epidemiološkim mjerama.

Mladen Pavković,

predsjednik UHBDR91. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO-MARXISTA
  #1 FRANO-MARXISTA 27 listopada, 2021, 12:14

  TJEDAN SJEĆANJA NA VUKOVAR I ŠKABRNJU??
  ZAR SE JOŠ UVIJEK MOŽE PRODAVATI ROG POD SVIJEĆU I NA KRAJU TREĆE DEKADE 21-VOG STOLJEĆA. DOKLE ĆE NAM ZLOČINAČKA KATOLIČKA CRKVA ODREĐIVATI NAŠE POVIJESNO ODREĐENJE ILI SELEKTIVNO VJEROVANJE U NEŠTO I NEKOG . KRŠĆANSKU RELIGIJU TREBA , KAO ISTROŠENU,KAO PROKAZANU ,KAO ZLOČINAČKU , ODBACITI I JEDNOM ZAUVJEK PROGLASITI JU DEKADENTNOM,ZLOČINAČKOM, KOJA NIKADA NIJE DJELOVALA PERSPEKTIVNO I UJEDINJUJUĆE ,SA VJEROVANJEM U NEŠTO ŠTO LJUDI STVARAJU A PERSPEKTIVNO IMA VIZIJU RAZVOJA I SPOZNAJE.
  PA VUKOVAR I ŠKABRNJU TREBA STAVITI U POVIJESNI KONTEKST RATA DVAJU RELIGIJA ,KOJE SU OBE AMBICIOZNE DA VLADAJU ,PLJAČAKJU I IDEOLOŠKI OPREMAJU SVOJU PASTVU DO KRVOLOČNIH RAZRAČUNA , KOJI SU USLOVLJENI ,ALI UVIJEK, MATERIJALNIM INTERESIMA ,I AMBICIJOM APSOLUTNG VLADANJA. PA JE POVIJESNO,SVAKOM, ZNANO DA SE KRŠĆANSKI RASKOL DESIO NA OVIM PROSTORIMA PRVOM POLOVICOM 11-TOG STOLJEĆA,I OD TADA NA OVIM PROSTORIMA DJELUJU DVIJE KRŠAĆNSKE RELIGIJSKE ZAJEDNICE U PERMANENTNOM RATU, NE SAMO NA PODRUČJU DUHOVNOH RASKOLA ,VEĆ VIŠE ONOG AMBICIOZNOG SVJETOVNOG,APSOLUTNOG VLADANJA SVOJOM PASTVOM ,SLJEDNICIMA. PA JE I ZADNJI SUKOB DVAJU RELIGIJSKIH PRISTALICA NA TLU SOCIJALISTIČKE JUGOSLAVIJE ,PRETVOREN U VJERSKI RAT SA SVJETOVNIM AMBICIJAMA PREUZIMANJA VLASTI ŠTO JE REZULTIRALO RUŠENJEM SOCIJALSITIČKOG ,SAMOUPRAVNOG,NAJDEMOKARSKIJEG ,SUSTAVA DRUŠTVENO-PROIZVIODNIH ODNOSA I STVARANJE NOVIH ,KAPITAL ODNOSA SA RELIGIOZNIM SADRAŽJEM VLADANJA.
  PA VUKOVAR I ŠKABRNJA SU RATNI RAZRAČUNI DVAJU RELIGIJA NA OVIM PROSTORIMA I KAO KRVOLOČNI IZNIKLI IZ RELIGIJSKIH AMBICIJA VLADANJA SVJETOVNIM, MATERIJALNIM BOGATSTVIMA, I KAO TAKVE NEĆEMO IH SLAVITI ILI RELIGIJSKI HODOČASTITI,VEĆ POVIJESNO ISTAKNUTI KAO UZOR DVAJU OBRAČUNA U KOJIMA SU SE DVIJE USPALJENE , PODIJELJENE,KRŠĆANSKE RELIGIJIE IŽIVLJAVALE ŽRTVUJUĆI SVOJE SLEDBENIKE ,KAO GRAĐANE,ZA DOMINACIJOM APSOLUTNOG ,SVJETOVNOG I DUHOVNAOG VLADANJA ZAŠTO ČELNICI RELIGIJSKIH SEKTI TREBAJU SVJETOVNO ODGOVARATI ,KAZNENO I MATERIJALNO

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code