OKRUGLI STOL O INKONTINENCIJI KOD ŽENA

OKRUGLI STOL O INKONTINENCIJI KOD ŽENA

22. ožujka, 2017.

 

 

U subotu 25. ožujka s početkom u 16 sati u Avenue Mallau održava se okrugli stol o inkontinenciji kod žena.

Na svjetskoj razini, inkontinencija pogađa oko 200 milijuna ljudi, od kojih je oko 65 milijuna žena (i to sa stresnom urinarnom inkontinencijom).

Prema svjetskim statistikama, pogađa svaku sedmu ženu, a u Hrvatskoj svaku četvrtu u aktivnoj dobi, između 35. i 45. godine.

Inkontinencija se vrlo često javlja već u vrlo mladoj dobi, nakon prvog poroda, a više od 30% žena starijih od 60 godina pati od nekontroliranog ispuštanja mokraće. Činjenica je da većina žena ne želi ili ne zna kako potražiti pomoć, s obzirom na to da je inkontinencija još uvijek svojevrsna tabu tema pa čak i kad žena potraži pomoć obično to biva prekasno.

O tome ne treba šutjeti! Zato smo udružili snage s Hartmannom i magistrom Anom Galić, doktoricom Majom Gudelj iz Poliklinike Ginecej,  magistrom kineziologije Anom Kuhanec Brašnović, vlasnicom Ana’s Sensual Fitness studija, pod medijskim pokroviteljstvom She.hr-a i organizirali okrugli stol u kojemu ćemo otvoreno pričati o inkontinenciji.

Jeste li znali da vam neke vježbe – od vježbi za mišiće zdjeličnog dna do treniranja kontroliranja mjehura – mogu pomoći pri jačanju vaših mišića i smanjenju inkontinencije?

Koje su najbolje vježbe za smanjenje inkontinencije? Što su to Kegelove vježbe? Kako nam u svemu tome pomaže zdrave prehrana? Kako nam može pomoći pilates?

Ove i još mnoge odgovore potražite na našem okruglom stolu 25. ožujka u prizemlju Avenue Malla. T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code