NAJNOVIJE NA PORTALU

STIPENDIJE GRADA ZAGREBA

STIPENDIJE GRADA ZAGREBA

28. siječnja, 2015.

150127_Stipendije 1

Zamjenica gradonačelnika, koja obnaša dužnosti gradonačelnika, dr. sc. Sandra Švaljek uručila je u utorak 27. siječnja u palači Dverce ugovore o Stipendiji Grada Zagreba za školsku godinu 2014./2015., učenicima prvih razreda strukovnih škola koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.
Puno mi je srce kad vidim ovoliko mladosti i čast mi je što vam danas mogu uručiti ugovore o stipendijama. Jedna od najvažnijih odluka u životu je odabir zanimanja i stoga mi je drago što ste izabrali zanimanja koja su tražena, s kojima ćete lakše moći osigurati egzistenciju i prosperirati, naglasila je dr. sc. Sandra Švaljek.
Grad Zagreb je središte obrtništva te, između ostalog, i na ovaj način –  dodjelom stipendija, nastojimo podupirati i razvijati malo i srednje gospodarstvo, dodala je obnašateljica dužnosti gradonačelnika. Dvanaestu godinu za redom Grad dodjeljuje stipendije za 39 deficitarnih zanimanja i do sada je stipendirao 1.295 učenika. Danas smo  dodijelili 52 stipendije koje mjesečno iznose 900,00 kuna, a ove ćemo godine ukupno stipendirati 151 učenika prvih, drugih i trećih razreda. U zadnjih 12 godina Zagreb je ukupno za stipendije izdvojio preko 46 milijuna kuna, a ove školske godine osigurao je za stipendiranje deficitarnih zanimanja 2 milijuna kuna. Također, čestitajući učenicima, izrazila je nadu da će stipendisti jednoga dana svojim znanjem i radom dopinijeti razvoju obrtništva i našega grada.
Kako se čulo, stipendije za učenike drugih razreda (njih 51) mjesečno iznose 1,200,00 kuna, a za učenike trećih razreda (njih 48) 1.500,00 kuna. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code