NAJNOVIJE NA PORTALU

OD 22 NACIONALNE MANJINE JEDINO JE SRPSKA U TIJELIMA VLASTI

OD 22 NACIONALNE MANJINE JEDINO JE SRPSKA U TIJELIMA VLASTI

25. ožujka, 2015.

dujmović2

Tihomir Dujmović u emisiji „Markov trg“ na Z1 televiziji

Priredio: Franjo Dobrović

Jugoslavenski antifašisti su potisnuli hrvatske antifašiste, osnovali sada i ligu i njihov cilj nije Hrvatska, njihov je cilj region, izjavio je Tihomir Dujmović u emisiji Markov trg na Z1 televiziji.

Osnovana je Antifašistička liga u Hrvatskoj, čiji je predsjednik Zoran Pusić. Antifašisti iz lige su izrazili zabrinutost zbog razvoja događaja u Hrvatskoj gdje se, kako kažu, javno poriču neka od temeljnih etičkih vrijednosti demokratskog društva te su predstavili ligu zamišljenu kao asocijaciju samostalnih organizacija civilnog društva. Dujmović je rekao kako je to više medicinske prirode, a ne političke. ”70 godina nakon fašizma, osnivanje lige povratak je u prošlost i ne razumijem kome se oni obraćaju. Jer oni preživjeli i tako podržavaju njihove vrednote. Ako misle da je ovo drugo ime za NDH, onda se grdno varaju. Živimo u snu, vratili smo se pedeset godina unatrag i to je vječno ponavljanje istog”, rekao je Dujmović.

Bolest koja truje narod

Naglasio je kako oni zaista ozbiljno misle sa cijelom tom pričom, ali istaknuo je da ako bi netko želio imati antifašističku ligu, onda bi morali izmisliti fašiste i smatra kako je to njihova slijedeća opasna faza te da dovode zemlju na rub verbalnog građanskog rata.

Voditelj Marko Jurič spomenuo je i bivšeg predsjednika Stipu Mesića koji je prije nekoliko godina imao sasvim drugačije mišljenje o fašistima, i u emisiju je pustio priloge njegovih govora.

Dujmović je rekao kako je Mesić fenomen na političkoj sceni i da bi to trebalo istraživati. ”Mesić je više puta pokazao da je prijetvoran, tako da to uistinu ne difamira antifašističke borce i to govori o njima da su oni prihvatili Mesića. To je opasna bolest koja truje narod koji je ionako napaćen”, istaknuo je.

Voditelj Marko Jurič je postavio pitanje koji je ovo zapravo antifašizam, jugoslavenski ili hrvatski. Dujmović je odgovrio kako hrvatski antifašizam postoji u liku Andrije Hebranga koji je bio nesumnjivi antifašist. ”Cijela opcija je stajala uz njega. Bio ne neupitni lider antifašista i na kraju je brutalno likvidiran. Hrvatskim antifašistima došlo je do pozitivnog pokreta 90-ih godina. Ali, kako se sve smiješalo nakon ’71. godine, vrijeme je ipak napravilo svoje”, rekao je.

Spomenuo je i kako Antifašističkoj ligi nije krajnji cilj Hrvatska nego cijeli region, jer je njima Jugoslavija emocionalna kategorija, a od emocionalnih pitanja sve kreće. Rekao je da je njima srce na mjestu u regionu i to je film koji oni vuku od ’45. godine.

Izgubljeni u vremenu i prostoru

U emisiju se javio i Dražen Stjepandić, glavni urednik portalaTjedno, koji je rekao kako bi bilo dobro da idemo naprijed, a ne nazad kako mu se ovo osnivanje lige čini. ”Ti su ljudi izgubljeni u prostoru i vremenu i drže se nekakvih ideoloških odrednica. Ali, ovi koji su osnivali ligu nemaju uopće prave veze s antifašizmom kao takvi”, rekao je Stjepandić.

Jurič je pustio i prilog u kojem je Josip Broz Tito pričao o tome što će biti sa Jugoslavijom nakon što on umre:

Dujmović je rekao da se od Tita više ne može napraviti ono što on nije pa čak niti pisanje novih knjiga. ”Sada dolazi proljeće i obilazak grobova i treba otići u Jasenovac i dok god antifašisti i ljevica ne priznaju da je Bleiburg bio zločin, u Hrvatskoj neće biti mira. Stalno će tinjati neka vatra jer ne možete prijeći preko 200 tisuća grobova. Moraju se te stvari staviti na pravo mjesto i ne pričati više o antifašistima”, rekao je Dujmović.

Bilo je još govora o temi prebrojavanja krvnih zrnaca i zašto se u Hrvatskoj ne smije znati tko je koje nacionalne pripadnosti te zbog čega je od svi 22 nacionalne manjine jedino srpska zastupljena u državnim tijelima vlasti.

U emisiji su emitirani brojni prilozi u kojima je vidljivo kako je taj jugoslavenski antifašizam, koji je sada dominantan u Hrvatskoj vrlo savitljiv prema drugim pa i protivničkim ideologijama osobito ako od njih na prevaru mogu izvući novac.

Jedna lijepa pjesma s početka Domovinskog rati i neuništivi demagoški gen političara koji mogu o svemu koliko god treba bili su također tema priloga.

https://www.youtube.com/watch?v=h5bd0GhUzgo  T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Jovan Hoe
  #1 Jovan Hoe 6 travnja, 2015, 21:10

  “No, ima mjesta tvrdnji da je narod birao zastupnike koji su ga prevarili kad su usli u Sabor…….”

  Ovu rečenicu treba uklesati na spomenik Bana Jelačića, pa neka zanavek stoji potvrda, da je hrvatski narod glup ~ tup.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. afž
  #2 afž 25 ožujka, 2015, 16:58

  koja je ovo liga? Ako je riječ o Zoranu af Pušiću,trebao bi ipak proći kvalifikacije da bi postao trećeligaš i ovakve lige! Sad su nadrapali fašisti, kad se Zoka i Veca pojave na čelu naoružane brigade i pčnu grmiti:
  staljin viče sva se zemlja trese,
  hej,slaveni, ujedinite se!
  ima li lijeka za ovakve bolesnike,koji na nekom kvaziantifašizmu beru lovu i truju prostor?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code