OBNOVA BOLNICE U POPOVAČI

OBNOVA BOLNICE U POPOVAČI

27. svibnja, 2022.

 

 

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak sa suradnicima je u srijedu 26. svibnja obišao objekte Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“ Popovača.
Sisačko-moslavačka županija pokrenula je postupak obnove ukupno šest objekata bolnice u travnju ove godine i na jednoj  su radovi već završeni. Župan je obišao i one objekte na kojima su radovi trenutno u tijeku i podsjetio koliko je važna angažiranost i koordinacija županijskih odjela, Bolnice i izvođača, a sve u svrhu što brže obnove objekata.
„U potresu je oštećeno 6 objekata Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“ Popovača. Na jednom objektu su završeni radovi dok su na dva objekta radovi u tijeku, a radovi na svih šest objekata biti će završeni do kraja sedmog mjeseca. Ukupna vrijednost radova iznosi oko 1,9 milijuna kuna, a to nisu jedini radovi koji će se izvršiti u krugu bolnice u Popovači. Za četiri objekta su spremni projekti za energetsku obnovu koji čekaju provođenje natječaja. Isto tako, važno je napomenuti da smo u suradnji s Ministarstvom zdravstva pokrenuli postupak ustrojavanja dječje psihijatrijske bolnice u Popovači, a koja će djelovati unutar Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot Popovača. Kada vratimo korisnike Doma za psihički bolesne odrasle osobe Petrinja u njihov objekt, u Ravniku, u dva objekta bit će smještena djeca koja imaju potrebu psihijatrijskog liječenja. Važno je napomenuti da je u tijeku javna nabava za izvođenje radova na obnovi za Dom zdravlja Petrinja ispostava Glina. Isto tako, u tijeku je postupak javne nabave za izvođenje radova za novi odjel Službe za interne bolesti u Sisku“, izjavio je župan Celjak .

Uz župana Ivana Celjaka i ravnateljicu Marinu Kovač sa suradnicima, obilasku radova i obnovljenog prostora bolnice u Popovači nazočili su gradonačelnik Popovače Josip Mišković, predsjednik Upravnog vijeća Bolnice Danijel Sučija, predstavnici nadzora radova i predstavnici izvođača.  T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code