O BRENI PIŠU KAO DA JE LENNON USTAO IZ GROBA I STIŽE U ZAGREB

O BRENI PIŠU KAO DA JE LENNON USTAO IZ GROBA I STIŽE U ZAGREB

12. lipnja, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

 

U cijeloj toj priči oko njezina velikog (?) koncerta u Zagrebu ipak je najčudnije: odakle takvo, dosad neviđeno, medijsko zanimanje za njezin nastup, tim prije što hrvatski mediji rijetko poprate i neke hrvatske velike pjevače ili glazbene skupine uoči njihova nastupa, a Breni mjesecima rade besplatnu (?) propagandu, kao da nam dolaze Beatlesi i John Lennon!

Razlog toj velikoj i nesvakidašnjoj medijskoj potpori najvjerojatnije leži u činjenici da se marginalizira, zaboravi i stavi u „treći plan“ njezin doprinos vojsci Republike Srpske, a poglavito protesti koji su je pratili uoči njezina koncerta 2009. godine u Zagrebu

Piše: Mladen Pavković

Kontraverzna srpska pjevačica Lepa Brena zakazala je veliki koncert sredinom prosinca u zagrebačkoj Areni. Riječ je o narodnoj pjevačici, Jugoslovenki, koju pamtimo iz 1993. kad je snimljena na ratištima oko Brčkog i Bijeljine (BiH), odnosno kad je došla u odori vojske Republike Srpske obići prve crte bojišta i na taj način dati potporu agresorskim vojnicima, kojima je navodno obećala kupiti i  nove uniforme.

Također je obećala da će pomoći i srpskim ženama i djeci koji su stradali u ratu.

Ništa čudno ni neobično.

Protesti branitelja

Međutim, ovaj koncert se u raznim emisijama, čak i u informativnim (!?), već mjesecima najavljuje, od HRT-a, Nove Tv, RTL-a, pa do dnevnih i tjednih listova i magazina.

U povodu njezina gostovanja u Zagrebu jedan dnevni list u nastavcima objavljuje priču o ovoj pjevačici, ali nigdje ne spominje ni slovo o njezinoj ulozi u ratu, a još manje o tome da je prije desetak godina također u Zagrebu imala koncert, ali da su ga tada pratili veliki protesti hrvatskih branitelja i stradalnika, što se navodno očekuje i prigodom ovog njezina burno najavljivanog nastupa.

Brena ili Fahreta Jahić, koja i u pjesmi kaže „Zar je važno jel se peva ili pjeva“, koja se ne odriče Jugoslavije, a samim time ni agresije na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, jednostavno nije dobrodošla!

A to što i dalje navodno ima relativno veliki broj obožavatelja koji su spremni platiti VIP ulaznicu za njezin koncert i 1.600 kuna, samo govori o tome da još ima dosta onih kojima uistinu nije važno „jel se peva ili pjeva“.

Neviđeno medijsko zanimanje

U cijeloj toj priči oko njezina velikog (?) koncerta u Zagrebu ipak je najčudnije: odakle takvo, dosad neviđeno, medijsko zanimanje za njezin nastup, tim prije što hrvatski mediji rijetko poprate i neke hrvatske velike pjevače ili glazbene skupine uoči njihova nastupa, a Breni mjesecima rade besplatnu (?) propagandu, kao da nam dolaze Beatlesi i John Lennon!

Razlog toj velikoj i nesvakidašnjoj medijskoj potpori najvjerojatnije leži u činjenici da se marginalizira, zaboravi i stavi u „treći plan“ njezin doprinos vojsci Republike Srpske, a poglavito protesti koji su je pratili uoči njezina koncerta 2009. godine u Zagrebu, kad su branitelji tražili da barem dio prihoda uplati u humanitarne svrhe, na što se ova srbijanska pjevačica totalno oglušila.

Sramno da sramnije ne može biti. T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. 4.c.
  #1 4.c. 21 lipnja, 2019, 10:11

  što se čudite,pogledajte “panoe” po Zagrebu,Koprivnici i ostalim gradovima ,puni su “4-C.pevača” iako su im koncerti održani prije nekoliko mjeseci,a na pitanje tko ureduje po tim pitanjima ;NEMA ODGOVORA OSGOVORNIH = netko za to dobiva “pare”,,,

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. pepe
  #2 pepe 13 lipnja, 2019, 09:27

  dakle, od lažnih narikačkih i uvlakačkih zahvaljujuć udbaško-petokolonaškomu protuhrvatskomu režimu stvorenih braniteljev, u današnjoj koloniji hrvatskoj gorja je jedino zapadnobalkanska sitnozuba stoka, koja sebe uporno zove “hrvati”, a prëdstavlja 60% današnjega srbskohrvatskojezičnoga stanovništva (nikako půčanstva) u zapadnobalkanskoj koloniji hrvatskoj. inače, da nije početkom razornih i zlokobnih devetdesetih bīlo južnoameričkih “stopetdesetpetic”, ili neprimjetno na bojištnicu u pomoć hrvatskoj u presudnom trenutku za njen obstoj i obstanak ubačenih “carapintad”, ne bi bīlo ni ove i ovakove današnje hrvatske, a ni štivopisca. dapače, to je poviestna istina ter činjenica koju mnogi danas u hrvatskoj olahko zaboravljaju, a svoju slobodu i obstoj uzimaju zdravo za gotovo, iz čega iznimljeni danas mogu bīti jedva riedki častni pojedinci, koji znaju svu istinu. mimogrede, za one koji jošte ne znaju, današnji bosanskohercegovački i srbski muslimani genetički su bliži srbom, nego li hrvatom, i to je znanstveno dokazano, a uporište ima u poviesti narodov na balkanu ter “miešanju genetike” pod turskom vlašću.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 12 lipnja, 2019, 07:05

  Ovojeodličanodličan komentar. Kako je to moguće???Kako?

  Odgovorite na ovaj komentar

<