NOVA POLITIČKA I GOSPODARSKA PARALIZA HRVATSKE

NOVA POLITIČKA I GOSPODARSKA PARALIZA HRVATSKE

13. veljače, 2016.

soa-2
Primarna zadaća SOA-e u ovim vrlo teškim i opasnim svjetskim vremenima mora biti zaštita sigurnosti hrvatske države i hrvatskog naroda, a ne unutarnje političko prepucavanje. To je jednostavno pokazatelj neodgovornosti i ne neznanja kako se treba upravljati s državom. Hrvatska i hrvatski narod nemaju jako puno vremena da netko «politički sazrije» ili u cijelosti otkrije mentalni sklop domovinskih Hrvata

Napisao: Antun Babić
Ilustracija: www.hu-benedikt.hr

Hrvatska se sve više pretvara u stvarnu bananu državu. Večeras sam nešto kupovao u jednoj trgovini u Zagrebu i na izlazu upitao jednu prodavačicu: «kako se sada osjećate nakon izbora». Mislio sam da će mi odgovoriti to je njezina privatna stvar, kao što bi gotova svaka osoba u sređenim državama rekla, prodavačica je s vrlo tužnim glasom rekla: «Gospon ja sam mislila da će nam nakon izbora krenuti na bolje i da će se stanje u državi početi popravljati. No, jako sam razočarana. Ovo što se danas događa u Hrvatskom saboru i prepucavanje između Predsjednice Republike i premijera Vlade oko šefa SOA-e baca me u očaj da ćemo skroz potonuti i da će biti još gore. Bojim se samo da nas još ne počmu i tući kao u komunizmu».

Truli MOST iznad ponora

Samo tjedan dana nakon izbora, u članku «MOST nade ili most koji nas vodi u provaliju», iznio sam svoju zabrinutost da bi zbog provincijskog mentaliteta, neznanja i heterogenosti, MOST mogao biti vrlo opasan za političku stabilnost u Republici Hrvatskoj. Očigledno da je u Hrvatskoj nije preporučljivo na vrijeme upozoravati na činjenice koje su i zadnjem političkom slijepcu vidljive. Bio bih najsretniji da vrijeme ispred nas pokaže kako sam ja bio taj slijepac i neznalica, jer bi to bilo dobro za hrvatsku državu i hrvatski narod. Međutim, nisam siguran da će biti tako.
Prije nekoliko dana napisao sam komentar kako postoje razlozi za puno bolju suradnju između predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i novog predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića. Držao sam da će ta poboljšana suradnja između Predsjednice i premijera postaviti temelje za toliko potrebno pokretanje Hrvatske na svim područjima života. Nažalost, slušaj Lozančić je, barem do sada, pokazao, kako su «ostali šumovi» na releaciji Banski dvori – Pantovčak i nakon dolaska Domoljubne koalicije i MOST-a na vlast.
Nisam strčnjak i nikada se nisam bavio s obavještajnim službama, osim što su se one redovno bavile sa mnom zbog mojeg državotvornog rada u emigraciji i domoljubnih stajališta u Hrvatskoj od 1990. godine. Prema onome što čitam u raznim tiskovinama Sigurnosno obaviještajna agencija u Hrvatskj ne bavi se onim poslom s kojim se bave takve agencije u sređenim državama, nego se uglavnom bavi praćenjem političkih oponenata (a koga se prati ovisi tko je na vlasti u određenom trenutku) i nas beznačajnih komentatora, viječitih idealista koji i dalje vjerujemo kako će doći vrijeme kad će se ostvariti ideali za koje su se borili hrvatski branitelji i hrvatski narod u domovini i iseljeništvu. Nažalost, kako vrijeme odlazi sve smo dalje od tih ideala.
Šum na relaciji Pantovčak-Banski dvori u svezi Dragana Lozančića, o kojem ni osobno ja nemam neko posebno visoko mišljenje, iz vremena prvih godina stvaranja hrvatske države, mora biti što žurnije riješen. Inače, bit će to početak razvoja sve veće napetosti i neslaganja imeđu dva brda, što će rezultirati novom političkom i gospodarskom paralizom Hrvatske, a da ne govorim o slabljenju sigurnosti države. Primarna zadaća SOA-e u ovim vrlo teškim i opasnim svjetskim vremenima mora biti zaštita sigurnosti hrvatske države i hrvatskog naroda, a ne unutarnje političko prepucavanje. To je jednostavno pokazatelj neodgovornosti i ne neznanja kako se treba upravljati s državom. Hrvatska i hrvatski narod nemaju jako puno vremena da netko «politički sazrije» ili u cijelosti otkrije mentalni sklop domovinskih Hrvata.
Bit će jako razočarajuće ako se otkrije kako se ovdje ne radi o osobnim mišljenjima Predsjednice i premijera nego o utjecajima drugih država tj. da, u što ne želim vjerovati, na Predsjednicu pritisak vrši jedna velika svjetska sila, a na premijera druga velika zemlja. O tome se spekulira u javnosti i Predsjednica i premijer su dužni takvu spekulaciju pod žurno odbaciti i naći suglasje koje je u najboljem nacionalnom interesu.

Puno političkih amatera i mrtvaca

Iako su neki izabrani, a neki nisu niti izabrani, od strane hrvatskih glasača, Hrvatska nije njihovo vlasništvo. Oni su dobili povjerenje, ali i zadaću da služe interesima hrvatskog naroda, a ne da svoju taštinu stavljaju ispred državnih interesa. Neka se samo osvrnu malo unatrag u našu bližu povijest pa će vidjeti koliko u Hrvatskoj ima političkih mrtvaca, koji su bili na njihovim položajima, a sada su mrtvi zato jer nisu služili narodu nego su dozvolili da s njima ovlada njihova taština.
Ako se tako nastave ponašati, i oni će u ne tako dalekoj budućnosti postati politički mrtvaci koji su upropastili zlatnu priliku da izvuku Hrvatsku iz sadašnje teške gospodarske, demografske, duhovne i moralne krize.
Nakon prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana imali smo puno političara, ali još niti jednog državnika ili državnicu. Morat ćemo naći načina da taj niz taštih političara prekinemo i pronađemo prave političare i državnike, koji će se uistinu brinuti za nacionalne interese hrvatske države.
Ako je istina ono što je u jednoj nedavnoj emisiji na HRT-u rekao prof. dr. sc. Miroslav Tuđman da nam je obaviještajna služba na razini kamenog doba, što tek onda možemo misliti na kojoj su razini naši današnji političari? T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 14 veljače, 2016, 07:04

  KOGA SVE FRA NO SVRSTAVA U KATEGORIJU NEPOROCNIH LJUDI

  OBICNO DZELATI IZBJEGAVAJU JAVNI DIJALOG SA SVOJIM ZRTVAMA KOJE SU BILE I OSTALE OSLONAC ONIMA KOJI NEMAJU SNAGE ILI STRPLJENJA DA SE SUOCE S NAPASNIKOM. NO U HRVATSKOJ SE NADJE I TAKVIH IZDAJNIKA SVOJIH VAMPIRSKIH KAMARATA KOJI SVIJET UPOZORAVAJU TKO IM NAJVISE SMETA – ONI KOJI DJELUJU U KORIST OPCINSTVU POKAPAJUCI TAMNICARSKE UTVARE KOJE SMO ZAKLJUCALI U ISPRAZNJENE TAMNICE. KAD MU DOSADI PONASATI SE KAO KERBER, ON CE SE URUSITI U SVOJU VLASTITU PRAZNINU GDJE POCINJE PAKAO.
  Pozor: Fra No je onaj za koga na ulici ne bi ni pomislioda je paranojak usporediv s tandemom Dr Jackyll – Mr Hyde.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO
  #2 FRANO 13 veljače, 2016, 17:01

  POŠTOVANI MIRKO VIDOVIĆU ,ŠTO SE ČEŠĆE JAVLJETE SVE VIŠE POSTAJETE SMJEŠAN ILI NEURAČUNJLJIV,JER VAŠE PLJUVANJE PO SOCIJALIZMU NEMA ,AMA BAŠ NIKAVOG UTEMELJENJA.VI STE JEDAN ĐILKOŠ KOJI NE ZNATE ŠTA BI ODABRAO IZ SVOGA ŽIVOTA A DA NE LIČI NA NEKI KOMUNISTIČKI ZULUM.MOLIM VAS DAJTE SE KANITE JAVLJANJA PO OVIM SVJETOVNIM PORTALIMA JER NI SAMI NISTE NA TOM STUPNJU SVIJESTI DA SPOZANTE KOLIKO STE ZATUCANA SPODOBA, DA KOD OBRAZOVANIH UMOVA ,SUVREMNEOG -MATRIJALISTIČKO-DILJALEKTIČKOG SVIJETA ODNIOSA NE INSPIRITRATE NIKAVU REPLIKU OSIM DA VAS SE PLJUNE I POŠALJE NEKUDA ::::…???

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code