STAZIĆ JE SVOJE LJETOVANJE NA BRIJUNIMA PLATIO BAREM 7 KUNA

STAZIĆ JE SVOJE LJETOVANJE NA BRIJUNIMA PLATIO BAREM 7 KUNA

4. rujna, 2017.

 

 

Osim Todorića treba kazniti i sve one koji su omogućili ovom tajkunu da se domogne Smokvicu Vele bez jedne kune, odnosno i sve one koji su trebali, a nisu naplatili dug, kojeg ćemo, na kraju krajeva, morati platiti svi zajedno

Napisao: Mladen Pavković

Sad je stvarno dosta. Bivši dezerter Rade Šerbedžija za svoje „zasluge“ tijekom Domovinskog rata, zajedno sa svojom obitelji i prijateljima, dobio je na korištenje jedan od najljepših hrvatskih otoka Brijuni, a Ivica Todorić, najveći i najpoznatiji hrvatski tajkun i prema svemu sudeći budući stanovnik Remetinca, besplatno korištenje otoka Smokvicu Velu!

Nekadašnji pomoćnik ministra obrane RH general Ljubo Ćesić Rojs ne može se načuditi da je Todorić sa obitelji i poslovnim i inim partnerima te prijateljima godinama (!) ljetovao na ovom otoku, (uvijek dolazeći helikopterom), i da nikada nije platio ni kunu, za razliku od saborskog zastupnika Nenada Stazića koji je ljetovao na Brijunima, ali je za to iz svog džepa izdvojio ni manje ni više nego 7 kuna. Todorić ni to!

Uzurpacija otoka

Taj nekada vojni otok u vrijeme kad ga je prisvojio Todorić neprestano je bio dobro čuvan, tako da mu nitko nije smetao u njegovoj privatnosti, kad se tamo jelo, pilo i zabavljalo sve na račun onih koji su za njega radili za minimalnu plaću, i koji danas strahuju da će ostati bez posla.

Kao bivši pomoćnik ministra Ljubo Ćesić Rojs tvrdi da je ovaj tajkun već odavno trebao napustiti otok, tim prije jer je i on sam sudjelovao u potpisu za raskid ugovora, koji nikada nije poštivan. Naime, prema pisanju jednih dnevnih novina još 2009. donesena je pravomoćna presuda prema kojoj je Todorić uzurpirao otok. No, sve do danas nitko nije želio provesti tu odluku. Država je u tom razdoblju oštećena za više od 200 milijuna koji su otišli u zastaru, a za 36 milijuna kuna duga za zadnjih pet godina, još se sudski bori!

General Rojs ide u zatvor na godinu dana jer je hrvatskim braniteljima oprostio dug od 3,2 milijuna, a ovaj ratni profiter za zlodjelo koje je učinio ne ide ni na Prekršajni sud! Osim toga, iznimno veliki broj hrvatskih branitelja se oštro i bez milosti kažnjava, a Todorića se i dalje „pušta na miru“. Za njega je uostalom ova prevara državnog proračuna kap u moru, a za one koji su branili i obranili hrvatsku državu i koji mogu samo sanjati besplatno ljetovanje na nekom „pustom otoku“ nešto strano i nezamislivo.

Dakle, osim Todorića treba kazniti i sve one koji su omogućili ovom tajkunu da se domogne Smokvicu Vele bez jedne kune, odnosno i sve one koji su trebali, a nisu naplatili dug, kojeg ćemo, na kraju krajeva, morati platiti svi zajedno!

Tko je Ivica Todorić i kakve sve mračne sile stoje iza njega da se godinama mogao tako ponašati? Reći će neki, da takvih i sličnih todorića u Hrvatskoj ima kao „glista“. U pravu su. Međutim, kakva je to država koja se iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec bavi „pozdravima“, a najmanje ovakvim navodnim lopovima, koji se i na to možebitno samo smiju?

Zar su za to ginuli hrvatski branitelji?

Ustaški zločini su kažnjeni, a komunistički nisu

Nedavno je u povodu Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, ministrica kulture Nina Obuljen, zajedno s izaslanstvom HDZ-a, posjetila je ustaški logor Jasenovac.

Došli smo danas u Jasenovac kako bismo se ovdje poklonili i prisjetili svih žrtava koje komemoriramo u Spomen području Jasenovac, za žrtve holokausta, žrtve genocida i sve žrtve koje su se za vrijeme NDH našle ovdje i stradale, kao jednom od velikih simbola totalitarizma 20. stoljeća“, rekla je Obuljen.

Kao prvo, jasno i glasno, nemamo ništa protiv da je ministrica na ovaj dan posjetila Jasenovac, ali… sad se postavlja pitanje: je li ona dobro proučila Deklaraciju Europskog parlamenta o danu sjećanja na SVE žrtve totalitarnih i autoritarnih režima, odnosno što uz Jasenovac nije otišla i na Goli otok, Jazovku, Macelj, Staru Gradišku ili neko drugo mjesto gdje su od komunističke ruke stradali nevini Hrvati?

Ovom porukom, ministrica se ipak prisjetila samo i isključivo one koji su stradali u NDH, a nikako i u vrijeme nakon II svjetskog rata, kada je Titov režim uglavnom bez suda i suđenja pobio najmanje pola milijuna ljudi. Zbog čega, barem na ovaj dan, „nitko“ se od onih u najvišim državnim službama ne usudi ni spomenuti Titovo ime, a još manje ime balkanskog krvnika Slobodana Miloševića? Ako se već poklonila žrtvama genocida onda se treba reći i tko je pobio sve te ljude, jer genocid je široki pojam.

S ovakvim prisjećanjima opet smo na početku, odnosno opet se izazivaju podjele među Hrvatima. Svi zločinci iz doba NDH su uglavnom kažnjeni, a oni iz doba komunizma, na koje se također itekako odnosi ovaj Spomen dan – nisu. Zapravo, bolje rečeno dosad ni jedan, ali baš ni jedan (sic!) komunistički zlikovac nije kažnjen, iako su komunisti nakon dolaska na vlast, od 1945.-1989. (svaka čast iznimkama), učinili toliko zla koliko dnevno vode prođe Savom, Dunavom i Dravom!

Dosta nam je podjela. Ako se već nešto obilježava neka se to odnosi na sve kojih se to tiče, a ne samo na neke! T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. 2KCX-2
  #1 2KCX-2 26 rujna, 2017, 14:15

  suspektni komentari,osoboto Pavkovića,pravo je pitanje tko je taj otočić koristio i unakazio do 1990.g.beogradski đenerali,kome su oni plaćali,lučić i todorić,ako ništa drugo,su izmjenli sanitarije i doveli svrsi objekt,tko koristi nekoliko otoka i otočića brijuna,kome oni plaćaju itd…

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 25 rujna, 2017, 20:45

  Sad komentirajte tog TodorićaAJKUNA.
  Pa svi ga se boje kad su s njim poVEZAni.
  Tko mu dozvoli da sad piše blogove i sve proziva.
  Kad je onaj jadni u Istri vikao parolu odmah je dobio prijavu.
  OVAJ proziva cijelu Vladu i ministre…I nikome ništa.
  Jesu li dokazi o dugovima izmišljeni….Postoje ZAKONI koje bi trebala provoditi nadležna tijela.
  Tko je u ovoj državi odgovarao za velike pronevjere.
  A jadnom narodu za dug za smeće od 5o kuna sjedate s OVRHAMA i troškovima koji nadmašuju glavnicu.
  Živio DRUG HANŽEKOVIĆ.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. leonardo dora
  #3 leonardo dora 17 rujna, 2017, 23:29

  LEONARDO DORA | Halo, Apakah Anda mencari Keuangan / Pemberi Pinjaman yang sah dan terpercaya? Apakah Anda memerlukan pinjaman? Apakah Anda memerlukan bantuan keuangan yang mendesak? Apakah Anda memerlukan pinjaman segera untuk melunasi hutang Anda atau apakah Anda memerlukan pinjaman modal untuk memperbaiki bisnis Anda? Kami menawarkan semua jenis pinjaman dengan tingkat bunga 2% kepada perorangan, perusahaan dan perusahaan dengan persyaratan dan ketentuan yang jelas dan dapat dimengerti. Kami memberikan pinjaman dari jumlah apapun ke tujuan manapun jadi hubungi kami hari ini untuk mendapatkan pinjaman instan hari ini. Kirimkan kami email ke: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code