NJEMAČKI INVESTITORI STIŽU U CIBALIJU

NJEMAČKI INVESTITORI STIŽU U CIBALIJU

9. svibnja, 2021.

 

Ultrasi su 7.svibnja u centru Vinkovaca, u simboličnih 19 sati i 19 minuta, na mjestu gdje je 7. svibnja 1919. godine utemeljen Građanski športski klub Cibalia, priredili bakljadu i žestoko proslavili 102. rođendan Cibalije.

Prije nekoliko mjeseci obavljeni razgovori s potencijalnim njemačkim ulagačima, koji su pokazali ozbiljan interes uložiti u Cibaliju.

Njemački ulagači traže ozbiljnog partnera u Hrvatskoj, koju su prepoznali kao jako zanimljivu nogometnu destinaciju. Uspjesi hrvatske reprezentacije tomu su najviše doprinijeli, no vide potencijal i u Prvoj HNL. Hrvatska je izvezla veliki broj odličnih nogometaša, koji su prodani za značajne iznose. Dakako da stranim ulagačima taj podatak nije promakao.

Nijemce zanima isključivo nogomet, nikakvi „tereni i kamioni“. Cibalia je klub s tradicijom i zapaženom poviješću, nadasve je poznata po vjernim i strastvenim navijačima. Naravno, to je ulagačima jako bitno, no najveći potencijal vide u omladinskoj školi i širokom nogometnom bazenu, koji je desetljećima izbacivao talentirane nogometaše.

Cibalia je odvajkada, još iz vremena bivše Prve i Druge jugoslavenske lige, crpila resurse u brojnim okolnim selima, cijeloj Slavoniji, poglavito istočnoj, ali i u regijama susjedne BiH i Srbije, zapadnoj Vojvodini i pogotovo Bosanskoj Posavini. Nije li Otto Barić iskopao Sulejmana Halilovića na livadama Odžaka? T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code