NITKO NE JAVLJA KAKO SE 5. KOLOVOZA OBILJEŽIO U VELEPOSLANSTVIMA

NITKO NE JAVLJA KAKO SE 5. KOLOVOZA OBILJEŽIO U VELEPOSLANSTVIMA

7. kolovoza, 2019.

Bilo bi poglavito zanimljivo znati kako je hrvatski Dan pobjede odjeknuo u veleposlanstvima recimo Srbije, Crne Gore, BiH, Slovenije, ali i u Parizu, New Yorku, Londonu, Beču, Moskvi, Berlinu, Kairu…, a kako u sjedištu Europske unije ili Ujedinjenih naroda?
U vrijeme komunizma jugoslavenska veleposlanstva su se gotovo natjecala koje će brže i bolje obilježiti Titov rođendan ili pak Dan Republike ili Dan JNA

Napisao: Mladen Pavković

Nakon obilježavanja Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te Vojno redarstvene operacije Oluja diljem Hrvatske, čudi nas da nitko nije postavio pitanje, a nigdje nismo mogli ni pročitati, a još manje vidjeti na državnim i inim televizijama – na koji je način obilježen, odnosno proslavljen DAN POBJEDE u hrvatskim veleposlanstvima diljem svijeta?
Riječ je o iznimno značajnom danu, koji je putem naših veleposlanstva trebao odjeknuti svijetom. Bila je to uz ostalo i prigoda da se u mnogim zemljama od SAD, Europe, pa do Afrike, i putem raznih predavanja, izložbi domoljubnih koncerata, dokumentarnih i inih filmova itd. i tome slično sazna puna istina o hrvatskoj državi, a osobito o Domovinskome ratu.

Taj dan

Gdje su bili i što su radili brojni hrvatski veleposlanici u svijetu u to vrijeme, kad su se na Kninskoj tvrđavi čitala imena poginulih i nestalih? Većina je pretpostavljamo bila na odmoru (kuda koji, mili moji!), ali to nije nikakav razlog da se ne obilježi taj dan, koji je značio i završetak hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata.
Bilo bi poglavito zanimljivo znati kako je hrvatski Dan pobjede odjeknuo u veleposlanstvima recimo Srbije, Crne Gore, BiH, Slovenije, ali i u Parizu, New Yorku, Londonu, Beču, Moskvi, Berlinu, Kairu…, a kako u sjedištu Europske unije ili Ujedinjenih naroda?
U vrijeme komunizma jugoslavenska veleposlanstva su se gotovo natjecala koje će brže i bolje obilježiti Titov rođendan ili pak Dan Republike ili Dan JNA.
S obzirom da su danas u hrvatskim veleposlanstvima dobrim dijelom navodno i dalje zaposleni „stari kadrovi“ (svaka čast iznimkama) bilo je za očekivati da ih neće zahvatiti.
Bivši žalosni predsjednik Republike Ivo Josipović, koji je zalutao u politiku, komentirao je zbivanja na nacionalnoj proslavi Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja i VRO Oluja, 5. kolovoza 2019. u Kninu.
Među ostalim, rekao je da je ovo što se obilježavalo u Kninu za njega “dernek nacionalističkog profila“ te da su „rezultat potrebe političkih elita i u Srbiji i Hrvatskoj da se tenzije stalno podgrijavaju, kako bi se oni sa svojim programima zadržali na vlasti.“ Čini mu se da je danas možda čak i gore nego neposredno nakon rata.

Josipović o KGK

Josipović se hvali da je na obilježavanje Oluje u Knin svojedobno „dobio neke predstavnike srpske zajednice u Hrvatskoj, koji su dobro dočekani“.
Dodao je kako je policija trebala udaljiti i prekršajno kazniti HOS-ovce koji su uzvikivali Za dom spremni. (Što ih nije kažnjavala i „udaljila“ kad su ginuli za hrvatsku Domovinu, dok je ovaj svirao klavir?)
A za govor predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović je istaknuo da je pričala besmislice, da je imala i čudnu gestikulaciju te da se mnogi pitaju-je li tome prethodila konzumacija alkohola?
Kao prvo, Josipović nam izgleda kao da se još nije otrijeznio otkako je sišao s vlasti, pa čak i kao „liječeni alkoholičar“. (Sjetimo se samo njegova amaterskog nastupa s Goranom Baretom na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, 2014.). Takav nam je dojam. Zavidan, zloban i tračerski raspoložen priča gluposti. Naime, ako je netko organizirao „srbijanske derneke“ i to usred Zagreba onda je to, glavom i bradom, bio on. Ako je tko na obljetnicu Oluje dovodio ratne zločince poput Veljka Džakule- onda je to on (2012.). Kako može trijezan izjaviti da su razne džakule bili „dobro dočekani“? Od koga, od hrvatskih branitelja i stradalnika? Što nije otišao u Pakrac (ili poslao nekog od svojih udbaša) i pitao tko je taj čovjek i kakvo mišljenje imaju o njemu?
Osim toga, izjaviti za predsjednicu RH „da se mnogi pitaju“ jel bila pijana kad je govorila na obilježavanju VRO Oluja, mogu samo ovakvi politički „hohštapleri“, koji više ne bi pobijedili na izborima ni u svojoj mjesnoj zajednici!
Jedini koji se s njim mogu usporediti su njegov frendovi Predrag Matić zvani Fred i Milorad Pupovac zvani Pupi.
Jad i bijeda. T

8 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Ivo Djujichyosipovic
  #1 Ivo Djujichyosipovic 11 kolovoza, 2019, 16:56

  Ako je netko pijan u ovoj jadnoj zemljici, onda to ni u kom sluccaju nije lijepa i pametna, nesmjenjiva KGK. Joss od partizanskih udbasskih svatova, kad je potpisom prista na brak s drugaricom Djujich iz poznate revolucionarne obitelji komandanta Dinarske ccetniccke divizije yosipovich se ne trijezni. Halapljivo nasrche na sve sto mu ne pripada, a njegove skladbe i preludiranja glasovirom obiccna sprdnja. Nisskoristi!!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Joskojasna Paro
  #2 Joskojasna Paro 11 kolovoza, 2019, 16:52

  Veleposlanstva_RH? Suvissan trossak iscrpljene drzave. Sjetimose samo suludoga kartassa Nevena Jurice, a nedavno i druga Josska Pare. Ovaj drugi drmnuo je pola milijuna dolara, valjda za potrebe financiranja drugarice Jasne i za plachanje njena pojavjivanja na HRT-ekranu. Mimo svih pravila, sjedokosa se starica gura javljanjima iz Bruxellesa i drugih vazznih gradova. I RH je placha. Ssto nigdje nije moguche, ostvarvo je u nassoj liberalno-korupcijskoj anacionalnoj drzzavi faraona Plenkovicha i suflera pupavca…

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Maria Guadalupe/WhatsApp: +16014560144
  #3 Maria Guadalupe/WhatsApp: +16014560144 8 kolovoza, 2019, 13:06

  Pozdrav prijatelji, ja sam Maria Guadalupe, tu sam da pomognem svima informirati o svemu što sam doživio na mreži kada sam tražio zajam. Izgubio sam puno novca tražeci kredit dok nisam upoznao VLADIMIR FINANCIJSKU INVESTICIJU. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamati od 2%. Ako vam treba kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da se savjetujete i obratite joj se putem e-maila: ([email protected]) ili
  Kontaktirajte WhatsApp: +16014560144 za kreditni zahtjev, hvala na vašem vremenu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Nikita markovic
  #4 Nikita markovic 7 kolovoza, 2019, 19:35

  zdravo
  Ja sam privatni zajmodavac i financijski zastupnik, koji pruža zajmove za osobne potrebe i za financiranje korporacija. Da li vam je potreban neposredan zajam da biste očistili dug ili vam je potreban kapitalni zajam za poboljšanje vašeg poslovanja? Jesu li vas druge banke i financijske agencije odbile ? Trebate li zajam za objedinjavanje ili zalaganje obveza, više ne tražite jer smo mi ovdje da sve vaše financijske probleme pretvorite u nešto prošlo. Zadovoljstvo korisnika cilj je kada se prijavite kod nas, prijavljujete se na pouzdanu tvrtku koja se brine za vaše potrebe financiranja. Mi ćemo se brinuti za vas tijekom cijelog procesa. Uvijek ćemo dati sve od sebe kako bismo utvrdili kada se možete u potpunosti vratiti, uzimajući u obzir trenutnu financijsku situaciju i zatim postaviti rodovnicu za otplatu zajma na odgovarajući način prema vašim potrebama. Uzimanje osobnog zajma iz globalnog financijskog fonda je jednostavno: pošaljite nam e-poštu na [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. BOZANA TOPALOVIC
  #5 BOZANA TOPALOVIC 7 kolovoza, 2019, 17:33

  Tražite li vrlo prave kredite po povoljnoj kamatnoj stopi od 2%, temeljene na povoljnim uvjetima kredita?
  Trebate li zajam za podmirivanje duga ili plaćanje računa? Jeste li cijelo vrijeme bili odbijeni sa svojim bankama i drugim financijskim institucijama, samo zato što imate nizak kreditni rejting? Trebate li zajam ili financiranje iz bilo kojeg razloga, kao što su:
  * Krediti
  * Krediti za nekretnine
  * Poslovni zajmovi
  * Hipotekarni krediti
  * Zajmovi kod kuće
  * Zajmovi za konsolidaciju duga
  * Osobni zajmovi
  Zadovoljstvo kupaca naš je cilj kada se prijavite kod nas i obrate se pouzdanoj kompaniji koja se brine za vaše potrebe financiranja. Uvijek ćemo dati sve od sebe kako bismo utvrdili kada se možete u potpunosti isplatiti uzimajući u obzir trenutnu financijsku situaciju i zatim postavite vaš roditelj za otplatu kredita na odgovarajući način da odgovara vašim potrebama. , Mi ćemo se brinuti za vas tijekom cijelog postupka. Pošaljite nam poruku na: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Nikita markovic
  #6 Nikita markovic 7 kolovoza, 2019, 14:06

  zdravo
  Ja sam privatni zajmodavac i financijski zastupnik, koji pruža zajmove za osobne kredite i za financiranje korporacija. Da li vam je potreban neposredan zajam da biste očistili svoj dug ili vam je potreban kapitalni zajam za poboljšanje vašeg poslovanja? ? Trebate li zajam za objedinjavanje ili obećanje za sastanke, ne tražite više, jer smo ovdje kako bismo sve vaše financijske probleme pretvorili u nešto prošlo. Uvijek ćemo dati sve od sebe kako bismo utvrdili kada se možete potpuno vratiti kad uzmemo u obzir vaše sadašnje osobne financijsku situaciju, a zatim pravilno postavite iznos zajma. pošaljite nam e-poštu na NIKITAMARKOVIC99.COM

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. MONIKAKOSCAK
  #7 MONIKAKOSCAK 7 kolovoza, 2019, 14:06

  zdravo
  Ja sam privatni zajmodavac i financijski zastupnik, koji pruža zajmove za osobne potrebe i za financiranje korporacija. Da li vam je potreban neposredan zajam da biste očistili dug ili vam je potreban kapitalni zajam za poboljšanje vašeg poslovanja? Jesu li vas druge banke i financijske agencije odbile ? Trebate li zajam za objedinjavanje ili zalaganje obveza, više ne tražite jer smo mi ovdje da sve vaše financijske probleme pretvorite u nešto prošlo. Zadovoljstvo korisnika cilj je kada se prijavite kod nas, prijavljujete se na pouzdanu tvrtku koja se brine za vaše potrebe financiranja. Mi ćemo se brinuti za vas tijekom cijelog procesa. Uvijek ćemo dati sve od sebe kako bismo utvrdili kada se možete u potpunosti vratiti, uzimajući u obzir trenutnu financijsku situaciju i zatim postaviti rodovnicu za otplatu zajma na odgovarajući način prema vašim potrebama. Uzimanje osobnog zajma iz globalnog financijskog fonda je jednostavno: pošaljite nam e-poštu na [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Anonimno
  #8 Anonimno 7 kolovoza, 2019, 06:10

  Ovom temom još se nitko nije bavio, a nije je ni dotaknuo, kao da je kuga. A trebalo bi pisati i o tome. Ljudi kao da nemaju volje. Vide da nema koristi.Pričaš ne pričaš ista priča.Agdje je Hrvatska u svijetu.Znaju je u Briselu, a gdje drugdje.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code