NISMO SVI JEDNAKI PRED ZAKONOM

NISMO SVI JEDNAKI PRED ZAKONOM

31. svibnja, 2015.

mladenm

Postoje pogodnosti za mnoge, a najmanje za hrvatske branitelje

Napisao: Mladen Pavković

Kako je to moguće? Eto, vam nekoliko primjera (od niza drugih) kako se u Hrvatskoj sudi političaru, novinaru i hrvatskom branitelju. Naime, ovih dana Mladen Milošević, dugogodišnji čelni čovjek Udruge oboljelih od PTSP-a “Tvrđave Knin“ i osnivač i urednik Braniteljskog portala održao je konferenciju za medije u šatoru u Zagrebu, u Savskoj 66, gdje već mjesecima protestiraju hrvatski branitelji i stradalnici. Razlog njegovog obraćanja javnosti je nedavna drugostupanjska presuda. Optužen je i osuđen na Županijskom sudu u Šibeniku, ekspresno, poput munje, na kaznu bezuvjetnog zatvora od 22 mjeseci i vraćanje navodno pronevjerenih 1,4 milijuna kuna.

Pronevjera Matije Babića

Na njegovu konferenciju, gdje se kaže nije došao pravdati već iznijeti činjenice, stigle su brojne tv ekipe i mediji, ali malo je tko objavio njegove argumente, tj. da se radi o političkom, montiranom suđenju. Ok, idemo dalje. Nešto prije, vlasnik jednog portala yugo orijentacije Matija Babić za pronevjeru gotovo 3 milijuna kuna (neki su u tv-Bujici izjavljivali daje riječ o milijun eura) osuđen je na godinu dana zatvora, a prema odluci suda ne će ići u zatvor već će toliko vremena provesti na radu za opće dobro. No, svi se sjećamo i afere „Planinska“ u kojoj je sudjelovao i istaknuti političar Petar Čobanković Riječ je bila o pronevjeri čak 38 milijuna kuna. Mnogi su se pitali: a koliko će pak taj odsjediti u zatvoru? Ništa! Dobio je jednu godinu robije, što je odmah pretvoreno u 18,5 tjedana društveno korisnog rada!

Sjetimo se još tek primjera političara Andre Vlahušića iz Dubrovnika koji niže aferu za aferom. I on je za pronevjeru od milijun ili dva osuđen na blagu kaznu, 10 mjeseci uvjetno. Nakon te kazne „cijeli Dubrovnik“ je za njega ponovno glasovao da bude gradonačelnik ovoga grada! Dakle, kriminal mu je pomogao u dobivanju još jednog gradonačelničkog mandata.

Međutim, kad govorimo o gradonačelnicima „car“ je sigurno Milan Bandić. Njega su također optužili za teški kriminal, strpali u istražni zatvor (da malo vidi kako je tamo), zatim pustili, ali dok još postupak traje ponovno je zauzeo mjesto i obavljanja dužnosti gradonačelnika Grada Zagreba. (Nitko nije kriv dok nije pravomoćno osuđen). I dok se protiv Bandića i dalje vodi postupak za teški kriminal on je omiljeni i među svojim kolegama političarima i ne samo njima, pa čak ga zovu i poglavito pozdravljaju u Hrvatskom saboru, kad se u subotu obilježavala 25. obljetnica ove državne institucije.

Analiza sličnih slučajeva

No, nismo zaboravili ni onu 8o-godišnju baku iz Zagorja koja nije mogla platiti 700 (sedamsto) kuna za komunalije ili nešto slično. I nju su osudili na nekoliko tjedana bezuvjetnog zatvora.

Hrvatski branitelj Veljko Marić je u Beogradu osuđen na drastičnu kaznu (zbog navodnog ubojstva jednog civila) na 12 godina robije, a ni jedan srpski agresor dosad nije odgovarao za zločine od Vukovara, Škabrnje pa do Knina.

Netko je napravio nekakvu analizu ovakvih i sličnih slučajeva. I došao do zaključka da ima pogodnosti za mnoge, ali najmanje za hrvatske branitelje.

Sad će se javiti „pametnjakovići“ i reći „svim smo jednaki pred zakonom“.

Malo sutra. T

10 komentara

Uskoči u raspravu
 1. DON
  #1 DON 6 lipnja, 2015, 19:08

  MLADENE PAVKOVIĆU…..Svi oni koji su mobilizirani po osnovi zakona o općenarodnoj obrani a u smislu ispunjavanja obveza po gore navedenom zakonu jesu ništa drugo doli vojni obveznici RH koja je u ono vrijeme već bila međunarodno priznata.Dakle termin BRANITELJI umjetno je produciran ,sve u smislu dodjela povlastica i privilegiranja onih koji su se ionako po sili zakona trebali odazvati na mobilizacijski poziv Države. Naravno,ovdje ne ubrajam istinske DRAGOVOLJCE poput mene osobno koji nikada i ni na koji način nismo tražili ikakove privilegije i povlastice jer mi Pavkoviću jesmo doista istinski VOJNICI školovani u vrhunskim vojnim učilištima ex JNA i ne želimo da se o nama, kako zna, tako i priča,posebice iz razloga što se ne želimo SRAMOTITI uzimajući si povlastice i privilegije poput mnogih o kojima ti ovdje uporno pišeš…..Pavkoviću HVALA NA POZORNOSTI …!….no pojam školovani vojnik tebi i mnogim “dragovoljcima” potupuno je stran i nepojmljiv posebice u okolnostima raketiranja sa X letelice kada trebaš “poništiti” kako objekte tako i neprijatečjsku živu silu i to na način da ti je svejedno jesi li dolje likvidirao dvojicu ili 20tak tisuća ljudi…eh…. Pavkoviću ma gdje je tvoja osobna edukacija spram navedenoga i vjerujem da bi ti doslovce izrigao sve što si poslijednjih mjesec dana pojeo da si izvršio takvo ili tome slično naređenje…sakrij se Pavkoviću jer ti doista neznaš što znači pucati u živu metu…i preporučam ti kloni se oružja dok ti je savjest ČISTA……

  Odgovorite na ovaj komentar
  • DON
   DON 6 lipnja, 2015, 19:33

   …..I Pavkoviću dični dragovoljče nikada objavljenoga rata daj konačno objavi kako si ti stekao status branitelja ,dragovolca tj. reci konačno koliko si svojih mrskih neprijatelja Četnika likvidirao i jesi li pucao rafalnom ili pojedinačnom paljbom onom sadističkom mislim u smislu volem da gledam na tanane dok padaš.Ratni put mora biti provjeren sa potvrđenim rezultatima jer kod nas u vazduhoplovstvu možeš srušiti neprijateljski avion no rušenje mora biti potvrđeno a ako nije nisi ga srušio…

   Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code