„NIGHT AND DAY“ TOMISLAVA MUŽEKA

„NIGHT AND DAY“ TOMISLAVA MUŽEKA

29. prosinca, 2021.

 

„Još jedan neprocjenjiv doživljaj koji je sačuvan na maloj ploči, ploči velike glazbe, velikih umjetnika i velikog nakladnika, snimljenoj u prostoru u kojem glazba stanuje – Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog“. Tim riječima je ravnatelj Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog,  Dražen Siriščević u utorak 28. prosinca na tiskovnoj konferenciji predstavio novi nosač zvuka „ Night and Day“ našeg čuvenog tenora svjetskog glasa i operne zvijezde najvišeg sjaja međunarodnih pozornica Tomislava Mužeka i jednako tako uspješnog ansambla – Zagrebačkog kvarteta saksofona. Uz ravnatelja Siriščevića o novom nosaču zvuka govorili su, dakako i umjetnici, Tomislav Mužek, Saša Nestorović i Dragan Sremec iz Zagrebačkog kvarteta saksofona, ali i Nikolina Mazalin „kreativna direktorica diskografske kuće Croatia Records, u čijoj produkciji je nosač zvuka i izdan.

Riječ je o „Maloj ploči u kojoj je velika priča o nadahnutoj, intenzivnoj suradnji punoj emocija, priči koja povezuje i umjetnost i Dvoranu Vatroslava Lisinskog u kojoj je i snimljena“ inspirirano je nastavio ravnatelj Siriščević dodavši da je naslov „Night and Day“ izabran jer je glazba toliko dobra da će se „slušati dan i noć“.

Novo-predstavljeni CD, zapravo je zbirka 13 planetarno poznatih džez standarda, koje su postali slavni u interpretacijama velikana kao što su Frank Sinatra, Dean Martin ili Tony Bennett, a koje je za glas i Zagrebački kvartet saksofona kongenijano obradio Saša Nestorović, i sam član Kvarteta. Kuriozitet je da je materijal za nosač zvuka snimljen još 2006. godine, no onda je „iščeznuo“ u vremenu i prostoru i tek je nedavno ponovno pronađen na jednom od starih tvrdih diskova u ormaru jednog od članova Kvarteta. Upravo na inicijativu ravnatelja Siriščevića – koji je ujedno potaknuo i nastanak CD-a – a uz svesrdnu suradnju Croatia Recordsa, nosač zvuka je pripremljen i izdan u upravo nevjerojatno kratkom roku od 15 dana!

CD će se moći nabaviti već i na Danu Dvorane, iako će službeno biti u distribuciji tod petka na Silvestrovo. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code