NEPOTREBNE REFORME-LJUBO JURČIĆ IZREKAO GLUPOST GODINE

NEPOTREBNE REFORME-LJUBO JURČIĆ IZREKAO GLUPOST GODINE

18. travnja, 2015.

Ljubo Jurcic 220911

Gospodarstvo bolje poznaju kumice s Dolca nego doktori marksističke ekonomije

Napisao: Saša Radović

Travanj 2015. obiluje političkim scenama. Tek je polovica mjeseca, a svakidašnjica pršti od gluposti i spinova.

Ovih je dana u eter Hrvatskog radija, u emisiji „U mreži prvog“ izletjela glupost godine 2015. – ali i šire. Možda čak i glupost desetljeća! Tvorac te imbecilne, pa i apsurdne primisli je prof. dr. sc. Ljubo Jurčić, bivši saborski zastupnik i ministar u vladi, profesor na Ekonomskom fakultetu, pa i SDP-ov kandidat za premijera Republike Hrvatske:

Kaže Jurčić da se izlazak iz krize i naša svjetla budućnost treba dogoditi BEZ REFORMA, to jest bez restrukturiranja stravične, horror buljumente, uhljeba i politikanata u državnoj i lokalnoj upravi. Po Jurčiću, sve te tisuće parazita treba ostaviti na plaćetinama i na kraljevskim privilegijama. Tu su; prenapuhani broj dužnosnika, župana, pa 556 gradonačelnika i načelnika uz nepregledno stado masno plaćenih zamjenika, pomoćnika, savjetnika, zastupnika i vijećnika, s monstruoznih 187 agencija, komora, zavoda, i jalovih institucija… Broju plaćenih povjerenstava i odbora ni broja se ne zna. U javnim poduzećima sjede tisuće uhljebljenih podobnika i njihovih vjernih satelita.

Marksistička ekonomija

Uz tu svoju retardiranu izjavu Jurčić je dodao i opće poznate sheme da treba raditi na zapošljavanju i oporavku gospodarstva – što je poznato i proljetnim gusjenicama, a ne samo svekolikom hrvatskom puku.

Razloge ovakvom mišljenju Ljube Jurčića možemo potražiti ili u njegovim titulama, ili u lukavom podilaženju interesnoj zajednici SDPHDZ. Naime, Jurčić je bio student u Titovo vrijeme, što implicira da ekonomiju i gospodarstvo bolje poznaju kumice sa zagrebačkog Dolca – nego doktori marksističke ekonomije. Bolje je ništa ne znati – nego krivo naučiti!

Drugi Jurčićev razlog za glupost godine ili desetljeća, može biti i podložnost dvovlašću SDPHDZ, jer znamo da se u kriminalnom bogaćenju te interesne zajednice – Jurčić godinama izvrsno snalazio. Pitanje je kakav mu je honorarčić bio isplaćen u kriminalnoj prodaji INA-e u kojoj je sudjelovao?

Travanjska događanja obilježena su i bezobraznim skrivanjem Perkovićeve sapunice u Muenchenu od strane državnih medija. Tisak šuti, TV zaobilazi Muenchen, državni portali donose priče o psu Čiki koji je izgubio gospodara – odnosno gospodar je izgubio Čiku. I slično! Za one koji ne znaju, Čiko se vratio kući.

Nasuprot hrvatskim, europski i svjetski mediji pozorno prate atraktivni muenchenski sudski proces. Do nas dopiru samo segmenti anonimnih dostavljača vijesti. Anonimnih, jer je u tom kolopletu krvi i državnih interesa – bolje ostati anoniman. Sudi se dvojici djelatnika UDBA-e, nasljednice zloglasne Lenjinove Čeke (kasnije NKVD, pa KGB). A, po različitim procjenama Čeka je pogubila od 100.000 – 250.000 ljudi. UDBA se ne može pohvaliti takvim brojevima – ali je bila dovoljno krvava. Imaju i danas vjerne suradnike u Hrvatskoj i inozemstvu koji znaju posao. Dakle, opasan posao je biti izvještač iz Muenchena.

Suđenje prati do sada neviđen broj inozemnih medija, a sudnica je uvijek prepuna. Svjedočenje Petra Penave, emigranta iz Jugoslavije 1969. godine privuklo je posebnu pozornost. On je bio svjedok i pri suđenju za ubojstvo Stjepana Đurekovića Krunoslavu Pratesu koji je osuđen 2007. godine na doživotni zatvor.

Švicarska nema Ustavni sud

U ovom procesu Penava je svjedočio o načinu djelovanja UDBA-e i o osobnim napadima Josipa Perkovića koje je imao u Stuttgartu. No, jedan dio svjedočenja izuzetno je interesantan za budućnost Hrvatske – odnosno za image našeg Ustavnog suda u svijetu, ukoliko Mladen Bajić postane ustavni sudac:

Perković je 2011., nakon mog intervjua jednim dnevnim novinama, uz pomoć državnog odvjetnika Mladena Bajića i Perkovićeva suradnika Tomislava Mičića htio učiniti sve kako bi me strpao iza rešetaka te me optužio za podmetanje požara u jednu vojarnu u Kninu”, rekao je svjedok Penava. Strani mediji prenijeli su i drugu njegovu izjavu: „Opet su me pokušali diskreditirati tijekom posjeta Ive Josipovića Berlinu pokušavši me optužiti da sam ja poslao eksplozivnu napravu u Veleposlanstvo u Berlinu”, rekao je Penava te ustvrdio da se radi o pritiscima iza kojih su stajali Perković, Bajić i Mičić.

Taj trio podsjeća na poznate trojke spomenute ruske Čeke. I tamo su bile organizirane „trojke“ ubojica koje su djelovale kao ekipa. Za zločinačka djelovanja Josipa Perkovića i udbaša Tomislava Mičića (kodno ime, Zujalo!) znamo iz tiska i iz bezbrojnih tekstova na internetu, no neupućeni se mogu upitati – što u tom trojcu radi bivši hrvatski Državni odvjetnik, Mladen Bajić? Egzaktan odgovor na to pitanje je – štiti crni kapital. I prije je Bajić bio treći čovjek u trojcu klana UDBA – DORH. Sa spomenutom dvojicom provodio je prijetnje, akcije i montirane procese protiv prokazivača ratnog profiterstva i pretvorbenog kriminala(autor ovog teksta ima nedvojbene dokaze!).

Prisjetimo se i nedavne sramote hrvatske države i svih nas – kad se Bajićev DORH žalio na izručenje Perkovića njemačkom pravosuđu, pa zatim i da se Bajićev DORH nije žalio na Mustačevo odbijanje izručenja. To znači da je DORH u oba slučaja postupio suprotno izričitoj odredbi iz Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama EU. Bajić je stavio sve na kocku da spasi svoje zločinačke mentore Perkovića i Mustača.

Bajić kao čelnik DORH-a izravno je trebao kazneno odgovarati – ne samo za sramotu nanesenu hrvatskom narodu – nego i za zloporabu službenog položaja i ovlasti.

I takav Mladen Bajić glavni je kandidat za ustavnog suca! Užas! Interesna zajednica SDPHDZ zbog Bajićevog poznatog „žmirenja“ na njihove mega kriminalne afere – zdušno ga podržava. Bilo bi smiješno, glupo, tragično ili komično reći da je to apsurd – totalna propast svakog ostatka morala u Hrvatskoj. To je daleko gore od toga! To bi bila posljednja kap koja prelijeva čašu, jer se i tako u Hrvatskoj događaju protuustavne radnje. Dobar je primjer onih 600.000 potpisa hrvatskog naroda, koje je 12 sudaca bacilo u smeće i zabranilo referendum (outsourcing). Protuustavno! U članku 1. Ustava RH decidirano stoji:

U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana.

Gdje je tu narod? Hoće li netko odgovarati zbog nasilnog rušenja volje slobodnih i ravnopravnih državljana Republike Hrvatske?

Ukoliko Hrvatski sabor uz podignute ruke SDPHDZ-a ustoliči Bajića za ustavnog suca, može biti samo gore od gorega i zaista više NE TREBAMO USTAVNI SUD. Veliki dio nas zna čitati, u Hrvatskoj pismenih je 98,1%. Znat ćemo pročitati Ustav RH. Znanja i ravnanja radi – u neosporno demokratskoj državi Švicarskoj – nema Ustavnog suda. Ne treba, građani svoju vlast izražavaju direktno i izravno je realiziraju čestim referendumima. Nitko im to ne može zabraniti.

Travanjski spin

Na kraju ovih dviju ružnih travanjskih priča – ima jedna simpatična, takoreći bezopasna priča. To je jedan uobičajeni spin kojim nam vlada RH i predsjednica RH odvlače pozornost od sve skupljeg kruha i novih povećanih nameta (trošarina) na benzin i na cigarete (bit će toga još i koš!).

Kolinda Grabar Kitarović pozvala je Zorana Milanovića na razgovor prijateljski. Mogla je isto tako pozvati vas ili mene na razgovor. I kao Milanović i mi smo se mogli oglušiti na poziv – jer nikakvih prava ni kompetencija za taj poziv gospođa Grabar Kitarović – nema! Kao da je vas ili mene pozvao neki Ivan Ivanović ili Petar Petrović. Predsjednica RH nema ni manje ni više prava od te dvojice nekoga zvati na razgovor. Kao vrhovna vojna zapovjednica mogla bi poslati postrojbu vojnika da nas privedu – ali to ne bi bilo po zakonu.

Iako ni najmanje ne podržavam Milanovićevu politiku (mislim da je to najgora vlada od stoljeća VII.) – u ovom spinu smatram da je Zoki ispravno postupio.

Igara i spinova, koliko hoćete! Kruha je svakim danom manje.

Anno Domini MMXV./ 19.T

5 komentara

Uskoči u raspravu
  1. Kostur
    #1 Kostur 20 travnja, 2015, 07:08

    Gospodine Radović uzalud skrivate ime na ovom članku. Čitaoci vas prepoznaju po vašem oštrom i arogantnom stilu i po oznaki Ano Dominis. Policija ima i odjel koji prati sve označene ljude i po novoj tehnologiji može kontrolirati što piše na računalu kad uključite internet

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code