NEO SESSIONS ZA GLAZBENE NADE

NEO SESSIONS ZA GLAZBENE NADE

24. studenoga, 2015.

NeoSessions1
Novi projekt na glazbenoj sceni se zove “Neo sessions”, no ovog puta se ne radi o bendu već o platformi za promociju autorskih glazbenih projekata kojemu je cilj povezivanje glazbene scene.
Ideja “Neo Sessions”-a je da se svakog mjeseca snimi live nastup dva izvođača, jednog u električnoj, a drugoga u akustičnoj varijanti , te da se pomoću nastalih materijala izvođačima pomogne u promociji.
“Neo Sssions funckionira na način – jedna autorska, jedna obrada. Ako se našem slušatelju/gledatelju svidi obrada kliknut će na autorsku pjesmu, a onda ako mu se i to sviđa kliknut će na njegov fejsbuk ili youtube kanal. Na našem Neo kanalu u budućnosti bi mogli naletiti na hrvatske autore za koje niste znali, to nam je i cilj. Širiti i promovirati dobru mjuzu.” – objasnio nam je Duje Miliša
“Neo Sessions” su premijerno otvorili bend THE ANSWER! i pjevač Matija Cvek, kojima je ova godina bila itekako uspješna.
The Anaswer je došao do finala HR Demo Klub-a na kojem je osvojio 2.mjesto nakon nastupa u Velikom pogonu Tvornice Kulure, a njihove engleske verzije pjesma (svaki singl izdaju na engleskom i hrvatskom jeziku, op.a.) su se zavrtile na preko 300 radija u inozemstvu (SAD, UK, Europa, Južna Amerika…). Osim toga, na domaćem planu se mogu pohvaliti suradnjom saVandom Winter koja im je gostovala na aktualnom singlu “Nikad”, pjesmi koju i izveli u ovom izdanju “Neo Sessions”-a.
THE ANSWER! – Nikad

Matija Cvek je 2015. započeo nastupom na Zagrebačkom festivalu pjesmom “Jesam” Nenada Ninčevića i Branimira Kopitovića. Ubrzo nakon festivala nagrađen je od strane Zlatka Turkalja Turkya, nagradom “Moj prvi music pub” za najboljeg mladog pjevača 2014. godine. Uz mnogobrojne nastupe, daljnji trud i rad na vlastitim autorskim djelima, Matija danas nastupa i kao prateći vokal Jacquesa Houdeka. Rad na autorskim pjesmama se isplatio i rezultirao skladbom “Potraži me u jeseni” koja je po prvi puta izvedena upravo na “Neo Sessions”-u.
Matija Cvek – Potraži me u jeseni – https://youtu.be/B_G4r34ifXE
Ukratko o pjesmi, riječima Matije Cveka:
“Budući da cijeli život pjevam covere i pjesme drugih autora, odlučio sam se i sam okušati u stvaranju. Pjesme pišem od svoje 17 godine, i mislim da je pravo vrijeme za predstavljanje u autorskom svijetu. Za prvu, “jesensku” pjesmu odlučio sam se zbog načina na koji je nastala, u suradnji s mojom najdražom pjesnikinjom Majom Cvek. Velika je sreća imati u obitelji nekoga tko razumije moju ljubav prema glazbi i umjetnosti općenito. Hvala dečkima iz NeoSessions-a što su omogućili predstavljanje ove pjesme u svojoj prvoj, akustičnoj verziji. Hvala i mom prijatelju Lovri Krpanu što je sudjelovao i odsvirao je na najljepši mogući način.”

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code