NEKI NOGOMETAŠI TREBAJU BITI POČASNI KONZULI

NEKI NOGOMETAŠI TREBAJU BITI POČASNI KONZULI

26. lipnja, 2024.

 

Luka Modrić je sigurno zaslužio biti počasni konzul RH u Španjolskoj!

Također predlažemo da hrvatska nogometna reprezentacija još ove godine odigra  prijateljsku utakmicu u Kninu ili Vukovaru i na taj način zahvali mnogobrojnim navijačima.

U zadnjih šest-sedam godina, hrvatska nogometna reprezentacija je pokazala da je „hrvatski svjetski brend“, da zahvaljujući ovim športašima za malu Hrvatsku sada znaju i cijene je  i mnogi od Europe, Australije, Kanade i Amerike

Napisao: Mladen Pavković

Hrvatska nogometna reprezentacija, na čelu sa Zlatkom Dalićem, još je jednom pokazala kako se bori za Hrvatsku, bez obzira kako je prošla na dosadašnjem dijelu Europskog prvenstva.

Modrić. Livaković, Budimir, Gvardiol, Perišić i drugi uistinu su ostavili srce na terenu.

A da su istinski domoljubi, koji s ponosom nose hrvatski dres, to su svojim dolaskom i gromoglasnim navijanjem  potvrdili i brojni navijači, kojima je također Hrvatska iznad svega.

Međutim, neki se toliko zanesu da naprosto zaborave da je i sport, a poglavito nogomet, jedna vrsta (skupe) zabave, i da je „lopta okrugla“, što će reći da ne možeš uvijek biti u vrhu, među najboljima.

Mala Hrvatska

U zadnjih šest-sedam godina, hrvatska nogometna reprezentacija je pokazala da je „hrvatski svjetski brend“, da zahvaljujući ovim športašima za malu Hrvatsku sada znaju i cijene je  i mnogi od Europe, Australije, Kanade i Amerike.

Ako smo izgubili, a jesmo, nije kraj svijeta.

Najvažnije je da i dalje možemo biti ponosni na Dalića i njegove izabranike, jer su uz ostalo ispisali hrvatsku sportsku povijest, prije svega ispravno, časno i pošteno!

Žalimo one koji su čitavo vrijeme radili na tome ne da sruše igrače i izbornika, već da „unište“ brend koji su svojim igrama stvorili ovi čarobni dečki, jer toj šačici ljudi u prvom redu je smetala i smeta „hrvatska boja“, koju mrze još od vremena početka stvaranja hrvatske države.

S obzirom da su  (ovom prigodom) hrvatski vrhunski nogometaši donijeli slavu našoj, hrvatskoj Domovini, da su se pokazali kao pravi, istinski konzuli ili veleposlanici, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova neka razmisli i predloži neke od njih, poput Dalića, Modrića i slične za mjesta počasnog konzula, jer baš bi oni, tj. takvi bili kao rođeni za unapređenje suradnje između Hrvatske i pojedinih država za- sport!

Luka Modrić je sigurno zaslužio biti počasni konzul RH u Španjolskoj!

Također predlažemo da hrvatska nogometna reprezentacija još ove godine odigra  prijateljsku utakmicu u Kninu ili Vukovaru i na taj način zahvali mnogobrojnim navijačima!

Zaštitite hrvatske domoljubne pjesme

Nakon što je Arsen Bauk (SDP) zatražio od Ministarstva kulture i medija RH da se zakonom zaštite partizanske pjesme, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) također je od ovog ministarstva zatražila da se zakonom zaštite hrvatske domoljubne pjesme, prije svega one iz hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, koje su dirale u dušu i srce sve one koji su branili i stvorili hrvatsku državu!

Naime, domoljubne pjesme sve se nažalost manje mogu čuti na radiju i televiziji, kao da se sramimo pjesama o obitelji, Bogu i ljubavi, a poglavito o Domovinskome ratu.

A prije svega od zaborava trebaju se i moraju zaštititi pjesme poput „Moja Domovina“, „Bože, čuvaj Hrvatsku“, „Od stoljeća sedmog“, „Lijepa li si“, „Mi smo garda Hrvatska“, „Stop the  Word in Croatia“, „Vukovar“, „Viva Croatia“, „Kad sklopim oči“, „Gospodine generale“, „Dajem ti srce“, „Hercegovina u srcu“, „Kad raziđe se dim“, „Croatio, iz duše te ljubim“, „Ne dirajte mi ravnicu“, „Iznad polja makova“, „Poljubi zemlju“, „Kad zazvone dubrovačka zvona“, „Sretan je onaj tko Hrvatsku ima“, „Ljubim te do bola“, „Kada Sava krene prema Brodu“, „Hrvatski mornari“,  „Oj, Hrvatska Mati“, „Hrvatine“, „Lupi petama, reci sve za Hrvatsku“, „Rane 90-te“…., a uostalom zašto ne i „Bojnu Čavoglave“!

Partizanske pjesme i pjesme o maršalu Titu, poput „Druže Tito, mi ti se kunemo“, bile su „zakonom zaštićene“ u vrijeme komunizma. Nikome nije bilo dopušteno da se s njima „sprda“, već su se pjevale i emitirale poput „božanstva“.

I danas se bez problema izvode na raznim partizansko-komunističkim dernecima, za razliku od nekih sjajnih pjesama hrvatskog branitelja i najistaknutijeg hrvatskog domoljubnog pjevača Marka Perkovića Thompsona. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code