NAJNOVIJE NA PORTALU

NATALIE DESSAY & MICHEL LEGRAND U LISINSKOM NA VALENTINOVO

NATALIE DESSAY & MICHEL LEGRAND U LISINSKOM NA VALENTINOVO

27. siječnja, 2015.

Dessay i Legrand 1

Michel Legrand više od pola stoljeća uspješnom pokazljivošću zadivljuje glazbeni svijet pri tomu ostaje primjetno raspoznajan kao nepobjedivi glazbeni inovator koji ustrajno odbija uspostaviti granicu između glazbenih žanrova, u Zagrebu 14. veljače 2015. uz opernu divu Natalie Dessay sporanisticu i glumicu predstavlja njihov album Entre elle et lui.

Michel je Legrand svestrani neumorni francuski glazbeni umjetnik sa svjestskim uspjesima, zaista zasluženo je dobio 5 Grammyja i 3 Oscara za glazbu, a izim što sklada i dirigira čak i svira nekoliko instrumenata. Na zagrebačkom koncertu posjetitelji će ga moći slušati i kao pjevača i pijanistu uz jednu od najomiljenijih kako francuskih, tako i svjetskih opernih pjevačaica Natalie Dessay, čije su prekrasne kolorature odzvanjale i newyorškim Metropolitanom i milanskom Scalom.

Njihova suradnja zapravo nimalo ne bi trebala nikog čuditi s obzirom na to da je ovaj majstor melodije već ranije surađivao sa zvijezdama kao što su: Maurice Chevlier, Edith Piaf, Miles Davis, Nil Daimond, Barbra Streisand i Aretha Franklin, a njegove su pjesme snimali i Franak Sinatra, Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Liza Minnelli i Nina Simone. Ovo je zapravo jedintvena prilika čuti svjetski uglednu opernu heroinu Natalie Dessay u Zagrebu čijem se belcantu divi cijeli svijet, ipak u drugačijem glazbenom izrazu i, uz postojano neponovljivog Michela Legranda.

Cijena ulaznica: 160, 200 i 240 kn T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code