NAKON POREČA ODBOJKAŠICE PUTUJU U BUGARSKU

NAKON POREČA ODBOJKAŠICE PUTUJU U BUGARSKU

5. srpnja, 2015.

MMI3109896

Hrvatske odbojkašice izgubile su i drugu utakmicu na turniru skupine J FIVB World Grand Prixa koji se do nedjelje igra u Poreču. Češka reprezentacija slavila je uvjerljivo u tri seta (25-17, 25-19, 25-19) za samo 85 minuta igre pred 600 gledatelja u porečkoj Žatiki. U drugoj utakmici Nizozemska je superiornom igrom pobijedila Argentinu 3:0 (25-11, 25-11, 25-12). 
Izabranice Angela Vercesija mučile su iste boljke kao i u prvoj utakmici u skupini J (1:3 protiv Argentine), odnosno prijem suparničkih servisa nije bio na razini koji bi omogućavao kompetitivnu igru. Iz toga nedostatka proizlazio je cijeli niz problema i u ostalim fazama igre. A tako se ne može pobjeđivati u elitnom natjecanju kakav je Grand Prix.  
– Nije mi drago gubiti pred našim navijačima. Čehinje su u najboljem sastavu, a nama nedostaje desetak reprezentativki. Drukčije bi sve to izgledalo da smo i mi u punom sastavu. Mislim da iz ovakvih utakmica ne treba izvlačiti neke dugoročne zaključke. Borit ćemo se i truditi i dalje – riječi su mlade tehničarke hrvatske reprezentacije i Poreča Vedrane Jakšetić.
Isprobao je Vercesi protiv Češke sve tri tehničarke, pokušavao je pronaći kombinaciju koja će zaustaviti „češku lokomotivu“, ali osim kratkog razdoblja početkom trećeg seta ništa nije funkcioniralo kako bi željeli ljubitelji hrvatske odbojke.
– Nije jednostavno reći bilo što nakon ovakvog poraza. Našoj ekipi ne može se spočitati htijenje, ali Čehinje nam nisu dopustile da zaigramo kako želimo. Discipliniranom igrom u obrani i kontranapadu sasvim su poremetile naš ritam. Mogao bih sada opet govoriti o našem prijemu i ostalim elementima igre, ali problema je bilo previše za kratku analizu – naglasio je hrvatski izbornik Vercesi.
Posljednjeg natjecateljskog dana Hrvatska igra protiv favorita skupine Nizozemske s početkom u 20:00 sati, dok Argentina i Češka igraju u popodnevnom terminu (17:00). Obje utakmice prenosit će Sportska televizija.
– Zaista ste trudimo, nitko ne voli gubiti, nadam se da će nas navijači shvatiti. Nije realno sastaviti ekipu jučer i očekivati da zaigra kako treba već danas. Postava je bitno izmijenjena u odnosu ne samo na prošlu godinu, nego i na prošlo natjecanje. Trenutačno rezultata nema, ali rezultat će doći, treba biti strpljiv dok se sve reprezentativke ne prilagode na taktiku, sustav i učestalost treninga – rekla je srednja blokerica Tamara Sušić, koja je u utakmici protiv Češke postigla 6 poena.
Već u ponedjeljak hrvatska reprezentacija seli se na sljedeću lokaciju FIVB World Grand Prixa u bugarski grad Samokov, nedaleko od Sofije.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code