NAJUSPJEŠNIJA SEZONA KLUBA KALYPSO NA ZRĆU

NAJUSPJEŠNIJA SEZONA KLUBA KALYPSO NA ZRĆU

4. rujna, 2015.

Club-Kalypso-1

Klub Kalypso na plaži Zrće nalazi se na clubbing sceni gotovo 30 godina, što ga čini jednim od najstarijih beach klubova u jugoistočnom dijelu Europe. Njegov novi, originalan dizajn, sav “u drvu”, integriran u šumu, kao i najkvalitetniji sound sustav na plaži, sada čine Kalypso jedinstvenim i najpoželjnijim klubom na plaži Zrće. 
Transformacija iz beach bara u klub donjela je i bogat program, prepun sadržajem, gotovo bez pauze između pojedinih festivala i party-ja, a svime time, i najuspješniju sezonu u povijesti kluba.
Sezona 2015. započela je Zrće Spring Break festivalom, na kojem su nastupili i oduševili kraljevi mashup-ova i bootleg-ova, globalno popularan talijanski producentski DJ duo, DJ’s From Mars. 
Treba napomenuti da je Kalypso klub ubrzo otvorio i vlastiti restoran, Boškinac kvalitete. U klubu je najatraktivnija DJ pozornica, koja se nalazi u sklopu velike drvene skulpture. A tu je i 9 šankova koji uključuju wine & champagne bar, te juice & smoothie cocktail bar, pa giftshop, fast food kutak, plesni podij iznad kojeg preko cijelog kluba atraktivan most povezuje V.I.P. prostor i restoran, brojne platforme za Go Go plesačice, te klimatizirani backstage apartman za izvođače s direktnim ulazom na glavnu pozornicu kluba.
Kalypso je i ove sezone bio jedan od domaćina popularnog britanskog Hideout Festivala, koji se održava na čitavoj plaži i privlači na otok Pag preko 15.000 posjetitelja. Na Hideoutu zbilja nema stajanja, dnevni tulumi traju od 13 do sati, a noćni od 22 sata pa sve do ranih jutarnjih sati. Prvi dan festivala, u klubu Kalypso su nastupili rezident DJ-ica Ibiza Rocks – Nicola Bear i britanski majstori Drum & Bassa – North Base popodne, pa Death on the Balcony, Jaymo & Andy George, Darius Syrossian i Zutekh DJstijekom noći. Preostale dane publiku su oduševili i Arkice, TCTS, Justin Martin, Hannah Wants, DJ EZ, pa Mike Jones, Joy Orbison, Scuba i Nina Kraviz, pa Keri Chandler, Last Magpie i George Fitzgerald, a festival je završio After party maratonom od 6 do 12 sati uz sjajnog Setha Troxlera.
Nakon Hideout festivala, uslijedio je žestoki Hard Island Festival, na kojem je klub Kalypso u suradnji s agencijama i party brandovima Q-Dance, Dirty Workz, Hardcora Italia, Unite Records i Pulsar predstavio ovaj trodnevni hard core spektakl.
Nakon toga toga stigao je i najveći europski hip-hop festival Fresh Island, koji je privukao goste iz SAD-a, Brazila, Izraela, Australije, a i drugih krajeva svijeta u potrazi za zaraznim hip-hop i r’n’b ritmovima. Ubrzo nakon Fresh Island Festivala 2015. u Kalypsu je uslijedio senzualan Allure Music Festival poseban po tome što su svi izvođači, artisti i promotori isključivo žene. 
Inače, svaki dan goste kluba Kalypso zabavlja odličan resident DJ, Bronxwon. Svake se srijede u popodnevnim satima u klubu za vrijeme Afterbeach Party-ja održavao i Foam Pool Party, a svakog je ponedjeljka Kalypso predstaljao svoj najatraktivniji program, mističan glazbeno scenski spektakl pod nazivom “GOA – Garden Of Art”. Na GOA programu nastupile su po više puta Miss B. Jones (Pacha Ibiza tour resident DJ) i Miss Marien Baker sjajnim future house setovima, a najatraktivnije GOA gostovanje bilo je tijekom Stereoforest festivala, kada je nastupio švedski house duo Dimitri Vangelis & Wyman.
Tjedan dana prije Stereoforest festivala, Kalypso je je ugostio jednog od najtraženijih europskih DJ-a, gostovao je švicarski producent i DJ, autor mega-hitova “Welcome to St. Tropez” i “Ma Chérie”, DJ Antoine. Klub je bio krcat, DJ Antoine je pokazao da je vrhunski showman i oduševio je brojnu publiku, svi su pjevali njegove hitove, plesali uz iste do zore. Izazvao je i vriskove kod velikog broja ljepotica, a u određenom se trenutku popeo na binu i zalijevao euforičnu masu. 
Uoči Stereoforest festivala nastupio je finski house “maestro” DJ Rony Rex i napravio odlučnu uvertiru za sljedećih 5 dana zabave.
Stereoforest Festival je prvi festival u samostalnoj organizaciji kluba Kalypso i nosi prigodno ime, koje se odnosi na klubovu integraciju u šumu, kao i na najkvalitetniji sound sustav na plaži. Unutar festivala održale su se atraktivne programske poslastice “GOA – Garden Of Art” i “Color Sensation”, po uzoru na indijske color festivale Holi koji su se proširili na čitav svijet, poznati po bacanju u zrak obojenog tzv. “hippie praha”, od ćega nebo postaje rozo, žuto, crveno i plavo. Headlineri festivala bili su već spomenuti Dimitri Vangelis & Wyman, globalno popularna nizozemska DJ zvijezda R3hab, a spektakularno zatvaranje festivala zatvaranje festivala odradio je Deorro, potpisnik Ultra Recordsa, meksičko-američka DJ zvijezda, koja se na kraju 2014. godine našla na kao novo ime na prestižnoj DJmag-ovoj ljestvici top 100 DJ-a na visokom 19. mjestu. Ostali izvođači na Stereoforest festivalu bili su: Justin Prime, Marien Baker, Joe 2 Shine i DJ Daisy.
Nakon toga je na red došao Barrakud Festival 2016, koji se, kao i Hideout održava na čitavoj plaži, a Kalypso se tih dana nije praznio. 
Kao šečer na kraju, klub Kalypso bio je jedan od domaćina Sonus Festivala, najpopularnijeg underground festivala elektronske glazbe u Europi, koji je na otok doveo preko 15.000 posjetitelja, a svi su klubovi tih dana neprestano bili krcati. Valja napomenuti da Sonus festival završava neprekidnim Afterhours partyjem u Kalypsu od 7 sati ujutro dok zadnja osoba ne prestane plesati. Afterhours je, bez prekida, trajao do čak 24 sata! O tom partyju svi i dalje pričaju i s nestrpljenjem čekaju Kalypso-vu sezonu 2016, kao i novi Sonus…T

5 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code