SRBIJI 10., CRNOJ GORI 13., A SLOVENIJI 14. MJESTO NA EUROSONGU

SRBIJI 10., CRNOJ GORI 13., A SLOVENIJI 14. MJESTO NA EUROSONGU

24. svibnja, 2015.

image-630x420-p19m1g61fr1ng1lqb10lirs51pdr1

Švedska će opet biti domaćin Eurosonga. Predstavnik Švedske Mans Zelmerlow je otpjevao pjesmu “Heroes” i osvojio 365 bodova te je proglašen pobjednikom Eurosonga 2015. godine. Punim imenom Mans Petter Albert Sahlen Zelmerlow je rođen 13. srpnja 1986. godine. On je švedski pop pjevač i TV voditelj. Poznat je po sudjelovanju u emisijama Idol i Zaplešimo, a 2007. godine je snimio pjesmu “Cara Mia”.

Srpska predstavnica Bojana Stamenov završila je na 10. mjestu s 53 boda. Crnogorski predstavnik Nenad Knežević Knez osvojio je 13. mjesto sa ukupno 44 boda. Nenad Knežević Knez je pjesmu ‘Adio’ koju mu je napisao Željko Joksimović otpjevao na materinjem jeziku, a na sceni je u pratnji imao pet djevojaka kao prateće vokale.

Slovenija je otvorila veliko finale. Za Sloveniju su nastupili duo Maraaya, predstavili su se s pjesmom ‘Here For You’. Svojim nastupom oduševilli su publiku i žiri, na kraju su zauzeli 14. mjesto. Prepoznatljiv zaštitni znak Maraaye su slušalice.

Na drugom mjestu našla se Rusija, a treća je Italija.

“Nakon prve polufinalne večeri, svetski mediji su brujali o Bojaninom raskošnom glasu i talentu, pa stoga i ne čudi skok na kladionicama do čak šestog mesta.

Stamenovljeva je pred nastu rekla da ne postoji trema kao i da će se potruditi se da se pokaže u što boljem izdanju.”-piše beogradski Kurir.

U finalnoj večeri borili su se: Slovenija, Italija, Francuska, Izrael, Estonija, Velika Britanija, Armenija, Litva, Srbija, Norveška, Švedska, Cipar, Australija, Belgija, Austrija, Grčka, Crna Gora, Njemačka, Poljska, Letonija, Rumunjska, Španjolska, Mađarska, Gruzija, Azerbejdžan, Rusija i Albanija.

Inače, ovogodišnji Eurosong je imao 40 zemalja sudionica, a prvi put je nastupila i Australija, koja već više decenija prati Pesmu Evrovizije i dobila je mogućnost da ove godine ravnopravno sudjeluje na ovom najvećem festivalu na svijetu. Ove godine “Eurosong” je po prvi put direktno prenošen u Kini.

“Predsednik Vlade Srbije Aleksanas Vučić izjavio je danas da svim svim srcem želi da srpska predstavnica na Pesmi Evrovizije u Beču Bojana Stamenov pobedi.

Svim srcem želim da pobedi Bojana Stamenov i vrati Evroviziju u Srbiju, napisao je Vučić na svom tviter nalogu.

On je dodao da nije u mogućnosti da u subotu uveče prisustvuje finalu Evrosonga.”-napisale su beogradske Večernje novosti u svom internetskom izdanj

“Ministar kulture Pavle Goranović pozvao je sve građane Crne Gore u dijaspori, u ime Vlade i predsjednika Vlade, da glasaju za našeg predstavnika u finalu Eurosonga. Ministar kulture Pavle Goranović želi sreću i uspjeh našem Knezu u finalu Eusosonga i poziva sve u dijaspori, u ime Vlade i predsjednika Vlade, da glasaju za njega. Srećno!”, objavljeno je na zvaničnom Twitter nalogu Vlade Crne Gore.

Crna Gora se u subotu 23. svibnja po drugi put našla u finalu ovog najvećeg festivala na svijetu. Prošle godine Sergej Ćetković zauzeo je 19. mjesto. T

5 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code