VINSKA LJUBAVNA PRIČA NA TRGU BANA JELAČIĆA

VINSKA LJUBAVNA PRIČA NA TRGU BANA JELAČIĆA

13. veljače, 2014.

foto1 Custom

Gradonačelnik Grada Zagreba održao je u utorak 11. veljače konferenciju za medije na kojoj je zajedno sa suradnicima najavio novopokrenuti festival ljubavi i vina Hrvatska vinska priča” koji će se održati u Zagrebu, na samo Valentinovo,  14. veljače, te 15. veljače i okupiti ponajbolje hrvatske vinare na jednom mjestu – u Vinskoj kući na Trgu bana Jelačića.

“Objed bez vina je kao dan bez sunca!” rekao je na današnjoj konferenciji za medije okupljenim novinarima gradonačelnik Milan Bandić, citirajući Byrona. “Zagrepčanke i Zagrepčane i njihove goste u sklopu festivala očekuje prava ljubavna vinska priča na Jelačić placu!” naglasio je Milan Bandić i pozvao građane da se u što većem broju odluče proslaviti Valentinovo u sklopu “Hrvatske vinske priče”. Manifestaciju na kojoj će svi sadržaji biti besplatni za građane, uz gradonačelnika Milana Bandića, predstavili su i Miroslav Polovanec ispred Udruge Vinska cesta Grada Zagreba koja je glavni organizator “Hrvatske vinske priče”, Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije i mr. sc. Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije, a konferenciji za medije su prisustvovali i sami hrvatski vinari.  

Festival ljubavi i vina “Hrvatska vinska priča” uz događanja na Trgu bana Jelačića, odvijat će se i u hotelu Dubrovnik, gdje će svi zainteresirani imati prilike poslušati predavanje o “Ulozi autohtonih sorti vinove loze u razvoju vinarstva i vinskog turizma”, a u sklopu projekta SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ, u Hrvatskoj kući  “Materina priča” od 18 sati nadalje, ljubavni parovi će se natjecati u vinskim izazovima, uz poseban glazbeni i edukativni program. Uz kušaonicu ponajboljih hrvatskih vina, parovi će moći steći i nova znanja koja će im ponuditi članice udruge WoW (Women on Wine) – očekuje ih radionica o  sljubljivanju hrane i vina koju će održati Loreena Meda, a moći će se uključiti i u radionicu “Drink Pink” o ružičastim vinima koju će održati Nina Levičnik. Uz brojne poznate posobe i predstavnike medija, vinska fešta u Hrvatskoj kući “Materina priča” nastavit će se do ponoći, a sve sudionike vinskog maratona i predstavnike medija sutradan, 15. veljače očekuje i cjelodnevni obilazak vinske ceste Grada Zagreba i Zelinske vinske ceste uz bogatu eno-gastro ponudu.

Svi sadržaji u sklopu prvog festivala ljubavi i vina “Hrvatska vinska priča” bit će  za građane besplatni! T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code