NAJOTROVNIJE ZMIJE SVIJETA

NAJOTROVNIJE ZMIJE SVIJETA

11. travnja, 2019.

Otvaranje izložbe živih zmija “Najotrovnije zmije svijeta”  najavljeno je u ponedjeljak, 15. travnja u 19 sati na prvome katu Kaptol centra.

Otvorenje će uveličati brojni poznati poput Renate Sopek, Ane Herceg, Lorene Nosić, Enesa Vejzovića, Daniela Bilića, Gordana Giričeka i Stjepana Božića, koji će vam ujedno na licu mjesta demonstrirati svoju hrabrost kroz druženje sa zmijama.

Projekt „Čudesan svijet zmija“ pokrenut je 2013. s izložbom u Zagebu.  Od tada do danas izložba se održava svake godine i ukupno ju je vidjelo oko 80.000 ljudi.  Četiri godine za redom izložba je gostovala u Narodnom muzeju grada Zadra i sada se vraća u Zagreb.

Čudesan svijet zmija“ je jedna od najvećih privatnih zbirki živih zmija u Europi. Cilj ove jedinstvene zbirke je približiti ljudima ova fascinantna i često krivo shvaćena bića i educirati javnost.

Na izložbi bit će izložene neke od najpoznatijih svijetskih zmija poput najveće otrovne zmija na svijetu – kraljevske kobre. Mužjak kobre Elvis star je osam godina i već sada je dug skoro četiri metra. Posjetitelji će također moći vidjeti čuvene crne mambe, zelene mambe, gabonsku ljuticu, kobre pljuvaćice, razne čegrtuša, boa-e, pitone i mnoge druge zmije, kao i gila bradavičara – jedinu vrstu otrovnog guštera na svijetu.  Osim zmija posjetitelji će moći vidjeti i dvije vrste varana te patuljastog kajmana, najmanju vrstu krokodila na svijetu. 

Oni hrabri moći će i dataknuti zmije te u rukama držati neke od neotrovnih.

Izložba će biti otvorena za sve posjetitelje do 14. lipnja svakoga dana od 10:00 do 21:00 sat.

Cijene ulaznica su: odrasli 50 kn, djeca 7-14 god 30kn, djeca do 7 god u pratnji roditelja besplatno. T 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code