MUZIČKI MOSTOVI I GITARISTIČKA RADIONICA U GROŽNJANU

MUZIČKI MOSTOVI I GITARISTIČKA RADIONICA U GROŽNJANU

12. lipnja, 2015.

hrvatska-glazbena-mladez-logo-620x300

Hrvatska glazbena mladež najveća je nevladina neprofitna udruga za mlade i glazbu u Hrvatskoj koja se uz glazbu osusustavljeno bavi animacijom i medijacijom s mladima i novom publikom na području kulture i umjetnosti, ali i edukacijom i promocijom mladih glazbenika.

Glazbena hrvatska mladež uspješno je završila i ovu svoju radnu sezonu gostujući u mnogim prostorima koncertnih dvorana, centara za kulturu, kazališta, škola, edukacijskih prostora. Nakon zahtjevne sezone sve aktivnosti Hrvatske glazbene mladeži sele se u njezin diljm svijeta znani Međunarodni centar kulture u Grožnjanu u kojemu se u ljetnim mjesecima održavaju susreti glazbenika koji traju eto već više od 45 godina. Svake godine u okviru seminara i programa centra na njima sudjeluje više od 1500 mladih glazbenika kadkad iz više od 30 država svijeta.

Ovogodišnja sezona je započela znanstvenim skupom kojeg su organizirali u suradnji s pojediniim fakultetima iz Hrvatske i Slovenije i Međunarodnom radionicom za glas i izvedbu , a nastavlja se jedinstvenim programom nazvanim MUZIČKI MOSTOVI i, 3. MEĐUNARODNIM GITARISTIČKIM NATJECANJEM I RADIONICOM koje će se održavati od 13. lipnja -18. lipnja 2015.

Zapravo riječ je o stvaranju mreže među mladima uglavnom iz srednjeeuropskih država ali i iz raznih država svijeta, dok su nagrade Međunarodnog gitarističkog natjecanja podjeljene u pet kategorija, a prva nagrada uključuje Recital na devetom Međunarodnom Nikšić Guitar Festivalu 2015. Žiri će biti sastavljen od uglednih hrvatskih i inozemnih gitarista i pedagoga, a natjecanje je otvoreno za javnost.

Svrha radionice koja će se održavati u okviru natjecanja i Muzičkih mostova je omogućiti gitaristima razvoj tehnike i interpretacije, sudjelovanje u oblikovanju analitičkog i osustavljenog načina vježbanja. Namijenjena je svima (od početnika do studenata) koji se pripremaju za natjecanja, prijamne ispite na Muzičkoj akademiji ili koncerte s orkestrom.

Poglavito će ljubitelji mjuzikla moći sudjelovati od 16. lipnja – 24. lipnja u PLESNOM KAZALIŠTE ZA MLADE „ALTER EGO – druga strana mene“ koji će se također održavati u Međunarodnom kulturnom centru Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu. Ova radionica namijenjena je plesačima, polaznicima dramskih studija, vokalistima i, svim umjetnicima koji vole (obožavaju) mjuzikl kao glazbeno-scensku formu. Pri uvježbabanjima izvodit će se raznovrsne plesne tehnike kao što su graham, jazz, ovodobni, hip hop, improvizacije koje će biti neiscrpni izvor inspiracije za stvaranje scena i koreografija tijekom radionice.

Ivan Raos T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code