NAJNOVIJE NA PORTALU

MONIKA MEGLIĆ I MELINDA ŠEFČIĆ IZLAŽU U DUBRAVI

MONIKA MEGLIĆ I MELINDA ŠEFČIĆ IZLAŽU U DUBRAVI

21. veljače, 2015.

Pozivnica

“Karneval dvaju svjetova” naziv je zajedničke izložbe Monike Meglić i Melinde Šefčić u Kulturnom centru Dubrava, Avenija Dubrava 51a. Izložba je otvorena od 23. veljače do 18. ožujka u Galeriji Vladimir Filakovac.

“Izloženi radovi Monike Meglić odraz su njezinih mitologija kojima samoj sebi tumači bit postojanja uvijek na granici između stvarnog i nestvarnog, živog i neživog. Prihvaćajući formu svojevrsne likovne mitološke pripovijesti, njezin se lik pojavljuje u ulozi pripovjedačice kao i protagonistice radnje, time potvrđujući autentičnost i osobnost prikazanog…”

“Melinda Šefčić svojim duhovnim maskama konstruira izraze vlastitog bića. U tom procesu stvaranja osvještava svoje transformacije, mijene i razvoje ujedinjavajući prošlost sa sadašnjošću. Odrazi su to slojevitosti osjećaja i događaja koji zrcale ono posve osobno, iskustveno i spoznajno. Maske su stoga prikazi jedinstva različitosti, svojesvrsni dnevnici bilježenja i osvještavanja vlastitog. Melinda Šefčić prepušta se intuitivnom traganju i svjesnoj analizi zarobljavajući trenutak na površinama prikazanog…” O umjetnosti mladih umjetnica napisala je Marijana Paula Ferenčić.

Monika Meglić rođena je 1987. godine u Zagrebu. Godine 2005. završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Iste godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti na kojoj diplomira 2010. godine, u klasi prof. Duje Jurića. Sudjelovala je u realizaciji mnogobrojnih projekata na području mozaika, vitraja i street arta. Od 2011. godine članica je HDLU-a.

Melinda Šefčić rođena je 1986. godine. Diplomirala je na diplomskom studiju slikarstva 2012. godine u klasi prof. Zoltana Novaka. Trenutačno je na trećoj godini doktorskog studij slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu pod vodstvom mentora red. prof. Zlatka Kauzlarića-Atača i dr. sc. Josipa Jankovića. Živi i radi u Zagrebu. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code