MLADEN PAVKOVIĆ ODGODIO NOĆ KAZALIŠTA

MLADEN PAVKOVIĆ ODGODIO NOĆ KAZALIŠTA

23. rujna, 2017.

 

 

Braniteljski portal nije jedini objavio tekst Mladena Pavkovića o Noći kazališta. Kao dokaz je tekst s naslovom “Noć kazališta i Čorba na dan pada Vukovara” na portalu Tjedno objavljen prije ovoga. A nalazi se pored ovoga. Čak ne spominju ni autora teksta, nego koprivničku braniteljsku udrugu UHBDR91. kao da je udruga pisala taj tekst. Ako je netko posebno zaslužan onda je to autor teksta novinar i publicist iz Koprivnice gospodin Mladen Pavković. Uz to što svakodnevno piše i svoje tekstove šalje na više domoljubnih portala Mladen Pavković na portalu Tjedno ispisuje i posebnu kolumnu “Za Domovinski rat spremni”

Priredio: Dražen Stjepandić

“Nakon što je svoju reakciju da se Noć kazališta ne održi na sam Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje – (18. studeni)- uputila Uruga hrvatskih branitelja (UHBDR91.) koju je prvi i jedini objavio Braniteljski portal, koordinatorica Noći kazališta Sandra Banić Naumovski je danas službeno potvrdila.”, piše na Braniteljskom portalu.

Zaslugu za pomjeranje termina održavanja Noći kazališta lažno su pripisali samo sebi, a Braniteljski portal nije jedini objavio tekst Mladena Pavkovića o Noći kazališta. Kao dokaz je tekst s naslovom “Noć kazališta i Čorba na dan pada Vukovara” na portalu Tjedno objavljen prije ovoga. A nalazi se pored ovoga. Čak ne spominju ni autora teksta, nego koprivničku braniteljsku udrugu UHBDR91. kao da je udruga pisala taj tekst. Ako je netko posebno zaslužan onda je to autor teksta novinar i publicist iz Koprivnice gospodin Mladen Pavković. Uz to što svakodnevno piše i svoje tekstove šalje na više domoljubnih portala Mladen Pavković na portalu Tjedno ispisuje i posebnu kolumnu “Za Domovinski rat spremni”. Ponukani bahatosti i nekulturom Braniteljskog portala, želimo ispraviti pogrešku i čestitati kolegi Pavkoviću što je prvi uočio i ukazao na sramotu oko odredbe termina Noći kazališta.

U svom puhanju i napuhavanju Braniteljski portal propustio je istaknuti da koordinatorica Noći kazališta Banić Naumovski ne priznaje vlastitu pogrešku, nego žali zbog prolongiranja termina “ističe kako nije neuobičajeno da neke od zemalja uslijed lokalnih okolnosti mijenjaju svoj raspored održavanja Noći kazališta,”

Gospođu jednostavno ne zanima kako je nastajala ova država i tko financira njeno koordiniranje. Hinin tekst o odgodi Noći kazališta donosimo u nastavku.

Tekst Hine

S obzirom na to da se ove godine datum Noći kazališta podudara s Danom sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje za domovinu, u znak pijeteta za te žrtve, manifestacija će se održati 25. studenoga.

Manifestacija Noć kazališta u svojem će se devetom izdanju održati 25 studenoga, umjesto kako je ranije planirano 18. studenoga, jer se ovogodišnji datum Noći kazališta podudara s Danom sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje za domovinu, potvrdila je za Hinu koordinatorica Noći kazališta Sandra Banić Naumovski.

Pojasnila je kako se od samog početka Noć kazališta održava treće subote u mjesecu studenome, tjedan dana prije proglašenja laureata Nagrade hrvatskog glumišta Hrvatskog društva dramskih umjetnika.

“Ovo je deveta godina za redom da se manifestacija održava u Hrvatskoj. Na razini svih uključenih institucija, ne samo u Hrvatskoj nego i šire, dogovor je da to uvijek bude treća subota u mjesecu studenome. Po kalendaru, po dogovoru napravljenom još prije devet godina, to je trebao ove godine biti 18. studenoga”, rekla je Banić Naumovski.

S obzirom na to da se ove godine datum Noći kazališta podudara s Danom sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje za domovinu, u znak pijeteta za te žrtve, manifestacija će se održati 25. studenoga, napomenula je.

Kulturna manifestacija koja jednom godišnje okuplja sve zainteresirane kazališne institucije u Hrvatskoj u jedinstvenom godišnjem događanju posvećenom približavanju kazališne kulture što većem broju ljudi, Noć kazališta idejni je projekt Narodnog sveučilišta Dubrava u Zagrebu.

Od nultog izdanja 2008., inicijativi su se priključile i druge europske zemlje, koje u njoj svojim programima sudjeluju istoga dana u sklopu Europske noći kazališta.

Banić Naumovski ističe kako nije neuobičajeno da neke od zemalja uslijed lokalnih okolnosti mijenjaju svoj raspored održavanja Noći kazališta, a hoće li se čitava manifestacija ove godine održati 25. studenoga u svim zemljama stvar je programskih usklađivanja koja tek slijede.

Širenje incijative

“Nastojat ćemo da se u svim zemljama održi na isti datum, no programi se tek slažu, još smo daleko od realizacije. Rok za prijave je 31. listopada, a program se objavljuje tek početkom studenoga”, kazala je Banić Naumovski.

Osma Noć kazališta, koja se 2016. godine održala pod sloganom “Kraljevstvo za kulturu”, okupila je 86 kazališnih i izvedbenih institucija na 77 lokacija u 46 gradova i mjesta diljem Hrvatske, a izvedenih 145 predstava pogledalo je 38 tisuća posjetitelja.

Inicijativi se prošle godine priključilo još šest europskih zemalja pa su tako u Noći kazališta “igrale zajedno” Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Češka, Hrvatska, Slovačka i Srbija. T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. VICTORIA SALGADO
  #1 VICTORIA SALGADO 26 rujna, 2017, 13:45

  Hoćeš li dobiti kredit? Da li vam ozbiljno zahteva hitan zajam da započnete svoj biznis? Da li ste u dugu? Ovo je vaša šansa da postignete svoju želju, pružamo lične kredite, poslovne kredite i sve vrste kredita sa 2% kamate za više informacija molimo vas da nas kontaktirate putem e-maila ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 23 rujna, 2017, 18:33

  Pa jel tko gleda datume kad nešto planira. i što to može izazvat.
  Očito da mozgovi presporo rade.
  A kasnije se sve mijenja.
  dajte više uključite razum.
  savjetujem pavkoviću da malo smanji tempo, da ga herc ne strefi. Ipak je on izraubana ličnost.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Branitelj iz Škabrnje
  #3 Branitelj iz Škabrnje 23 rujna, 2017, 14:14

  Mladene, hvala vam, ne samo zbog toga, već i za sve vaše domoljuble akcije!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code