MISA ZA PRIZNANJE HRVATSKE

MISA ZA PRIZNANJE HRVATSKE

17. siječnja, 2016.

Đuro G. misa za domovinu 15.1.16.

U petak 15. siječnja 2016. u 18.00 sati u crkvi Svetog Marka na Gornjem gradu održana je sveta Misa u povodu 24. godišnjice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. Euharijstijsko slavlje u glavnom gradu Hrvatske organizirao je Klub veterana 148. brigade Hrvatske vojske. Nažalost, ni tehnička Vlada, a što očekivati oni koji nisu željeli slobodnu i samostalnu hrvatsku državu, nije dostojanstveno obilježila jedan od najvažnijih događaja u cijeloj povijesti hrvatskog naroda. Od političara iz odlazeće vlasti i buduće koalicijske Vlade na sv. Misi nije bio niti jedan političar, osim saborskog zastupnika generala Željka Glasnovića, koji je bio izaslanik predsjednika Hrvatskog državnog sabora, akademika Željka Reinera.
Osobno taj dan ne mogu i neću zaboraviti do kraja života, jer sam ne samo sudjelovao o lobiranju za međunarodno priznanje Hrvatske, u rujnu 1991. godine, dva puta sam u jednom tjednu putovao u Australiju i natrag u Zagreb, razgovarati s australskim političarima o međunarodnom priznanju Hrvatske, nego sam na Dan međunarodnog priznanja osobno primao sve pismena priznanja država članica tada Europske zajednice, a drugi visoki dužnosnici MVP-a (Božidar Gagro) već su tada počeli sa sabotažom obrane i međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.
Nekoliko fotografija s euharistijskog slavlja je snimio poznati hrvatski domoljub i fotograd Oskar Šarunić. Ja mu se želim zahvaliti u moje osobno ime. U ovoj našoj današnjoj Hrvatskoj sve je manje idealista i altruista, a g. Šarunić je sigurno jedan od njih. Ne želim širiti pesimizam, ali sinoć sam na sv. Misi u crkvi Svetog Marka još dublje shvatio koliko su hrvatski branitelji, koji su najzaslužniji za stvaranje i međunarodno priznanje Republike Hrvatske odbačeni od današnjeg hrvatskog društva.
Antun Babić T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code