POMOĆ ŠALJU I ISELJENICI

POMOĆ ŠALJU I ISELJENICI

6. siječnja, 2021.

Hrvatski iseljenici diljem svijeta uvijek su uz hrvatski narod, a poglavito kad se dogode katastrofe, kakva je zadesila ljude u Sisku, Petrinji, Glini i drugim krajevima središnje Hrvatske.

Međutim, bez obzira što naši iseljenici iznimno pomažu, vrlo se rijetko u hrvatskim medijima čuje i njihov glas, pa se stječe dojam da su uvijek dobrodošli samo s „torbama novaca“.

To na određeni način već i smeta i ljuti.

Evo, jedan od onih koji kontinuirano pomaže, koji je za svoje zasluge već dobio niz priznanja i nagrada je i Miroslav Piplica, koji živi i radi u Beču.

Malo je onih koji ne znaju za njegove humanitarne aktivnosti.

Naravno, zajedno sa svojim prijateljima među prvima se našao i u Baniji…

„Nije nam vjerujte do nikakve „slave“ niti pak do nekog propagiranja, osobito kad se događaju ovakve katastrofe, kakav je bio potres u Petrinji, Sisku i drugdje. Na hrvatskim tv-medijima uglavnom se govori da „pristiže pomoć iz cijele Hrvatske“, a rijetko kad se spomenu i Hrvati iz iseljeništva. To kao da je nekim medijima uistinu teško izgovoriti. A iseljena Hrvatska uvijek je uz Hrvate, još iz Domovinskog rata…“- kaže Piplica, koji je bio i dragovoljac u Hrvatskoj vojsci te dodaje da su  hrvatski iseljenici dio hrvatskog naroda i da im je teško kad vide da ih netko dijeli.

„Ljudi na privremenom radu u iseljeništvu su na neki način i među najbrojnijim „turistima“ u Hrvatskoj. Bilo bi dobro kad bi netko već jednom izračunao  koliko naši ljudi  u inozemstvu svake godine donose ili šalju financijskih sredstava u Domovinu“ – veli Piplica, koji je sve do nedavno vodio i jedan od najvećih i najagilnijih  klubova hrvatskih iseljenika u Europi.

Mladen Pavković T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code