MINUTA TIŠINE ZA POGINULE ČETNIKE U GRAĐANSKOM RATU

MINUTA TIŠINE ZA POGINULE ČETNIKE U GRAĐANSKOM RATU

9. prosinca, 2017.

 

 

Nismo nikada čuli da su partizani ili komunisti da li minutu šutnje i za poginule Nijemce, Talijane, Japance…, protiv kojih su ratovali tijekom II. svjetskog rata. Možete li uopće zamisliti da je Tito dao minutu tišine za sve poginule ustaše, ili da su Izraelci to učinili za sve poginule Palestince? A mi dajemo minutu šutnje i za sve poginule i nestale četnike! Osim toga, jeste li primijetili da se sve više u negativnom kontekstu govori o Tuđmanu, a sve manje o balkanskom krvniku Miloševiću

Napisao: Mladen Pavković

U zadnje vrijeme mnogi su se raspisali o „građanskom ratu“ i o tzv. individualnim ratnim zločinima. Kažu da države „ne mogu“ odgovarati, već samo i isključivo – pojedinci. Činjenica je da se za agresiju na Republiku Hrvatsku uopće ne sudi agresorima. Sudi se pojedincima, pretežno po tzv. zapovjednoj odgovornosti. Većina se političara slaže s Haaškim sudom, ali, kako kažu, ne i sa presudama u cjelini, što se osobito odnosi na slučaj Praljak.

Sredstva za obranu

Kao prvo, ti pojedinci koji su se našli na sudovima, i koji su, na žalost, osuđeni, nisu ratovali u svoje ime i u ime svojih obitelji. Drugo, kažu, da je ratnih zločina bilo na jednoj i drugoj strani. Zvuči pomalo čudno da ni toliko godina od početka agresije, još uvijek nitko nije odgovarao zbog napada na Hrvatsku, odnosno da se „ne zna“ tko je bio agresor, a tko žrtva. Srbi, koji su glavni krivci za Domovinski rat neprestano ističu da se ta „priča“ njih ne tiče. Ne može ih se natjerati ni da plate ratnu odštetu, jer ih još ni jedan sud nije osudio, a prema svemu sudeći ni neće. Tko će za to odgovarati? Čini se da je hrvatskoj diplomaciji i pravnicima malo 26 godina da i u praksi dokažu tko je krvnik, a tko nevin. Hrvati su imali pravo braniti se. A kad vam netko uđe u „dvorište“, kao što su nama Srbi, Crnogorci, zločinačka JNA i domaće izdajice onda su sva sredstva za obranu dozvoljena, ili se to tek nama samo tako čini. Naime, dok su agresori razarali, ubijali, protjerivali iz Vukovara, Škabrnje, Gospića, Pakraca, Voćina, Saborskog, Dubrovnika, Osijeka, Knina i niz drugih gradova i mjesta, Hrvati su, očito, morali paziti kako se brane, jer je zločin – zločin. A je li bi bilo navodnih zločina s hrvatske strane da nije bilo agresije? Ili, zbog čega nitko ne postavi pitanje: što je bilo prije – kokoš ili jaje? Sada se prešlo u drugu krajnost, pa se minuta tišine daje za „sve žrtve“. Nismo nikada čuli da su partizani ili komunisti da li minutu šutnje i za poginule Nijemce, Talijane, Japance…, protiv kojih su ratovali tijekom II. svjetskog rata. Možete li uopće zamisliti da je Tito dao minutu tišine za sve poginule ustaše, ili da su Izraelci to učinili za sve poginule Palestince? A mi dajemo minutu šutnje i za sve poginule i nestale četnike! Osim toga, jeste li primijetili da se sve više u negativnom kontekstu govori o Tuđmanu, a sve manje o balkanskom krvniku Miloševiću te da se sve više zbraja koliko je nakon Domovinskog rata osuđeno Srba, a koliko Hrvata? Kažu da je srpskih zločinaca osuđeno nešto više. Apsurdno! Za zločine u Vukovaru dosad su osuđene samo tri osobe, a za Škabrnju ni jedna! Gdje je tu pravda? Srbi su svojedobno osudili hrvatskog branitelja Veljka Marića na 12 godina zatvora, a toliko nije dobio ni čuveni zločinac Veselin Šljivančanin! Koliko su pak dobili Vojislav Šešelj ili Savo Štrbac?

Žikina kola

Inače, i u pojedinim emisijama Hrvatske radiotelevizije (HRT) sve se više može čuti o „građanskom ratu“, a manje o agresiji. Jedan od tih koji zagovara ovu sramnu tezu je i Aleksandar Stanković, kojeg nikako da zbog njegove navodne četničke propagande maknu s malih ekrana.

Sve u svemu, ako nekog treba suditi i osuditi za tzv. zločinački pothvat onda treba suditi agresore, jer Hrvati su se prije svega branili u ovome ratu.

Žalosno je i jadno što jedan, primjerice, Tomislav Merćep trune u zatvoru, a bio je organizator obrane Grada Vukovara, dok oni koji su razorili ovaj grad plešu „Žikina kola“ diljem Srbije.

Ali i kod ovakvih slučajeva treba imati na umu da ih je osudila hrvatska država, odnosno pravosuđe za koje su se borili, a koje srbijanske i ine ratne zločince osuđuje u odsustvu, što nije ništa drugo nego oproštenje od grijeha!

Sramno, ali je tako! T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 9 prosinca, 2017, 21:53

  Ma kakva pravda.
  Postoje samo ZAKONI.
  da ima pravde onda bi svi bili jednaki, ne bi ratovali, ne bi bilo sudaca, tužitelja, branitelja.
  No onda ne bi bilo niti ovih pojmova….rat…ratni profiteri…uhljebi..
  zato živjeli zakoni koji se mogu kršiti i poštivati…i dok je tako bogate se odvjetnici…

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Iz Hrvatskoga Sabora
  #2 Iz Hrvatskoga Sabora 9 prosinca, 2017, 14:49

  Jesu tu bili drugovi Plenkovic i Pupovac?

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. ante
  #3 ante 9 prosinca, 2017, 12:53

  Hvala g. Pavkovićuza odlične komentare. I pravovremene.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Black Jack
  #4 Black Jack 9 prosinca, 2017, 12:41

  Jeste li primijetili da svi govore da su naši skude brisela?
  A zapravo su potrcki Engleza i Pedera As Down!
  Meni nije poznato da su fish and cips ikada odgovarali za bilo koji njihov imperijalistički rat?
  A da to tako i ostane englezi moraju radi mentalnog sklopa poput silovatelja, okupatora ubojice, moraju druge optuživati za ratne zločine i tu njima posebno ide u ruke da optuzuju najprije one koje su se branili a ne slične njima koji su napadali, okupirali, silovali, progonili, krali i ubijali!

  Engleski odrodi su od uvijek ljubomorni na Hrvate.
  Ne radi kravate nego jer smo mi izumitelji Demokracije!
  Republika Dubrovnicka je bila nasa prva Demokracija, onda smo to preko rabljana Marin izvozili u San Marino te preko rabljana Dominis pre,o još veće bare na Havaje!

  Mi smo prenapredni za svijet, pa su ljubomorni te nama sve kradu!
  Kaj su naši svašta izumili od Tesle do Faust Vrančića!

  M sm tako napredni da smo raznim emigrantima dali da se sele nama.
  Danas nas Hrvata na tim prostorima ima samo još 10% i nije to vise niti Hrvatska nego Republika Srpska i Bosnia.
  Umjetne tvorevine engleza kao sto su bila kraljevina $ugoslovije i $ugoslovija Špijuna valtera!

  Oni nas u udruzenome zločinačkom poduhvatu preko svojih kraljevskiv braca od Madrida preko Švedske do Beograda je u u zdrav mozak i pamet sole!

  Zamislite da mi takoder izadjemo iz EU i NATO i nudimo Putinu vojnu luku na Jadranu uz uvjet da prekinu podržavati Srbe?
  Na balkanu bi se urušio engleski imperijalizam, a možda i dalje!

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Burgija
  #5 Burgija 9 prosinca, 2017, 12:19

  Sve više sličimo zemlji probušenih guma kojoj vladaju Tifusari i teško išta krene nabolje dok ih ne maknemo.Treba slijediti Srbiju u kojoj teško izdajica svog naroda može obnašati bilo koju funkciju u društvu a nerijetko završe na čitulji.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code