MINISTAR MATIĆ PONIZIO BRANITELJE

MINISTAR MATIĆ PONIZIO BRANITELJE

3. ožujka, 2014.

 

pakrac druga Custom

Državni vrh zaobišao obljetnicu početka Domovinskog rata

 

Napisao: Mladen Pavković

Fotografija:www.kutina.hr

Branitelji Pakraca, grada koji je tijekom hrvatskog Domovinskoga rata, propatio, bio gažen i uništavan, neprestano naglašavaju 1. ožujka 1991., kad  je izbio prvi oružani sukob policijskih postrojbi sa pobunjenim Srbima, tako da su hrvatski junaci ovoga grada i ove godine dostojanstveno obilježili taj dan kao obljetnicu početka Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj.

MINISTROVE FEKALIJE

Međutim, koprivnička Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.) ogorčena je bojkotom državnog vrha u vezi obilježavanja ove obljetnice, o čemu uglavnom pišu portali, ali malo ili nikako ostali mediji. Predsjednik Republike nije došao već je poslao svoga izaslanika Vladu Marića, a izaslanika je poslao i MUP. A Pakrac su pretežno branili i obranili hrvatski policajci, o čemu je u Pakracu, na dan obljetnice govorio i general pukovnik Mladen Markač. Izaslanik predsjednika hrvatskog Sabora uputio je tek riječi isprike, a ono što je najtužnije, neshvatljivo i na rubu skandala, kako čitamo u medijima, je to što se ministar branitelja Predrag Matić-Fred prvo najavio gradonačelniku Pakraca da će svakako doći, a onda se nije udostojio niti poslati pismenu ispriku, a nije poslao ni svog izaslanika. (sic!) Pa, ako ministar branitelja ignorira jednu ovakvu obljetnicu, baca “fekalije” na svoje suborce, koje bi trebao i morao podržavati, onda stvarno treba upitati- što taj čovjek uopće radi u ovom ministarstvu, koga zastupa, tim prije što već dugo nema nikakvu podršku od velike većine, ne Udruga proizašlih iz Domovinskoga rata, već samih branitelja, koji kad se on pojavi na nekim obljetnicima jednostavno okreću glavu od njega. Ne biti u Pakracu 1. ožujka za ministra koji je napisao knjigu “Ništa lažno”, a za koju Vukovarci na čelu s Brankom Borkovićem-Mladim Jastrebom ističu da mora  nositi naslov “Sve je lažno” trebao bi nastaviti tu svoju “tradiciju” i ne se pojavljivati više ni na jednoj obljetnici iz Domovinskoga rata, jer stvarno je ovim činom uvrijedio i ponizio ne samo pakračke branitelje, generala Mladena Markača, već i sve hrvatske branitelje diljem države. A u Pakracu je tom prigodom organiziran i uspješan mimohod pobjednika. Stigli su branitelji i policajci iz svih krajeva zemlje. Prisjetili su se svojih poginulih suboraca, ali i dana kad su mjesecima krvarili i branili kuću po kuću. Tu je trebao biti, a nije, i ministar policije Ranko Ostojić, kazati koju riječ u ime hrvatskih policajaca koji su spasili Pakrac. Ali, svima njima je očito važnije čuvanje dvojezičnih ploča u Vukovaru, nego pokazati imalo dostojanstva za sve one koji su dali krv u Pakracu ili Lipiku. Što se na ovom skupu nije pojavio i bivši srpski četnik Veljko Džakula, kojeg je baš hrvatska policija zarobila i koji je bio kolovođa srpske pobune u pakračkom kraju? Njega čak i jedan predsjednik države zove na obljetnicu Oluje u Knin, ali ne i u Pakrac, gdje ga ljudi dobro poznaju, baš kao i njegove kompanjone pupovce i stanimiroviće. Nedaleko Pakraca se nalazio srpski logor Bučje, pa možda bi baš Džakula znao više o tom logoru i nestanku hrvatskog domoljuba, časnog dr. Ivan Šretera, ali i ne samo njega?

ZA SVE KRIVA RAKIJA

Što je pak s masakrom hrvatskih branitelja u Kusonjama? Ali, što će Džakula u Pakracu kad na obljetnicu tamo ne dođe ni ministar branitelja, ni ostali članovi državnog vrha. Za njih je to očito tek samo epizoda, pa nije ni čudno da se o krvavoj agresiji na Pakrac ne uči ni u školama, a još manje Državno odvjetništvo procesuira srpske zlotvore koji su u vrijeme rata razarali ovaj grad, ubijali i masakrirali nevino stanovništvo. (Tu i tamo se kao i drugdje u Hrvatskoj procesuiraju samo pojedinačni slučajevi, i to pretežno “petorazredni četnici”) A Pakračani dobro znaju tko im je bio na drugoj strani, odnosno kako su se zvali i gdje su sada ti koji su ubijali i palili. Ali, nitko ih ništa ne pita, a pisma koja pišu na sve strane da se procesuiraju srpski i ini agresori, odnosi vjetar ili završavaju u ladicama, za neka bolja vremena.

Nu, kako bilo da bilo ostaje otvoreno pitanje: zbog čega je državni politički vrh ignorirao obljetnicu početka Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj?

Da se malo i našalimo, kako bi rekao ministar policije, – “Za sve je kriva rakija!”

Da nije žalosno, bilo bi smiješno.T

 

 

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. butch
  #1 butch 4 ožujka, 2014, 11:13

  nema tu ništa čudno. žalosno šta smo sve to mi dopustili da nam rade.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. gustirna
  #2 gustirna 3 ožujka, 2014, 18:43

  tako to rade oni koji nisu ni zeljeli hrvatsku.tako to rade oni koji su razoruzali hrvatsku.tako to rade oni kojima je to bio građanski rat.tako to rade oni koji su nelegalno dizali svoje bogatstvo iz komercijalnih banaka umjesto da su na ratistu…………….a njihovi partijski mediji,mediji koje su oni prodali svojima te od partije korupirani mediji svoju bratiju u svemu tome podrzavaju.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code