NAJNOVIJE NA PORTALU

MINISTAR SINIŠA HAJDAŠ DONČIĆ NA LUPINOVOJ IZLOŽBI

MINISTAR SINIŠA HAJDAŠ DONČIĆ NA LUPINOVOJ IZLOŽBI

1. veljače, 2015.

lupino tabor (10)
Suzom za zagorske brege, u izvedbi Aljoše Mutića, u petak 30. siječnja je u Dvoru Veliki Tabor povodom jubilarne 10. Noći muzeja otvorena izložba skulpura svjetski proslavljenog fotografa, a sada i umjetnika s vlastitim pravcem, Varaždinca Stephana Lupina.

Zanimljivo, njegova namjera isprva je bila izlagati u rodnom Varaždinu. Međutim, kako je rekao u intervjuu objavljenom u rujnu prošle godine, s obzirom da nije mogao dobiti izložbeni prostor “iz razloga što su njegove skulpture prevelike i teške”, odlučio se za Veliki Tabor gdje je došao na poziv župana Krapinsko zagorske županije Željka Kolara.

Naime, Lupinovu izložbu, koja će u Dvoru Veliki Tabor biti otvorena nekoliko mjeseci, Kolar namjerava iskoristiti za promociju ponude Krapinsko zagorske županije te u cijelu priču uključiti i 2Cellos s kojima je Lupino do sada surađivao na omotima njihovih albuma.

– Vjerujem da smo time napravili jedan odličan potez i da će mnogi početi dolaziti u Zagorje i Veliki Tabor isključivo da vide Lupinove skulpture – rekao je na sinoćnjem otvorenju izložbe Kolar, kojemu se Lupino zahvalio u svom stilu.

– Da nema župana Kolara možda ne bi bilo ni ove izložbe. Drago mi je da što je on na ovim prostorima prvi prepoznao lupinizam, onda kada ga još nisu shvatili ni u Ministarstvu kulture.

Otvorenju izložbe nazočio je i ministar Siniša Hajdaš Dončić, a Lupino je ukupno izložio više od 40 svojih skulptura, uglavnom prvih radova. Zbog težine i fizičkog obujma, u Dvor Veliki Tabor dopremili su ih uz pomoć vatrogasaca.

IZVOR:www.evarazdin.hr/  Alen Matušin T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code