MIMOHOD ZA VUKOVAR U MUNCHENU

MIMOHOD ZA VUKOVAR U MUNCHENU

2. studenoga, 2015.

Munchen
Udruga hrvatskih studenata München organizira uz suradnju Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj, Hrvatske katoličke župe München i generalnog konzulata Republike Hrvatske München, mimohod povodom sjećanja na pad grada Vukovara. Ovakav mimohod se prvi put organizira izvan granica Republike Hrvatske. Održat će se 18. studenog 2015. u 19 sati kroz centar grada Münchena.
Mimohod se održava za sve žrtve koje su za vrijeme Domovinskog rata stradale na području grada Vukovara, a posebno za sve poginule i nestale hrvatske branitelje koji su svoje živote izgubili u bitci za grad Vukovar. Također, sjećamo se zločina počinjenih od strane neprijateljske vojske nad hrvatskim braniteljima, civilima i medicinskom osoblju  Vukovarske bolnice na poljoprivrednom dobru Ovčara.
Mimohod započinje na Odeonsplatzu u centru grada Münchena i završava na Königsplatzu u gradskom dijelu Maxvorstadt. Nakon mimohoda slijedi raznolik program: govor gradonačelnika grada Münchena Josefa Schmidta (CSU), nastup Klape “Croatia”, Folklorne skupine grada Münchena i članova Udruge hrvatskih studenata München.
Cjelokupni program “Sjećanje na pad grada Vukovara” trajat će od 18. do 22. studenog 2015.  Obuhvaća mnoštvo zanimljivosti: predstavu knjige Žarka Plevnika “Crveni Fićo”, izložbu slika “Vukovar – Europska poruka mira” Dr. Ante Nazora, predavanje Dr. Ante Nazora u kapeli HKŽ München te završnu svetu misu u St. Michaelskirche u Münchenu. (Točne termine održavanja pojedinih programa možete pronaći u dodatku ovoga Maila ili na www.uhs-muenchen.de)
Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da nam se pridruže svih navedenih datuma i 18. studenog 2015. sudjeluju u mimohodu “Sjećanje na pad grada Vukovara” za sve heroje Domovinskog rata koji su svoje živote položili za našu slobodu i slobodu generacija koje dolaze.T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code