EVERLAST U SVIBNJU NASTUPA U TVORNICI

EVERLAST U SVIBNJU NASTUPA U TVORNICI

17. veljače, 2014.

everlast

 Erik Francis Schrody, legendarni frontmen velikana House Of Pain, u glazbenom svijetu poznatiji pod imenom Everlast, prvi put dolazi u Hrvatsku i to 12. svibnja u Tvornicu Kulture! Informacija je od danas službena, ulaznice kreću u prodaju sljedeći tjedan, a do sada smo samo znali datum i mjesto koncerta jer ih je izvođač sam objavio na svojoj facebook stranici.

Everlast će na zagrebačkom koncertu izvoditi stvari s posljednjeg albuma The Life Acoustic, ali na setlisti će se naći i svjetski popularne pjesme poput What it’s like, Jump around, White trash beautiful i Put your lights on koju u originalu izvodi sa Santanom. Ovaj koncert mnogi su strpljivo čekali godinama, a upravo će takve obožavatelje ugodno iznenaditi vijest da će prvih stotinu ulaznica moći kupiti po cijeni od 100 kn. Nakon toga cijena će iznositi 130 kn u pretprodaji te 150 kn na dan koncerta.

Schrody je angažirani pjesnik, poeta koji kroz svoju glazbu, inteligentno kritizira nepravdu i probleme koji se u današnjem svijetu događaju pojedincima, grupama,

narodima i manjinama. Svoju poetičnost Everlast izražava u zanimljivoj glazbenoj kombinaciji, koju bi mogli nazvati kombinacijom rapa, bluesa i rocka.

Rođen je 18. kolovoza 1969. u New Yorku u obitelji irskog podrijetla. Svjetsku slavu duguje ogromnom hitu What It’s Like koji i dan danas bilježi sjajan airplay. Spomenuti single skinut je s njegovog najpoznatijeg albuma Whitey Ford Sings the Blues” objavljenog 1998. za koji je dobio dvostruku platinastu ploču u SAD-u i prodanog u gotovo 4 milijuna primjeraka. Godine 2000. Everlast je osvojio i Grammy za suradnju sa Santanom za pjesmu Put Your Lights On“.

 Tri nominacije za Grammya,  sedam studijskih albuma („Forever Everlasting“, „Whitey Ford Sings the Blues“ za koji je u SAD-u dobio zlatnu ploču, „Eat at Whitey’s“, „White Trash Beautiful“, „Love, War and the Ghost of Whitey Ford“, „Songs of the Ungrateful Living“, „The Life Acoustic“), mnogobrojni singlovi i suradnja s najboljim svjetskim umjetnicima (Madonna, Carlos Santana, Cypress Hill, Snoop Dogg…) pokazatelji su Schrodyeve inovativnosti i fantastične glazbene sposobnosti preskakanja iz jednog žanra u drugi.

Amsterdam, Dublin, Glasgow, Manchester, Linz, London, samo su neki od gradova koje će Everlast posjetiti na  ovom dijelu turneje, a za sada je posljednji u nizu baš Zagreb.

Za više informacija pratite facebook stranicu organizatora: Menart BPM.

https://www.facebook.com/MenartBpm

https://www.facebook.com/hr.eventimT

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code