MILANOVIĆ UDARA I NA BABE I NA PUHOVSKOG

MILANOVIĆ UDARA I NA BABE I NA PUHOVSKOG

6. listopada, 2020.

Kad se Milanović toliko trudi da kaže „bobu bob, a popu pop“, evo i za njega jedno pravo pitanje, na koje bi i te kako voljeli i pravi odgovor.

A pitanje glasi: gdje si bio i što si radio 1991.?

Zatim nas zanima, zbog čega se nije, barem kao pok. Denis Kuljiš, na dva dana pojavio u Hrvatskoj vojsci, jer za razliku od Kuljiša njemu bi sigurno našli zadovoljavajuće hlače.

Također bi voljeli da nam odgovori: smatra li sebe zbog izbjegavanje vojne obveze dezerterom ili junakom?

Napisao: Mladen Pavković

U zadnje vrijeme Zoran Milanović, predsjednik hrvatske države, jako i žestoko počeo se baviti „hrvatskom politikom“, pa čas „udara na „babe“, čas na tipove poput Žarka Puhovskog, kojem je već jednom netko trebao reći što ga ide. Uzalud se sada, primjera radi, Puhovski opravdava da nije bio „druker“ 1971., da nije „cinkao“ poštene hrvatske studente, ali ova i ovakva besramna jugoslavenčina morao bi objasniti i svoju jadnu i žalosnu ulogu na Haaškom sudu.

Nu, jednom riječju Puhovski je „dr.“ kojem nije potrebno pridavati pažnju, baš kao ni onim lijevim političarkama, kojima je važnije isticati lijepe noge, grudi i stražnjice nego bilo što drugo.

Međutim, kad se Milanović toliko trudi da kaže „bobu bob, a popu pop“, evo i za njega jedno pravo pitanje, na koje bi i te kako voljeli i pravi odgovor.

A pitanje glasi: gdje si bio i što si radio 1991.?

Zatim nas zanima, zbog čega se nije, barem kao pok. Denis Kuljiš, na dva dana pojavio u Hrvatskoj vojsci, jer za razliku od Kuljiša njemu bi sigurno našli zadovoljavajuće hlače.

Također bi voljeli da nam odgovori: smatra li sebe zbog izbjegavanje vojne obveze dezerterom ili junakom?

Moralne i političke ništice

To su samo neka od pitanja na koje je već odavano trebao odgovoriti. Naime, nama je jasno da razni puhovski tomaševići i razne boričke ne vole Hrvatsku i da su moralne i političke ništice, ali čovjek koji je zauzeo neke od najvažnijih državnih funkcija ne bi se trebao tako ponašati tj. da i njemu „ništa“ ne znači prvi hrvatski predsjednik, vojskovođa i pobjednik Domovinskog rata dr. Franjo Tuđman, kojem je čim je nogom stupio u rezidenciju na Pantovčaku prvo izbacio bistu, umjesto da se založio da mu se baš ispred njegova ureda podigne veličanstveni spomenik.

Da nije bilo Tuđmana i „radikalne desnice“ većina bi od nas već odavno bila prisiljena napustiti državu ili čak gore-bile bi nas „pune bandere“.

Genijalni Matoš bi na sve to rekao: „Em smo Hrvati“!

Ima li pilota

Ima li pilota u ovom i ovakvom zrakoplovu koji „vozi“ Hrvatsku? Naime, već je postalo komično da ovdje „nitko ništa ne zna“, pa se onda čudom čudimo da je neki notorni Kovačević, bivši čelni čovjek Janafa, kupio grobnicu na zagrebačkom Mirogoju u Aleji velikana, da su u njegov klub dolazili i noći provodili neki od najviših političara i politikanata, da su se tamo sakupljale tzv. štrace, pa sve do toga da je u Legradu nedaleko Koprivnice ovih dana „otkriven“ Dom za starije i nemoćne „Keris“, koji je normalno radio, bez dozvole, pet godina i u koji nikada nisu navraćale inspekcije. Taj dom ili kako ga zovu „ustanova socijalne skrbi“ „otkriven“ je tek kad se saznalo da u njemu „stanuje“ i korona virus, tj. kad su čak dvadesetak njegovih štićenika, starijih osoba ostala zaražena. Sva sreća što su napokon otkrili ovu ustanovu koja je bezbrižno radila bez ijednog papira, jer vrlo lako se moglo dogoditi da ti stariji ljudi, ni krivi ni dužni, zaraze cijelo mjesto. Dom su posjećivali i učenici Osnovne škole Legrad, koji su na blagdane korisnicima nosili kolače i družili se s njima.

Čak ni u Općini Legrad „nisu“ imali pojima da u njihovu mjestu djeluje dom za starije?

Za dom bez dozvole za rad „nije“ znala ni policija, iako je kod njih navraćala tražeći jednu njihovu štićenicu koja se svojedobno „izgubila“.

E, sad se mnogi pitaju, a gdje su bile te silne inspekcije, od općinskih, županijskih do državnih?

Odgovora nema.

Naime, i inspekcije, ili tzv. mjerodavne institucije, koje znaju zatvarati pojedine privatne ugostiteljske i ine lokale ako kod vlasnika u blagajni nađu pet ili deset kuna viška ili manjka, nakon saznanja da se i u ovu ustanovu „ušuljala“ korona brzo, gotovo preko noći „okupirale“ su ovu ustanovu, valjda da je napokon zatvore, a gazdi da naplate kaznu, sve u stilu – „nemoj da te još jednom uhvatimo“.

Istina, do vlasnika ne će još jedno vrijeme, jer je i on zaražen!

Vlasniku ove nelegalne ustanove, kad ozdravi, (koronu su dobile i neke zaposlenice!) trebalo bi dati „priznanja“ ili „nagradu“ ili ga proglasiti „počasnim građaninom“ što ih je uspješno muljao sve ove godine, a najoštrije kazniti treba sve one koji su bili slijepi pri zdravim očima, koji „nikada“ nisu vidjeli ni čuli za dom (ovog puta) u središtu Legrada!

Ako su notornog Kovačevića pratili godinu dana da mu dokažu da je navodno lopov i kriminalac, a ni kod njega „nisu“ vidjeli“ da radi „na crno“ i da se uglavnom druži sa navodno sumnjivim tipovima, onda nije ni čudno da je raznim službama trebalo pet godina da ustanove kako jedan dom za starije također radi bez propisa i zakona.

Ovog puta, samo i isključivo zahvaljujući koroni dom je „otkriven“!

Da pukneš od smijeha. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. žrdina
    #1 žrdina 6 listopada, 2020, 08:30

    Dva hrvata, tri jugoslovena.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code