MIDSUMMER FESTIVAL NA LOVRIJENCU

MIDSUMMER FESTIVAL NA LOVRIJENCU

21. lipnja, 2015.

Dubravka Suica i suprug Stjepko

Ljubavna drama Shakespearea Na tri kralja ili kako hoćete, premijerno izvedena na Midsummer Scene festivalu, oduševila je dubrovački Lovrijenac. Nadahnuti povijesnim ambijentom, tik uz Iliriju – Jadransko more, glumačka podjela predvođena sjajnom Helen Millar i Jasonom Eddyem dva je sata zabavljala prepuno gledalište, koje je najavilo ovogodišnji uspjeh jedinog hrvatskog kazališnog festivala na engleskom jeziku.

«Zaista sam uživala u predstavi. Ambijent Lovrijenca, sjajna izvedba te ovakva incijativa su ono što treba Hrvatskoj. Ponuditi našim gostima kulturni sadržaj na engleskom jeziku pravi je pogodak!» – izjavila je oduševljena glumica Nataša Dangubić, koja inače glumi u hrvatskoj izvedbi istog komada. Uz Natašu, u predstavi su uživali zastupnica u EU parlamentu Dubravka Šuica, vaterpolisti Hrvoje Benić i Marko Bautović, kolekcionar Andrija Seifred, direktorica TZ Dubrovnik Romana Vlašić, voditeljica i producentica Darija Mikulandra Žanetić i mnogi drugi.

Midsummer Scene festival održava se od 20. lipnja do 4. srpnja na tvrđavi Lovrijenac, a u slučaju kiše u kazalištu Marina Držića. Osmeročlanu postavu predvodi Hrvat s engleskom adresom Filip Krenus, Emma Fenney je u ulozi Marie, Helen Millar u ulozi Olivie, Helen Watkinson u ulozi Viole, kapetana i druge igra Tom Michael Blyth, James Burton u ulozi je Curia i svećenika, Jason Eddy igra Orsinia, a George Olivier je u čak tri uloge: Valentina, Feste i Sebastiana.

Posebnost ovogodišnjeg Midsummer Scene festivala je i gostovanje Dubrovačkog simfonijskog orkestra koji će u subotu, 27. lipnja, na Lovrijencu proslaviti 90 godina uspješnog rada. Te će večeri izvesti brojne popularne hitove poput onih filmskih iz Titanica, Igre prijestolja i drugih. T

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code