MESIĆA TREBA DOŽIVOTNO IZBACITI IZ UREDA

MESIĆA TREBA DOŽIVOTNO IZBACITI IZ UREDA

2. siječnja, 2016.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????


Mesić je zaslužio da ga se ne zamoli, već jednostavno „izbaci“ iz ureda kojeg, na žalost, plaćaju hrvatski porezni obveznici, tim više što je podcjenjivanje hrvatske države da mu svake godine, prema pisanju medija, i dalje plaća bogatu reprezentaciju (za koga?), zatim ne male novce za nekakve intelektualne usluge, putovanja, osobnog vozača (da se vozi kao „grof“), službeno osobno vozilo, telefon (što si ga ne plaća sam?), promidžbu i dva državna službenik

Napisao: Mladen Pavković

Bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić ogorčen je na one koji su se, poput zastupnika MOST-a, časnog i uvaženog Mire Bulja, inače i istaknutog hrvatskog branitelja, samo drznuli upitati: „Čemu služi ured Stjepana Mesića?“. No, iako već odavno znamo odgovor, nikad nije kasno da ga se pokrene. Pa, odgovor je vrlo jednostavan – ničemu!
Ali, baš ničemu!

Za ured potrošeno 4 milijuna kuna

Mesić se ovih dana poprilično uzrujao kad je čuo da bi ipak mogao ostati bez ureda, tajnice, vozača i niz drugih privilegija, koje na žalost nije zaslužio. Odgovarajući na ovakva i slična pitanja rekao je: „To uvijek lijepo zvuči mojim političkim protivnicima. Oni trebaju reći, oni su moji politički protivnici i to njih muči, a ne 800 tisuća za hrvatsku državu. To je podcjenjivanje hrvatske države“, kazao je „majstor svog zanata“.
Iako je već relativno dugo u mirovini, ovaj čovjek očito ili ne shvaća o čemu je riječ ili se pravi „glupi i tupi“, pa i ovaj zahtjev smatra – „politikanstvom“. Misli da se nova Vlada treba baviti reformama, a ne ukidanjem njegova ureda!
I jednim i drugim!
Kao prvo, bez mnogo okolišanja, Mesić je zaslužio da ga se ne zamoli, već jednostavno „izbaci“ iz ureda kojeg, na žalost, plaćaju hrvatski porezni obveznici, tim više što je podcjenjivanje hrvatske države da mu svake godine, prema pisanju medija, i dalje plaća bogatu reprezentaciju (za koga?), zatim ne male novce za nekakve intelektualne usluge, putovanja, osobnog vozača (da se vozi kao „grof“), službeno osobno vozilo, telefon (što si ga ne plaća sam?), promidžbu i dva državna službenika. Vjerojatno toga ima još, ali za Mesićev ured, u elitnom dijelu Zagreba, dosad je potrošeno oko 4 milijuna kuna.
Za Mesića, naravno, to nije ništa, prava sitnica. To mu je „nagrada“ koju bi trebao primati – doživotno! Bože, pomozi!

Posljednji vrhovni zapovjednik JNA

Što je taj politički kameleon učinio za hrvatsku državu? Malo ili ništa. Što je radio na Međunarodnom kaznenom sudu u Den Haagu, kao zaštićeni svjedok? Zna se! Što je govorio za hrvatske branitelje i stradalnike, kako ih je podcjenjivao, to već i vrapci znaju. Umjesto obljetnica iz Domovinskoga rata obilazio je i obilazi one na kojima se plešu „Žikina kola“ i nose fotografije zločinca Tita. (I njemu lijepo stoji partizansko-komunistička zvijezda). Samo zbog javnog blaćenja prvog hrvatskog predsjednika i vojskovođe dr. Franje Tuđmana i članova njegove obitelji već je odavno trebao dobiti „nogom u tur“ iz hrvatskog političkog života. Toliko se bojao Tuđmana da mu ni jednom nije došao na grob i zapalio svijeću. Mislio je da bi ovaj mogao izaći iz groba i kazati o njemu što sve i inače znamo. Uz to, sjetimo se i svih njegovih afera, (gdje su novci iz Australije?), koje su zasad ostale nekažnjene (ipak je on „zaslužna“ ličnost). Pamtit će ga se i pamti kao posljednjeg zapovjednika zločinačke JNA (možda i po još nečemu, ali mi se ne možemo sjetiti). Da, izlazeći iz HDZ-a sa starim Udbašem Manolićem je želio u Hrvatskoj napraviti „državni udar“. Možda je zbog toga i dobio ured i privilegije do kraja života?
Mnogi se danas ne mogu načuditi kako je taj čak deset godina bio na čelu hrvatske države? Ali, čuda se događaju, a Mesić je stvarno čudo od čovjeka i političara, pa se ne bi začudili da ga i Katolička Crkva, iako se možebitno ne zna ni prekrižiti, proglasi – blaženim.
I nakon njegova života.
Kad bi se provodila lustracija u Hrvatskoj, on bi morao biti među prvima na tom popisu.
No, šalu na stranu. Mesiću, vrijeme je da nestaneš iz hrvatskog političkog života!
A ured, ured ti ionako ne služi ničemu, a najmanje onima koji ga plaćaju.
To sa politikanstvom, vjeruj nam, nema baš nikakve veze.T

8 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Klarens
  #1 Klarens 8 siječnja, 2016, 21:54

  Zgrada na slici u olovna vremena
  =========================
  Pripadala je KOSu, tu je uvijek
  =========================
  Bio vojni policajac s bijelim
  =========================
  tregerima . Inache tu je
  =========================
  Pod zemljom KRTICHNJAK
  =========================
  Povezana je honicima sa
  =========================
  Okolnim zgradama
  =========================
  I sad tu boravi Stevo Pevach
  =========================
  Ajmo opet…..Evo Jure………

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Molotov
  #2 Molotov 3 siječnja, 2016, 09:53

  ODMAH NA 1. SJEDNICI VLADE I SABORA

  • ukidanje financiranja nevladinih udruga
  • ukidanje financiranja raznoraznih agencija
  • micanje Radmana i njegovih satelita te vraćanje
  hrvatske televizije
  • smanjenje TV pretplate za 50 %
  • ukidanje Mesićevog ureda
  • lustracija
  • promjena izbornog zakona
  • korekcija Ustava

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. vodnik I. klase
  #3 vodnik I. klase 2 siječnja, 2016, 19:05

  Oficir JNA pljuje po posljednjem zapovjedniku JNA. Baš si jadan Pavkoviću.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code